![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
jakim programem skanujecie pod xp?
czesc. chcialem sobie ostatnio odpalic moj leciwy skaner primax colorado 1200p.
1. ciezko troche bylo znalezc sterowniki, bo na oficjalnej stronie nie ma sterownikod pod xp'ka 2. jak juz znalazlem to jakis plik z rozszerzeniem *ini i co z tym zrobic? 3. w xp nie ma takiego czegos jak "imaging" pod 98? 4. jesli nie ma , to czym wy skanujecie? prosze o szybka odpowiedz, bo musze zeskanowac kilka stron..... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodaj nowy sprzet->Podaj lokalizacje (ten plik *.ini)->zainstaluj.
Jak pamietam do tego skanera potrzebny jest program, bodaj Ulead. Albo zainstaluj sobie ABBY Fine Reader, jest super i chyba obsluzy twoj skaner. Ps: jakos cos mi sie kolebie, ze Primax nie chodzi pod XP, ale glowy nie dam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
wlasnie sciagnalem sobie jakies sterowniki niby pod xp(dla colorado600/1200) zainstalowalem,ale wyskakuje okienko przy probie skanowania programem easy scan ze :
1. skaner jest odaczony 2. cos tam z portem EPP jest zwalone czy jakos tak 3. nie ma wlasciwych driverow. dodam, ze do tego skanera mialem i mam nadal podlaczona drukarke i nic nie ruszalem z tym a pod win 98 wszytsko pieknie skanowalo a teraz lipa. wiec jak ktos mialby jakies strony skad mozna by sciagnac trafne sterowniki do mojego skanera, bylbym wdzieczny. bardzo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
nie wazne jaki program, wazne sa sterowniki, bo w nich jest modul odpowiedzialny za skanowanie
skanowac mozesz za pomoca dowolnego porogramu do grafiki
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
stery ze strony www.primax.nl dla winnt powinny pasować...
oo looknij tutaj: http://www.in4.pl/board_post.htm?fid=2&pid=2015 czas odkurzyć ulubione 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Ja skanuje windowsowym kreatorem bo ten od hp jest jakis dziwny
![]()
![]() |
#7 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Jest. Po zainstalowaniu mojego kombajnu (hp psc 2210) w moim komputerze pojawia mi się skaner. I jest to bardzo wygodny kreator.
![]() |
#9 | |
Guru
![]() |
Cytat:
probowalem wiec skanowac programem acdsee 5.0 i tam doszlo do 7% i wyskoczyl blad, ze dostep do pamieci (literki) nie moze byc "read"(tak tam pisalo ;P ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
a co ma adcsee do sterowników tego skanera
![]() Proponuje ci udać sie na ww. strone i odświeżyć temat o swoje problemy - wcześniej przeczytaj go dokładnie od początku do końca - może ktoś miał problem podobny do twojego... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
![]() |
Cytat:
zrobilem tak jak bylo na tej stronie napisane,wiec myslalem z bedzie dzialac wszystko pieknie. a niestety nie dziala. acdsee sie zawiesza przy probie skanowania, a easy scan niby robi preview,ale po kilku sekundach sie wylacza samoczynnie. zainstalowalem tez te sterowniki co tam podaali na stronie,ale dalej to samo.... juz nie mam zadnych pomyslow co i jak. Ostatnio zmieniany przez Stef : 25.01.2004 o godz. 22:54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Właśnie urodził mi się taki sam problem: zachciało się babie winXP
![]() Oryginalne stery od Primaxa do win2k są do d..y. Wysypuje się każdy program graficzny którego próbowałem a było ich kilka... Prawdopodobnie należy użyć sterów do innego skanera: czy ktoś wie może jakie? P.S. Proszę nie powtarzać rad udzielonych wyżej ani tych, co są na www.primax.nl 8 )
![]() |
#14 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Można skanować pod programem, ale skaner ma własne stery/programik "TWAIN". A ja skanuje spod Presto Image Folio. Dołączony do Plusteka fajny programik graficzny z właśnie możliwością przechwytywania obrazu z uzrądzeń zewnętrznych (skaner).
![]() |
![]() |
#15 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
@Ciapek: ale to nie rozwiązuje mojego problemu! 8 )
![]() |
|
|