![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Jesli ktos w wolnej chwili pewien tekst by przetlumaczyl...
Witam!
Mam sprawe, moze jakas dobra dusza ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Poprostu Kukis :P
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Tłumaczenie
Czesc nie wiem czy cos zaczaisz ale mi tak translator tłumaczył:
Najbardziej PCs nie są obstawany tylne by szybkości ich głównego procesora, ale kiedy to bierze wprowadzić dane i z pamięci. Jedna najbardziej ważnych technik dla get to wąskie gardło jest pamięcią kryjówki. Pomysł używać małej liczby bardzo szybkie kości pamięć jako buforu lub kryjówki między główną pamięcią i procesorem. Kiedykolwiek procesor potrzebuje czytać dane to zagląda ten kryjówka obszar po pierwsze . Jeśli to znajduje dane w kryjówce wtedy te rachunki jako ' kryjówka uderzyła ' i procesor nie musi iść przez bardziej pracowity proces czytania danych z głównej pamięci. Jedyny jeśli dane nie jest w domu kryjówka robi to potrzebować uzyskiwać dostęp główna pamięć, ale w domu proces to kopiuje cokolwiek to znajduje do kryjówki tak że to jest tam gotówką dla następnym razem to jest potrzebowane. Cały proces jest kontrolowany przez grupę obwodów logicznych wołał sterownik pamięć podręczna . Jednej sterownika pamięci podręcznej główne prace opiekować się ' chowa coherency ' który znaczy zapewnianie tamte jakiekolwiek zmiany napisany do głównej pamięci są odbijany w granice kryjówki i występku na odwrót . Tam są poszczególne techniki dla osiągający ten, najbardziej oczywista istota dla procesora napisać bezpośrednio do obaj kryjówki i głównej pamięci w tak samo razy . Ten jest wiedziany jako ' piszmy - przez ' chowam i jest najbezpieczniejszy rozwiązanie, ale też najpowolniejszy. Główna alternatywa jest ' odpisze - ' kryjówka który pozwala procesor napisać zmiany tylko do kryjówka i nie do główny pamięć. Kryjówka wejścia tamte zmieniły są słabnę jako ' brudny ', mówienie sterownik pamięć podręczna napisać ich zawartości w tył do głównej pamięci przed używaniem odstęp schować nową dane. Pisze - w tył chowa szybkości w górze pisze proces, ale żąda pamięci inteligentnego sterownika pamięci podręcznej . Najbardziej sterowniki pamięć podręczna ruszają ' liniowy ' danych raczej niż tylko singiel podobnie za każdym razem oni potrzebują przenosić dane pośredniej głównej linii pamięci i kryjówka. Ten zmierza ulepszyć szansa kryjówki uderzyła jako najbardziej programów spędza ich czas kroczący przez instrukcje zaopatrzony sekwencyjnie w pamięci, dość niż skaczący o z jedna obszarów do inny. Suma danych przeniosła za każdym razem jest wiedziany jak ' liniową wielkość '. Jak DYSK KRYJÓWKA PRACE Dysk chowający prace w istotnie tak samo droga czy ty masz kryjówka na twoim dysku kontrolerze lub ty używasz oprogramowania - bazowała rozwiązanie. Cpu prośby określona dane z kryjówki. W jakimś przypadku, informacji już jest tam i prośba może być spotykana uzyskiwanie dostęp dysk twardy . Jeśli proszona informacja nie jest w kryjówce, danych jest czytany z dysku po z dużym kawałem przyległej informacji. Kryjówka wtedy robi pokój dla nowej danych przez zastępowanie stare. Zależący na algorytm tamten jest stosowany, ten mogę być informacja tamten był w kryjówka najdłużej, lub informacja tamten jest najmniejszy ostatnio użyty. prośba wtedy może być spotykana, i kryjówka już ma przyległą dane ładowaną w antycypacji zera tamtą informację. Zyczę miłej pracy. Kukis |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
na tlumaczenie tego nie mam czas - gorzala - jakie jest zrodlo tego tekstu? bo brzmi calkiem niezle a ja potrzebuje czegos takiego o roznicach miedzy cisc a risc...
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
Dzieki, ale translatorem sie juz bawilem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
gdyby nie to ze to koniec sesji to to jest 20 min klepania - ale ja nie mam tych 20 min...
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |