Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakis krem... ;] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakis-krem-33552/)

andrzejj9 10.04.2004 16:09

Cytat:

Napisany przez ZbigNieff
Ida wakacje - czas najwiekszego imprezowania ;p - wiec wydaje mi sie ze trzeba jush zadbac pozadnie o siebie... mnie tesh czeka solarium... ;)

No ja juz dzisiaj bylem. Dziewczyna poradzila, zeby na pierwszy raz poopalac sie 6 minut i tak tez zrobilem. W sumie calkiem przyjemne to jest, nawiew sobie jakis wlaczylem, lampy przyjemnie grzaly. Tylko sie przestraszylem, kiedy nagle wszystko sie wylaczylo ;)

W poniedzialek (o dziwo maja czynne) znowu sie wybiore, potem moze jeszcze w srode i piatek, a dalej to juz zobacze, jak bede wygladac :)

Edwardo 11.04.2004 12:29

to moze fotke zapodasz? po opalaniu?
hihi...

BTW.
Atakuja was morki?
ja co walne w enetr to mrowa wylazi z klawaitury... jak to pieronstow sie dostalo do pokoju?
ble... alez tego tu jest... juz 4 laza po klawaiturze...

andrzejj9 12.04.2004 22:57

Spokojnie, dopiero raz bylem ;)

No tak wlasciwie to nie, bo dzisiaj bylem drugi :)

A czy efekty jakies widac? W sumie to mam wrazenie, ze nawet tak. Oczywiscie nie jestem juz spieczony jak po calym dniu na plazy (i cale szczescie), ale lekko ciemniejszy tak jakby. I wlasnie o to mi chodzi. Pojde jeszcze w srode po zajeciach, moze w piatek i mysle, ze na razie wystarczy.

No a wlasnie. Jeszcze jedno pytanie do stalych bywalcow tego typu przybytkow ;) Czy sa jakies przeciwskazania, zeby na solarium pojsc w soczewkach? Pytalem sie dzisiaj dziewczyny z obslugi, ale niespecjalnie potrafila mi odpowiedziec. Jak jutro bede sobie soczewki zalatwial to spytam sie lekarza, ale cholera wie, czy on bedzie cos wiedzial, wiec moze Wy cos slyszeliscie?

I jeszcze jedno - zauwazylem dzisiaj w solarium wiszace na haku takie smiesznie male okularki. A akurat bedac pod lampami (tym razem 8 minut) dosc mocno zaczely bolec mnie oczy, wiec cos takiego na pewno troche by pomoglo. Ale czy przez to, ze tak to ujme - "krzywo sie nie opale"? ;)

Maciej 12.04.2004 23:02

hmm ...to Ty masz oczy otwarte? Powinneś mieć zamknięte oczy !.
Ja zawsze mam zamkniete...przynajmniej powieki też się opalają...;) i oczy nie są narażone na intensywne światło.
A jeśli chodzi osoczewki ...to moja luba opala się w nich ,tylko że oczka zamknięte.

imola 13.04.2004 11:28

Cytat:

Napisany przez ZbigNieff
I Qpilem sobie krem La Roche-Posay... niejaki Mela D na przebarwienia...
powiedzialem znajomemu zeby mi Qpil bo ja nie mam jak i oddam mu siano..
Przywiozl krem i okazalo sie tubka 30ml kosztuje mnie 92zl :o :blee:

Mam nadzieje ze bedzie skuteczny... Slyszysz imola :D hehe ;p

Słysze. :zeby: Mówiłem że to cho.... jest drogie. Ale to są najlepsze kosmetyki polecane przez dermatologów. Trza było iść do lekarza to by na niego było

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
He he, to chyba topiku, w ktorym chcialem zapytac, jak sie zaklada soczewki kontaktowe, nie bede juz zakladac

Ale wlasciwie moge spytac tutaj - do osob, ktore nosza soczewki. Jak do cholery zalozyc do swinstwo, zeby nie wydlubac sobie oka? Mam jeszcze pare, ktora kiedys w promocji kupilem (wlasciwie tylko po to, zeby moja mama dostala butelke tego plynu do czyszczenia, ktory sam osobno jest bardzo drogi), a nigdy nie probowalem zalozyc. Teraz nabralem na to ochoty, ale po prostu nie jestem w stanie tego zrobic. Niby wiem, jaka jest "procedura", ale kiedy juz mam ja w oku, to nie chce mi sie odkleic od palca i ostatecznie nic mi z tego nie wychodzi. Sa jakies znane, sprawdzone sposoby?

No dobrze kombinujesz, ale soczewki to ci okulista powinnien dobrać bo są różne średnice (rozmiary) i rodzaje nie mówiąc o mocy.
Zakłada się to tak: Czyste suche ręce najlepiej wytarte ręcznikiem papierowym żeby kłaki nie zostały bo jak sie to na oko dostanie to się można z bólu skręcić. Soczewkę kładziesz na palec wskazujący dobrze żeby była zwilżona płynem, drugą ręką trzymasz powieki żeby się nie zamykały :spoko:
i cyk przykładasz soczewkę do oka, powinna się odkleić z wyczuciem trzeba do oka przycisnąć - trenning czyni mistrza :jezyk: . zanim puścisz powieki poruszaj okiem żeby się soczewka ułożyła :spoko:

Turboni 14.04.2004 22:01

Jesli chodzi o kremy to polecam ci serie antybakteryjna Polleny-Ewy BeNeW jest z niej kilka produktow i kazdy nie powinien przekroczyc 10-12 zeta.

andrzejj9 15.04.2004 06:41

Cytat:

Napisany przez Maciej
hmm ...to Ty masz oczy otwarte? Powinneś mieć zamknięte oczy !.
Ja zawsze mam zamkniete...przynajmniej powieki też się opalają...;) i oczy nie są narażone na intensywne światło.
A jeśli chodzi osoczewki ...to moja luba opala się w nich ,tylko że oczka zamknięte.

Nie no, oczy mam oczywiscie zamkniete. Ale mimo wszystko zaczely bolec.... Ale wczoraj tez bylem, juz 10 minut, i nie bylo problemu, wiec to widocznie tego dnia bylem zmeczony, albo cos.

I czemu kurde nie dostaje powiadomien o odpowiedziach z forum? Przynajmniej nie o wszystkich tematach. Przez przypadek zobaczylem, ze tutaj ktos jeszcze sie wypowiedzial ???

andrzejj9 15.04.2004 06:43

Cytat:

Napisany przez imola
No dobrze kombinujesz, ale soczewki to ci okulista powinnien dobrać bo są różne średnice (rozmiary) i rodzaje nie mówiąc o mocy.
Zakłada się to tak: Czyste suche ręce najlepiej wytarte ręcznikiem papierowym żeby kłaki nie zostały bo jak sie to na oko dostanie to się można z bólu skręcić. Soczewkę kładziesz na palec wskazujący dobrze żeby była zwilżona płynem, drugą ręką trzymasz powieki żeby się nie zamykały :spoko:
i cyk przykładasz soczewkę do oka, powinna się odkleić z wyczuciem trzeba do oka przycisnąć - trenning czyni mistrza :jezyk: . zanim puścisz powieki poruszaj okiem żeby się soczewka ułożyła :spoko:

Nie no, oczywiscie, ze po dobor soczewek to poszedlem do lekarza. Kiedys rowniez okulista mi je dobral, po prostu nigdy ich nie nosilem ^_^

A to, co opisujesz niestety dla mnie proste jest jedynie w teorii... wczoraj probowalem zalozyc je sam i dalej mam z tych cholerne klopoty. Robie, tak, jak piszesz, ale kiedy dotykam juz palcem galki ocznej, oko praktycznie samo mi sie zamyka i soczewka nie ma czasu, zeby odpowiednio sie ulozyc.

Ale zgadzam sie - praktyka czyni mistrza - bede wiec probowal i mam nadzieje, ze w koncu mi to wyjdzie :)

imola 15.04.2004 10:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie no, oczywiscie, ze po dobor soczewek to poszedlem do lekarza. Kiedys rowniez okulista mi je dobral, po prostu nigdy ich nie nosilem ^_^

A to, co opisujesz niestety dla mnie proste jest jedynie w teorii... wczoraj probowalem zalozyc je sam i dalej mam z tych cholerne klopoty. Robie, tak, jak piszesz, ale kiedy dotykam juz palcem galki ocznej, oko praktycznie samo mi sie zamyka i soczewka nie ma czasu, zeby odpowiednio sie ulozyc.

Ale zgadzam sie - praktyka czyni mistrza - bede wiec probowal i mam nadzieje, ze w koncu mi to wyjdzie :)

Trzeba mocno trzymać powieki poćwicz to na sucho bez soczewek. Złap powieki i spróbuj mrugnąć, znajdź taki "uchwyt" przy którym oko Ci się nie zamknie.
Mruganie przy dotknięciu rogówki jest jak najbardziej normalnym bezwarunkowym odruchem. Po jakimś czasie powieki nie będą tak szybko reagować.

andrzejj9 15.04.2004 21:50

Cytat:

Napisany przez imola
Trzeba mocno trzymać powieki poćwicz to na sucho bez soczewek. Złap powieki i spróbuj mrugnąć, znajdź taki "uchwyt" przy którym oko Ci się nie zamknie.
Mruganie przy dotknięciu rogówki jest jak najbardziej normalnym bezwarunkowym odruchem. Po jakimś czasie powieki nie będą tak szybko reagować.

A to bardzo ciekawa rada, dzieki :) Poprobuje w ten sposob i mam nadzieje, ze w koncu mi sie uda :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:04.