![]() |
A gdzie masz AC i jaki to ma wpływ na ewentualne zniżki lub późniejsze ubezpieczenie? Z tego co wiem, w PZU jest tak, że po zgłoszeniu szkody przez kolejne 2 lata składka jest podniesiona +50%.
|
W PZU było tak, że po szkodzie traciłeś jeden szczebelek w drabince zniżek na 2 lata. Przerabiałem to parę lat temu, ale możliwe że obecnie coś w tym się zmieniło, z 60% spadłem na 40%.
Aaa...ja to straciłem z OC, jak jest z AC nie wiem, bo nie mam. |
raz w pzu likwidowalem szkode z ac swojego - spadlem o jedne szczebelek, dokaldnie jak Grzeniu pisze
to bylo :hmm: 4 i pol roku temu |
Witam!
Mam w PZU w pakiecie z razem z kredytem na autko. Zniżki nie lecą, bo to kradzieżówka (oczywiście zgłaszałem wszystko na policji). Jestem właścicielem, ale współwłaścicielem jest bank. Zniżek nie ma, co najwyżej mogą chcieć ode mnie więcej kasy przy kolejnym zawieraniu umowy (przedłużaniu), ale wtedy zrezygnuję z nich i przejdę gdzie indziej. |
jak nie masz znizki to przy przedluzeniu/nastepnej umowie bedziesz mial zwyzke
jak zmienisz ubezpieczyciela to Ci nic nie da :) oni sie znaja :D |
Hej!
Da, da... nie bój się o to. To, że się znają to jeszcze nic nie znaczy. Poza tym autko mam na firmę, a to zmienia postać rzeczy. |
No i dobrze ci tak!
Kto normalny zostawia lusterko przy samochodzie? Wiadomo przeciez, ze wszystkie czesci nalezy odmontowac, akumulator i kola z felgami (szczegolnie aluminiowe) do piwnicy, wycieraczki, lusterka, listwy do domu. W samochodzie zamknac wscieklego psa, lepiej weza -z tych jadowitych. I mamy na jakis czas spokoj :) |
tesicowa
i sie modlic, zeby ukradli :D |
Hehehe... dokładnie.
Teraz już nie stawiam na noc autka na ulicy :/ Chcę spać spokojnie. Najbardziej mnie wkur... to, że w tym kraju nie można mieć lepszego autka, bo zaraz ktoś się czai, żeby coś oskubać :( |
Mi ukradli tylko wkład lusterka z mojej Laguny, chyba na zamówienie.
Kupiłem wypukłe i już nie umiem tyłem parkowć :) Z jednej strony od pasażera mam oryginał płaskie a nowe wypukłe i za cholere nie mogę się przyzwyczaić ..ehhh |
pogadaj z jakimś szklarzem, to ci dotnie
z płaskiego nie ma problemu |
na takim programie Bartezie jeden co sie nazywa z angielska TOP GEAR albo podobnie to taki mały szczyl powiedział:
Jak CIRTOENOWI odpadnie wszystko co na odpaśc to będzie jeździł bardzo długo... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:28. |