Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.12.2005, 01:43   #1
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jestem szczęśliwy !

Jak w tytule tematu.

Uważam się za szczęśliwego człowieka , mieszkam w pięknym kraju , wolnym od wielu kataklizmów
(tornada, trzęsienia ziemi , szarańcza, susza , komunizm, powodzie ...)
OK, parę klęsk co wymieniłem trochę natknęły nasz karaj, ale powiedzmy sobie szczerze, tylko trochę.
I idzie z tego jakoś wyjść.

Generalnie u nas nie jest źle , zaryzykuję nawet stwierdzeniem że tu , u nas jest pięknie i super !
A jakby jakaś tajemnicza zaraza przetrzebiła polityków (co niektórych) to byłby raj na ziemi

Mam 36 lat kokosów się nie dorobiłem , ale tylko przez własną głupotę.
Choć nie narzekam bo mam z czego żyć.

Dziecka zdrowe rosną (zimny chów) :
starsza , 3-cia klasa szkPdst.,
same wyróżnienia, zero kłopotów (poza domem )
Zdrowie jak dzwon !

młodsza 16 mieś.
Miło patrzeć jak się rozwija , bystra ponad swój wiek , apetyt dopisuje ,
zero problemów ze zdrowiem .

Żona to ideał kobiety !
"Koledzy" moi w kolejce czekają aż mi się coś stanie i wykituję
By zająć moje miejsce.

Teściów mam idealnych ! w nic się nie w******ają , (dawno temu były spięcia)
Teściowa to ideał teściowej ! W zasadzie jak koleżanka, lub najlepsza moja koleżanka !

Mojka matka od lat głosi że ma najlepszą synową na świecie !
Przepisy na dania od mojej lubej bierze i się tytm chwali , że ma taką synową.
W innych kwestiach to też się "mojej" radzi .

Czyli w najbliższej rodzinie pełna sielanka
Fajnie jest

W pracy jest OK, zamówień kupa , pieniądz jest
Choć czasu brak

Mieszkać mamy gdzie , ale od teściów dostaliśmy dom , a od mojej matki
środki na zagospodarowanie i ew. remont

Na dziś uważam że jest super !
Dla mojej rodziny.

Kilka miesięcy w stecz, w wakacje , miałem taką "przygodę" w aptece
3-4 osoby przedemną (kolejka) stara babcia z dwójką dzieci chciała wykupić lekarstwa
z recepty.
Tylko był kłopot bo brakło jej prawie 100 zł do rachunku.
I trwało trochę "wymiana zdań z aptekarką " na temat , z czego może zrezygnować.
Wyszło na to że z niczego.
U Starszej Pani pojawiły się łzy z bezsilności .
Wtedy dałem od siebie te 100 zł by mogła zrealizować receptę .
Dziękowała mi , ale było mi głupio jak tak wszyscy na mnie patrzyli (z kolejki)
Kazała dzieciom (co były z nią ) podziękować mi .
Zrobiły to, ładnie podziękowały.
Poczułem się jeszcze głupiej, choć ciepło na sercu się zrobiło.
A jakoś same łzy w oczy weszły.
Pani z apteki stwierdziła że pierwszy raz coś takiego widziała .
A ja nie pierwszy raz tak (lub podobnie) pomogłem (2-3 razy)

Może ktoś czuwa nad nami ?
A może to my sami czuwajmy?
I pomagajmy sobie ?
I wtedy będziemy zadowoleni ze zwojego życia ?

Cholera wie !

Piszę że jestem szczęsliwy , i owszem !
tylko skąd te łzy które się cisną w oczy ?

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 07.12.2005 o godz. 01:58
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.12.2005, 02:12   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cóż - można tylko pogratulować - udana żona, dzieci, praca, teściowie, rodzice - sielanka...
Tylko czemu nie wszyscy tak mają (czytaj = większość).
Po prostu takie jest życie.

Ja akurat nie mam się czym chwalić - z tym, że niestety jestem świadom, że w znacznym stopniu to moja wina - aczkolwiek nie tylko

A co do pomocy - tutaj akurat mam podobny charakter - jak można komuś pomóc - to pomagam. Co prawda raczej nie finansowo (choć jakbym mógł - to czemu nie) - ale poświęcając swój czas, czasem i wiedzę. W pewnym stopniu to lubię - po prostu nie potrafię często odmówić pomocy - i nie mam tutaj na mysli jakiegoś wolontariatu - tylko pomoc np. koledze na studiach, w domu rodzicom czy dalszej rodzinie, naprawienie czegoś itd.

I zgodzę się ze słowami kolegi:
Cytat:
Napisany przez Czołgista
(...)
Może ktoś czuwa nad nami ?
A może to my sami czuwajmy?
I pomagajmy sobie ?
I wtedy będziemy zadowoleni ze zwojego życia ?(...)
I dodam od siebie - nie można żyć myśląc tylko o sobie (oczywiście do pewnych granic ), czy też w taki sposób, że nie obchodzi nas co się wokół nas dzieje, jak wygląda za oknem itd.

