![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Jeśli masz podręcznik do inf. - wejdź ;)
Witam!
Kolejne zadanie z infy mam. Gość kazał nam poszperać najlepiej w podrecznikach od infy i poszukac jakiegos algorytmu klasycznego. A potem przerysować algorytm i zrobić prezentację krótką. I tutaj moja rpośba do Was: Jeśli ktos ma podręcznik do informatyki a w nim agorytmy klasyczne to czy mógłby ów dobry ktoś wrzucic skany stron z algorytmami klasycznymi? Chociaż jeden jakiś fajny algorytm... Pozdro ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Proponuję zrobić samemu jakiś algorytm, co generalnie jest bardzo proste. Tutaj masz opis wszystkich symboli, które w nim występują. Znalezienie czegoś oryginalnego to już inna kwestia, nie idź na łatwiznę i nie zaprezentuj czegoś banalnego np.: obliczenie funkcji kwadratowej itp., bo od takich pomysłów to już nauczycielom się od razu na wymioty zbiera ***8230; Znalazłem w swoich zbiorach (Książka Leopold B. Witkowski ***8211; ***8222;O stereo i kwadrofonii***8221;) coś ciekawego. Jest to sposób dobierania najlepszych kaset magnetofonowych do danego odtwarzacza (zupełnie tak jak teraz płyt do nagrywarki). Wszystko sprowadza się do tego, iż nagrywasz na odpowiedni typ kasety (podany przez autora) szum z rozstrojonego radia i porównujesz go z oryginałem. W zależności od tego czy nagrany szum jest stłumiony, normalny (bez zmian) czy syczący jesteś w stanie optymalnie dobrać sobie kasetę do swojego sprzętu. Oczywiście poruszasz się zgodnie z algorytmem zaprezentowanym przez autora książki. Załączam rysunki z opisem zagadnienia, schematem blokowym zaprezentowanym przez autora i moim przykładowym algorytmem w przypadku pisania programu komputerowego (tylko część z kasetą metalową, resztę trzeba dorobić ![]() ![]() Rys.1 - Opis ![]() Rys.2 - Schemat blokowy autora ![]() Rys.3 - Przykładowy algorytm Jeśli spodoba Ci się ten pomysł to możesz zrobić prezentację tylko z pierwszej części, bo całość może być zbyt obszerna. pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jeszcze raz ja
![]() No trochę nie na temat napisałem bo moja propozycja nie jest "algorytmem klasycznym" (dla tych co nie wiedzą co to takiego, załączam obrazek z wyjaśnieniem - muszę przyznać, że sam nie wiedziałem o takich wytycznych). Cóż, jednak trzeba powrócić do funkcji kwadratowej ![]() Kończąc temat, sporo z tych rzeczy znajdziesz na stronie, do której linka dawałem już wcześniej np.: (sortowanie bombelkowe ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#4 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
No wiesz tak jak pisałem ja mam narzucone zrobić prezentacje prostego algorytmu klasycznego. Zadanie żeby zrobić "jakiś trudny algorytm" już miałem
![]() A mi szczegolnie przyda się to ostatnie w wymienionymi algorytmami ![]() Dzięki ![]()
![]() |
|
|