![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jasne ze nei wszystko zostało usunięte..no bo problem przecież jest
a za twierdzenie, że skan adaware i spybot i ms aspyware to na jedno wychodzi niniejszym umieszczam cię na liście ludzi poprawiających mi humor... szkoda, że takie teorie propagowane są przez ludzi, którzy mają jakiś tam mir wśród innych już dawno przyjęło się, że jeden szpiegobójca to zbędny trud -warto mieć min. trzy, albo wogóle - przy testach porównawcych ms a spyware, adaware i spybota właśnie, wyszło, że średnio 10% szpiegów jest dla każdego z tych programów niewidoczna.. ja wybrałem ścieżkę 'wogóle' i jakoś od 2 lat nie mam żadnego syfa - a skan dla czystego sumienia robie przez formatem, tak dla sportu - zero ms outlook, zero IE, zero p2p - jakie inne drogi roznoszenia syfa znacie?
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeśli chodzi o inne programy, to jeżeli uważasz, że skan nimi zrobiony może coś dać, to sprawdzę to. Do tej pory zawsze wystarczał mi jeden i radził sobie ze wszystkim. Nie zgadzam się też ze stwierdzeniem, że trzy to minimum i "że tak się przyjęło". Jeśli Ty tak sobie przyjąłeś ok, mi wystarczy jeden. A co do propagowania opinii to cóż.. Jeżeli ktoś nie ma na tyle zdrowego rozsądku, żeby nie podchodzić bezkrytycznie do wypowiedzi innych i z pewną dozą własnego rozsądku sprawdzać skutki ich wypowiedzi, to szczerze mówiąc zasługuje, żeby się na tym przejechać.. Im szybciej tym lepiej, skutki powinny być mniej bolesne.
![]() |
![]() |
#4 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Cytat:
![]() wystarczy raptem 5 minut... wiem z doświadczenia, że żadne firewalle czy antywirusy (chocby nie wiem jak były doskonałe) nie uchronią nas, jeśli nie będziemy myśleli, co robimy. przecież od dawna wiadomo, że kazaa to siedlisko wirusów, trojanów etc i trzeba mieć mentalność sapera, żeby tego używać. co do p2p, to sid nie ma racji, przynajmniej w moim przypadku. od 2 lat ssam gry, filmy, programy i do tej pory (jak narazie, oby tak dalej - nie chcę zapeszać ![]() po prostu, myślę przy tym, co robię. mam zasadę - nie używam takich wynalazków, jak kazaa, outlook, ie, gg, czy wyszukiwarka plików z emule, które są najpopularniejszymi drogami infekcji kompa. wracając do tematu, ten trojan wprowadził ci zmiany w rejestrze i bez naprawiania systemu możesz się nie obejsć. spróbuj w google poszukać info, wpisując nazwy tych plików, które miałeś w autostarcie. w ten sposób poradziłem sobie u kolesia z syfem, który wykorzystywał autodialing w xp. wystarczyło usunąć 2 wpisy w rejestrze i problem zniknął ![]() ps. przestań używać ie, a bardzo ułatwisz sobie życie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 17.04.2005 o godz. 20:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Co do Kazaa to również nie używam wcale lub bardzo rzadko, ale dzisiaj chciałem znaleźć jeden plik, a jednak ten program kiedyś do takich zadań nadawał się bardzo dobrze. Poza tym miałem sprawdzoną wersję okrojoną z wszystkiego, co niepotrzebne. Zresztą nie mam pewności, że to wina Kazaa, może po prostu jakiś zbieg okoliczności. Co do mojego systemu to już liczę się z koniecznością reinstalacji. Poszukam jeszcze tych plików, ale ten, który w większości powodował cały ten bajzel to wp.exe i nie wiem, czy na jego temat coś znajdę. Ale poszukam.
![]() |
![]() |
#6 |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
To powinno pomóc.
http://www.searchengines.pl/phpbb203...hp/t31936.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Niemniej jednak znalazłem już rozwiązanie i poradziłem sobie z problemem. Gdyby ktoś miał podobny problem, na tych dwóch stronach znajdzie rozwiązanie: http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=432002 http://www.geekstogo.com/forum/Troja...dc-t16219.html Służę również pomocą w razie ewentualnych wątpliwości. Mam do Was jeszcze tylko jedno pytanie. Pogrzebałem trochę w rejestrze i wydaje mi się, że udało mi się przywrócić wszystkie zakładki w menu właściwości ekranu. Nie jestem jednak pewien, bo nie pamiętam ich wszystkich. Możecie rzucić okiem na ten screen i powiedzieć mi, czy czegoś nie brakuje? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@rosol, skąd masz spolszczenie do tego skina w Rainlendarze? Podzielisz się?
![]() |
![]() |
![]() |
|
|