Tylko jakoś nie mogę się zgodzić, że żyjemy w pięknym kraju. Cóż - na pewno wiele milionów ludzi na świecie ma gorzej - ale określenie piękny - jak wyjdę na ulicę i popatrzę wokół - to mi jakoś nie pasuje....
Jestem dumny że jestem Polakiem - ale jakoś tego piękna tak do końca nie widzę, niestety ...
Pozdrowienia
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.12.2005 o godz. 02:15
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 02:23   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja jak zwykle będę wredny - Poczekaj na rachunek za gaz wtedy porozmawiamy
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 02:52   #4
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
tylko skąd te łzy które się cisną w oczy ?
Ktos ci na odcisku stoi moze?

A tak na powaznie to ciesze sie twoim szczesciem a w duszy po cichu mam nadzieje ze bedac w twoim wieku bede mial powody napisac podobny post.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 06:23   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
hmm... obudziłeś się już..?

A jeśli jednak pisałeś te słowa przed zaśnięciem, a nie po.. to szczerze gratuluję Miło tak dla odmiany w tej szarej codzienności przeczytać coś pozytywnego

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 06:49   #6
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Jak w tytule tematu.

Uważam się za szczęśliwego człowieka , mieszkam w pięknym kraju , wolnym od wielu kataklizmów
...
Generalnie u nas nie jest źle , zaryzykuję nawet stwierdzeniem że tu , u nas jest pięknie i super !
....
Choć nie narzekam bo mam z czego żyć.
...
Miło patrzeć jak się rozwija , bystra ponad swój wiek , apetyt dopisuje ,
zero problemów ze zdrowiem .

Żona to ideał kobiety !
.....
Mojka matka od lat głosi że ma najlepszą synową na świecie !
......
Czyli w najbliższej rodzinie pełna sielanka
Fajnie jest

W pracy jest OK, zamówień kupa , pieniądz jest
.......
Mieszkać mamy gdzie , ale od teściów dostaliśmy dom , a od mojej matki
środki na zagospodarowanie i ew. remont

Na dziś uważam że jest super !
......
Juz pora odstawić piguły

zazdroszcze Ci
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 07:40   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nic tylko zazdro... kolejna przywara ludzka! nie zazdroscic! GRATULOWAC I CIESZYC SIE RAZEM Z KOLEGA

wrodzony cynizm kaze mi napisac - nie martw sie - przejdzie Ci
ale: OBY SIE TAK NIE STALO!
milo slyszec ze ktos normalny jest szczesliwy (a nie dorobil sie na krzywdzie innych)

GRATULACJE
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 07:58   #8
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
to mnie jakos zycie dotyka wprost proporcjonalnie odwrotnie jak czolgiste... u mnie to juz zupelnie absolutnie zycie nie jest uslane rozami... mam jeszcze nadzeje ze kiedys zmieni sie ten moj swiat... a tymczasem lubie swoje weekendowe piwo zapomnienia...

taka jest rownowaga swiata jeden jest szczesliwi aby drugi moglby byc nieszczesliwy - inaczej coz to bylby za swiat (na pewno nie planeta Ziemia)
Stary 07.12.2005, 09:00   #9
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Czołgista!
One kazały Ci to napisać?
Współczuję Ci.

Ostatnio zmieniany przez rycho : 07.12.2005 o godz. 09:03
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 09:30   #10
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... póki co nie zmieniaj alkoholu, całkiem fajne zjawy masz po nim.
Stary 07.12.2005, 09:32   #11
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho
Czołgista!
One kazały Ci to napisać?
Współczuję Ci.
Naprawdę to jest tak

Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 09:36   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... póki co nie zmieniaj alkoholu, całkiem fajne zjawy masz po nim.
ciekawe jak z samego rana te zjawy się jawią?
na razie cisza
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 10:49   #13
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wy nawet cholera nie wiecie jak mnie ten temat podbudowal na duchu (lol)

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 11:06   #14
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bardzo pozytywny post, ciesze sie Twoim szczesciem. Gratulacje!!!
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 11:55   #15
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
kurcze..... własnie wracam z wykładów.... Cały czas przypominał mi sie ten topic. Zaczalem sie zastanawiac.... I doszedłem do wniosku, ze nie jestes szczesliwy, Ty jesteś cholernie szczesliwy.

Masz sie czym chwalić i dobrze, przynajmniej pojawia sie kropla nadzieii w kaczym bagnie ze bedzie lepiej.

Gratuluje Ci wszystkiego z czego mozesz byc dumny, a szczegolnie z tego czym mozesz sie pochwalic (zreszta co tam wszystkiego z czego jestes dumny)

dla Ciebie
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: