Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.04.2005, 21:26   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
windows xp bez firewalla
wystarczy raptem 5 minut...
wiem z doświadczenia, że żadne firewalle czy antywirusy (chocby nie wiem jak były doskonałe) nie uchronią nas, jeśli nie będziemy myśleli, co robimy.

przecież od dawna wiadomo, że kazaa to siedlisko wirusów, trojanów etc i trzeba mieć mentalność sapera, żeby tego używać.

co do p2p, to sid nie ma racji, przynajmniej w moim przypadku.
od 2 lat ssam gry, filmy, programy i do tej pory (jak narazie, oby tak dalej - nie chcę zapeszać ) nie miałem żadnego problemu.
po prostu, myślę przy tym, co robię.
mam zasadę - nie używam takich wynalazków, jak kazaa, outlook, ie, gg, czy wyszukiwarka plików z emule, które są najpopularniejszymi drogami infekcji kompa.

wracając do tematu, ten trojan wprowadził ci zmiany w rejestrze i bez naprawiania systemu możesz się nie obejsć.
spróbuj w google poszukać info, wpisując nazwy tych plików, które miałeś w autostarcie.
w ten sposób poradziłem sobie u kolesia z syfem, który wykorzystywał autodialing w xp.
wystarczyło usunąć 2 wpisy w rejestrze i problem zniknął

ps. przestań używać ie, a bardzo ułatwisz sobie życie
IE nie używam, co najwyżej jeżeli jakaś strona się w Operze nie chce poprawnie otwierać. Pomijając już kwestie bezpieczeństwa (a konkretniej jego braku) to IE jest po prostu wybitnie niewygodny..

Co do Kazaa to również nie używam wcale lub bardzo rzadko, ale dzisiaj chciałem znaleźć jeden plik, a jednak ten program kiedyś do takich zadań nadawał się bardzo dobrze. Poza tym miałem sprawdzoną wersję okrojoną z wszystkiego, co niepotrzebne. Zresztą nie mam pewności, że to wina Kazaa, może po prostu jakiś zbieg okoliczności.

Co do mojego systemu to już liczę się z koniecznością reinstalacji. Poszukam jeszcze tych plików, ale ten, który w większości powodował cały ten bajzel to wp.exe i nie wiem, czy na jego temat coś znajdę. Ale poszukam.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: