Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak 22 % VAT na Internet!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-22-vat-internet-32170/)

Air 05.03.2004 11:26

Cytat:

Napisany przez nimal
mozemy tylko liczyc, ze poprawki senatu padna spowotem w sejmie (tam zdaje sie wracaja poprawki sentau do glosowania ponownego), ale ostatnia koalicja to wyklucza
tak, jak sie tu ma cokolwiek rozwijac, skoro polityka fiskalna jest tak pierd....ta

Liczę teraz tylko na rozsądność Kwacha. Koalicja to chyba polegnie na planie Hausnera i będą nowe wybory.

nimal 05.03.2004 11:22

mozemy tylko liczyc, ze poprawki senatu padna spowotem w sejmie (tam zdaje sie wracaja poprawki sentau do glosowania ponownego), ale ostatnia koalicja to wyklucza
tak, jak sie tu ma cokolwiek rozwijac, skoro polityka fiskalna jest tak pierd....ta

Pawel_k 05.03.2004 11:18

na a standard to 22% jakby obnizyli ja do powiedzmy 15% to oczywiscie korona by im z glowy spadla :blee:

zreszta to nie pierwszy przypadek gdy zaslaniajac sie bruksela podnosi sie nam podatki [wiadomo na UE latwo zwalic wine za dluga zime Balcerowicza i BSE :blee:] i potem sie dziwic ze mlodzi ludzie chcla spier... z tego [k]raju :blee:

Air 05.03.2004 10:40

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Wstałem rano, załączyłem neta, wchodze na CDRinfo......patrzę......a tu news "Senat sprowadza na ziemię naiwnych", czytam ...i już sobie qrwa dzień popsułem (sorry za przeklinanie;) )
:klnie:
Ktoś w tym rządzie ma nierówno pod sufitem, miał być tani internet atu co..??
Tyle obiecywali i wogóle..........
Jeteśmy jednym (jak nie jedynym) państwem w którym net jest cholernie drogi ((
Totalna PARANOJA :klnie:

Polska jest jedynym krajem, który tak bardzo wziął sobie do serca VI Dyrektywę w której jest mowa na temat ujednolicenia podatków w Unii. Pisałem o tym pracę mgr i Polska robi wszystko, aby wprzypodobać się urzędasą z Brukseli. Wspólnotowe dyrektywy wyróżniają trzy stawki VAT: zerową, obniżoną i standardową. Obniżona wynosi minimum 5 proc., natomiast standardowa ***8211; co najmniej 15 proc. W Polsce podatek VAT wprowadzono w 1993 r. i ustalono jego trzy podstawowe wartości: 0 proc., 7 proc. i 22 proc.

Pawel_k 05.03.2004 10:24

na glowe upadli :|

MacGyver 05.03.2004 10:18

Wstałem rano, załączyłem neta, wchodze na CDRinfo......patrzę......a tu news "Senat sprowadza na ziemię naiwnych", czytam ...i już sobie qrwa dzień popsułem (sorry za przeklinanie;) )
:klnie:
Ktoś w tym rządzie ma nierówno pod sufitem, miał być tani internet atu co..??
Tyle obiecywali i wogóle..........
Jeteśmy jednym (jak nie jedynym) państwem w którym net jest cholernie drogi ((
Totalna PARANOJA :klnie:

Air 05.03.2004 10:12

A jednak 22 % VAT na Internet!!

Wczoraj senat przegłosował 22 procentową stawkę VAT'u na usługi internetowe. Budżet Państwa zyska na tym kilka milionów złotych a przecietny użytkownik straci. Neo + dla przykładu będzie kosztować
169,05. Totalna paranoja!!
Gdy sejm uchwalił, że usługi Internetowe zostaną zwolnione z VAT chyba za dużo osób sie ucieszyło i zapomniało, że pozostaje jeszcze paru dziadów w senacie, którzy zrobia nam takiego psikusa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:40.