Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakiś rozpuszczalnik do kleju.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakis-rozpuszczalnik-kleju-60759/)

malaczarna 07.01.2006 16:22

Cytat:

Napisany przez Smartek
hmm, a soczewki nie bylyby wygodniejsze?
ja mam b. dobry wzrok, choc ktoregos dnia jakies 2-3 tygodnie temu pojawila mi sie DUUZA plama przed oczami i mialem ja przez pol dnia - myslalem, ze juz trace wzrok (moj ojciec w moim wieku stracil i przez rok sie meczyl zeby odzyskac - szpitale, rozni lekarze i jakiestam cuda..), ale wszystko nazajutrz wrocilo do normy
pozdro ;)

ja np. nie moge soczewek mam zbyt wrazliwe oczy i czeste stany zapalne spojowek itp.

Smartek 07.01.2006 16:35

Cytat:

Napisany przez rycho
... Twój ojciec w Twoim wieku...

^_^ ^_^ ^_^ ;)

Pagerus 07.01.2006 18:18

No nic Andrew - nie przestajesz mnie zadziwiać :) pewnie gdyby nie forum to bym nawet nie wiedział o tej Twojej "przygodzie" - dobrze, że wszystko się dobrze skończyło :)

ed hunter 07.01.2006 18:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No właśnie szukałem, ale nie posiadam na stanie żadnego, a już zwłaszcza z acetonem, których się już nie produkuje.. :(

@ Demek

Wolałbym uniknąć czegoś o mocy kwasu siarkowego ;)

@ Ed

A pomijając spisywanie ;) to drogi ten aceton jest?

aceton kosztuje kilka złotych za pół litra a spisują, bo używa się go przy produkcji anfy.

malaczarna 07.01.2006 18:27

Cytat:

Napisany przez ed hunter
aceton kosztuje kilka złotych za pół litra a spisują, bo używa się go przy produkcji anfy.

:) i jeszcze nam Andrzej zacznie amfe produkowac bo mu zostanie:)

andrzejj9 07.01.2006 19:08

Cytat:

Napisany przez malaczarna
Andrzejku ja coraz bardziej Cie lubie:) miewasz ciekawe problemy:)
i widac ze Twoje zycie nie jest nudne:)

Gdybym ja tu na forum wszystkie swoje dziwne problemy opisywał.. ;)

@ Smartek

Miałem kiedyś coś podobnego z tym, że nie była to plama, a bardziej kreska.. Pojawiło się po dużym wysiłku fizycznym i utrzymywało ok. 2-3 godziny. Jak się potem dowiedziałem, było to odklejenie ciała szklistego czy jakoś tak i generalnie była to dość niezbezpieczna rzecz.

Na przyszłość - mam nadzieję, że nie będzie potrzebne - proponuję nauczyć się ćwiczenia zwanego palmingiem. Poszukaj na internecie, powinieneś coś znaleźć na ten temat. Jeśli nie to przybliże. To świetne ćwiczenie na wszelkiego rodzaju jaskry, zaćmy i inne dolegliwości, które generalnie związane są z napięciem oczu (ciśnienie w gałce ocznej).

andrzejj9 07.01.2006 19:11

Cytat:

Napisany przez malaczarna
ja np. nie moge soczewek mam zbyt wrazliwe oczy i czeste stany zapalne spojowek itp.

Aha.. no ja właśnie soczewek też używać nie mogę, chociaż nie z takich powodów, tylko z tak banalnego, że ... po prostu nie jestem w stanie ich założyć... Raz w życiu miałem je na oczach, kiedy założył mi lekarz i nawet dałem radę zdjąć, ale mimo naprawdę wielu, wielu prób samodzielnych nie byłem potem w stanie zrobić tego sam..

Generalnie nie jestem wrażliwy na ból, ale nie znoszę dwóch rzeczy - bólu zębów i gmerania sobie w oczach (tzn. jak mi coś wpadnie, to sobie wyciągne - sam, bo nikomu innemu palca nie dam zbliżyć - ale soczewki już nie założę..). Cóż, taki już jestem :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05.