Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2005, 18:01   #1
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jasne ze nei wszystko zostało usunięte..no bo problem przecież jest

a za twierdzenie, że skan adaware i spybot i ms aspyware to na jedno wychodzi niniejszym umieszczam cię na liście ludzi poprawiających mi humor...

szkoda, że takie teorie propagowane są przez ludzi, którzy mają jakiś tam mir wśród innych
już dawno przyjęło się, że jeden szpiegobójca to zbędny trud -warto mieć min. trzy, albo wogóle - przy testach porównawcych ms a spyware, adaware i spybota właśnie, wyszło, że średnio 10% szpiegów jest dla każdego z tych programów niewidoczna..

ja wybrałem ścieżkę 'wogóle' i jakoś od 2 lat nie mam żadnego syfa - a skan dla czystego sumienia robie przez formatem, tak dla sportu - zero ms outlook, zero IE, zero p2p - jakie inne drogi roznoszenia syfa znacie?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2005, 18:36   #2
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ja wybrałem ścieżkę 'wogóle' i jakoś od 2 lat nie mam żadnego syfa - a skan dla czystego sumienia robie przez formatem, tak dla sportu - zero ms outlook, zero IE, zero p2p - jakie inne drogi roznoszenia syfa znacie?
hehe dokladnie z tymze p2p - selektywnie
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 19:14   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
jasne ze nei wszystko zostało usunięte..no bo problem przecież jest

a za twierdzenie, że skan adaware i spybot i ms aspyware to na jedno wychodzi niniejszym umieszczam cię na liście ludzi poprawiających mi humor...

szkoda, że takie teorie propagowane są przez ludzi, którzy mają jakiś tam mir wśród innych
już dawno przyjęło się, że jeden szpiegobójca to zbędny trud -warto mieć min. trzy, albo wogóle - przy testach porównawcych ms a spyware, adaware i spybota właśnie, wyszło, że średnio 10% szpiegów jest dla każdego z tych programów niewidoczna..

Nadinterpretowujesz niepotrzebnie moją wypowiedź, a nie widzę powodów, aby to robić.

Jeśli chodzi o inne programy, to jeżeli uważasz, że skan nimi zrobiony może coś dać, to sprawdzę to. Do tej pory zawsze wystarczał mi jeden i radził sobie ze wszystkim. Nie zgadzam się też ze stwierdzeniem, że trzy to minimum i "że tak się przyjęło". Jeśli Ty tak sobie przyjąłeś ok, mi wystarczy jeden.

A co do propagowania opinii to cóż.. Jeżeli ktoś nie ma na tyle zdrowego rozsądku, żeby nie podchodzić bezkrytycznie do wypowiedzi innych i z pewną dozą własnego rozsądku sprawdzać skutki ich wypowiedzi, to szczerze mówiąc zasługuje, żeby się na tym przejechać.. Im szybciej tym lepiej, skutki powinny być mniej bolesne.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 20:17   #4
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
windows xp bez firewalla
wystarczy raptem 5 minut...
wiem z doświadczenia, że żadne firewalle czy antywirusy (chocby nie wiem jak były doskonałe) nie uchronią nas, jeśli nie będziemy myśleli, co robimy.

przecież od dawna wiadomo, że kazaa to siedlisko wirusów, trojanów etc i trzeba mieć mentalność sapera, żeby tego używać.

co do p2p, to sid nie ma racji, przynajmniej w moim przypadku.
od 2 lat ssam gry, filmy, programy i do tej pory (jak narazie, oby tak dalej - nie chcę zapeszać ) nie miałem żadnego problemu.
po prostu, myślę przy tym, co robię.
mam zasadę - nie używam takich wynalazków, jak kazaa, outlook, ie, gg, czy wyszukiwarka plików z emule, które są najpopularniejszymi drogami infekcji kompa.

wracając do tematu, ten trojan wprowadził ci zmiany w rejestrze i bez naprawiania systemu możesz się nie obejsć.
spróbuj w google poszukać info, wpisując nazwy tych plików, które miałeś w autostarcie.
w ten sposób poradziłem sobie u kolesia z syfem, który wykorzystywał autodialing w xp.
wystarczyło usunąć 2 wpisy w rejestrze i problem zniknął

ps. przestań używać ie, a bardzo ułatwisz sobie życie

Ostatnio zmieniany przez woitas : 17.04.2005 o godz. 20:19
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 21:26   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
windows xp bez firewalla
wystarczy raptem 5 minut...
wiem z doświadczenia, że żadne firewalle czy antywirusy (chocby nie wiem jak były doskonałe) nie uchronią nas, jeśli nie będziemy myśleli, co robimy.

przecież od dawna wiadomo, że kazaa to siedlisko wirusów, trojanów etc i trzeba mieć mentalność sapera, żeby tego używać.

co do p2p, to sid nie ma racji, przynajmniej w moim przypadku.
od 2 lat ssam gry, filmy, programy i do tej pory (jak narazie, oby tak dalej - nie chcę zapeszać ) nie miałem żadnego problemu.
po prostu, myślę przy tym, co robię.
mam zasadę - nie używam takich wynalazków, jak kazaa, outlook, ie, gg, czy wyszukiwarka plików z emule, które są najpopularniejszymi drogami infekcji kompa.

wracając do tematu, ten trojan wprowadził ci zmiany w rejestrze i bez naprawiania systemu możesz się nie obejsć.
spróbuj w google poszukać info, wpisując nazwy tych plików, które miałeś w autostarcie.
w ten sposób poradziłem sobie u kolesia z syfem, który wykorzystywał autodialing w xp.
wystarczyło usunąć 2 wpisy w rejestrze i problem zniknął

ps. przestań używać ie, a bardzo ułatwisz sobie życie
IE nie używam, co najwyżej jeżeli jakaś strona się w Operze nie chce poprawnie otwierać. Pomijając już kwestie bezpieczeństwa (a konkretniej jego braku) to IE jest po prostu wybitnie niewygodny..

Co do Kazaa to również nie używam wcale lub bardzo rzadko, ale dzisiaj chciałem znaleźć jeden plik, a jednak ten program kiedyś do takich zadań nadawał się bardzo dobrze. Poza tym miałem sprawdzoną wersję okrojoną z wszystkiego, co niepotrzebne. Zresztą nie mam pewności, że to wina Kazaa, może po prostu jakiś zbieg okoliczności.

Co do mojego systemu to już liczę się z koniecznością reinstalacji. Poszukam jeszcze tych plików, ale ten, który w większości powodował cały ten bajzel to wp.exe i nie wiem, czy na jego temat coś znajdę. Ale poszukam.

Stary 17.04.2005, 21:55   #6
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To powinno pomóc.
http://www.searchengines.pl/phpbb203...hp/t31936.html

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 22:11   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez smolik
Dzięki ale to nie jest pełne rozwiązanie. Po odinstalowaniu wcześniej rzeczy związanych z wirusem (trojanem) ten program już nie wykrywa takiej ścieżki i nie da się nic zrobić.

Niemniej jednak znalazłem już rozwiązanie i poradziłem sobie z problemem. Gdyby ktoś miał podobny problem, na tych dwóch stronach znajdzie rozwiązanie:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=432002

http://www.geekstogo.com/forum/Troja...dc-t16219.html

Służę również pomocą w razie ewentualnych wątpliwości.

Mam do Was jeszcze tylko jedno pytanie. Pogrzebałem trochę w rejestrze i wydaje mi się, że udało mi się przywrócić wszystkie zakładki w menu właściwości ekranu. Nie jestem jednak pewien, bo nie pamiętam ich wszystkich. Możecie rzucić okiem na ten screen i powiedzieć mi, czy czegoś nie brakuje?

Stary 17.04.2005, 22:22   #8
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wygląda na to że jest wszystko
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 22:33   #9
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Wygląda na to że jest wszystko
[...]
Sorki za zejście z tematu.
@rosol, skąd masz spolszczenie do tego skina w Rainlendarze?
Podzielisz się?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: