![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Jestem szczęśliwy !
Jak w tytule tematu.
Uważam się za szczęśliwego człowieka , mieszkam w pięknym kraju , wolnym od wielu kataklizmów (tornada, trzęsienia ziemi , szarańcza, susza , komunizm, powodzie ...) OK, parę klęsk co wymieniłem trochę natknęły nasz karaj, ale powiedzmy sobie szczerze, tylko trochę. I idzie z tego jakoś wyjść. Generalnie u nas nie jest źle , zaryzykuję nawet stwierdzeniem że tu , u nas jest pięknie i super ! A jakby jakaś tajemnicza zaraza przetrzebiła polityków (co niektórych) to byłby raj na ziemi ![]() Mam 36 lat kokosów się nie dorobiłem , ale tylko przez własną głupotę. Choć nie narzekam bo mam z czego żyć. Dziecka zdrowe rosną (zimny chów) : starsza , 3-cia klasa szkPdst., same wyróżnienia, zero kłopotów (poza domem ![]() Zdrowie jak dzwon ! młodsza 16 mieś. Miło patrzeć jak się rozwija , bystra ponad swój wiek , apetyt dopisuje , zero problemów ze zdrowiem . Żona to ideał kobiety ! "Koledzy" moi w kolejce czekają aż mi się coś stanie i wykituję By zająć moje miejsce. ![]() Teściów mam idealnych ! w nic się nie w******ają , (dawno temu były spięcia) Teściowa to ideał teściowej ! W zasadzie jak koleżanka, lub najlepsza moja koleżanka ! Mojka matka od lat głosi że ma najlepszą synową na świecie ! Przepisy na dania od mojej lubej bierze i się tytm chwali , że ma taką synową. W innych kwestiach to też się "mojej" radzi . Czyli w najbliższej rodzinie pełna sielanka ![]() Fajnie jest ![]() W pracy jest OK, zamówień kupa , pieniądz jest ![]() Choć czasu brak ![]() Mieszkać mamy gdzie , ale od teściów dostaliśmy dom , a od mojej matki środki na zagospodarowanie i ew. remont ![]() Na dziś uważam że jest super ! Dla mojej rodziny. Kilka miesięcy w stecz, w wakacje , miałem taką "przygodę" w aptece 3-4 osoby przedemną (kolejka) stara babcia z dwójką dzieci chciała wykupić lekarstwa z recepty. Tylko był kłopot bo brakło jej prawie 100 zł do rachunku. I trwało trochę "wymiana zdań z aptekarką " na temat , z czego może zrezygnować. Wyszło na to że z niczego. U Starszej Pani pojawiły się łzy z bezsilności . Wtedy dałem od siebie te 100 zł by mogła zrealizować receptę . Dziękowała mi , ale było mi głupio jak tak wszyscy na mnie patrzyli (z kolejki) Kazała dzieciom (co były z nią ) podziękować mi . Zrobiły to, ładnie podziękowały. Poczułem się jeszcze głupiej, choć ciepło na sercu się zrobiło. A jakoś same łzy w oczy weszły. Pani z apteki stwierdziła że pierwszy raz coś takiego widziała . A ja nie pierwszy raz tak (lub podobnie) pomogłem (2-3 razy) Może ktoś czuwa nad nami ? A może to my sami czuwajmy? I pomagajmy sobie ? I wtedy będziemy zadowoleni ze zwojego życia ? Cholera wie ! Piszę że jestem szczęsliwy , i owszem ! tylko skąd te łzy które się cisną w oczy ?
Czołgi --> Strona Czołgiem! Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 07.12.2005 o godz. 01:58 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cóż - można tylko pogratulować - udana żona, dzieci, praca, teściowie, rodzice - sielanka... Tylko czemu nie wszyscy tak mają (czytaj = większość). Po prostu takie jest życie. Ja akurat nie mam się czym chwalić - z tym, że niestety jestem świadom, że w znacznym stopniu to moja wina - aczkolwiek nie tylko ![]() A co do pomocy - tutaj akurat mam podobny charakter - jak można komuś pomóc - to pomagam. Co prawda raczej nie finansowo (choć jakbym mógł - to czemu nie) - ale poświęcając swój czas, czasem i wiedzę. W pewnym stopniu to lubię - po prostu nie potrafię często odmówić pomocy - i nie mam tutaj na mysli jakiegoś wolontariatu - tylko pomoc np. koledze na studiach, w domu rodzicom czy dalszej rodzinie, naprawienie czegoś itd. I zgodzę się ze słowami kolegi: Cytat:
Tylko jakoś nie mogę się zgodzić, że żyjemy w pięknym kraju. Cóż - na pewno wiele milionów ludzi na świecie ma gorzej - ale określenie piękny - jak wyjdę na ulicę i popatrzę wokół - to mi jakoś nie pasuje.... Jestem dumny że jestem Polakiem - ale jakoś tego piękna tak do końca nie widzę, niestety ... Pozdrowienia ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.12.2005 o godz. 02:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja jak zwykle będę wredny - Poczekaj na rachunek za gaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() A tak na powaznie to ciesze sie twoim szczesciem a w duszy po cichu mam nadzieje ze bedac w twoim wieku bede mial powody napisac podobny post. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm... obudziłeś się już..?
![]() A jeśli jednak pisałeś te słowa przed zaśnięciem, a nie po.. to szczerze gratuluję ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() zazdroszcze Ci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
nic tylko zazdro... kolejna przywara ludzka! nie zazdroscic! GRATULOWAC I CIESZYC SIE RAZEM Z KOLEGA
![]() wrodzony cynizm kaze mi napisac - nie martw sie - przejdzie Ci ale: OBY SIE TAK NIE STALO! milo slyszec ze ktos normalny jest szczesliwy (a nie dorobil sie na krzywdzie innych) GRATULACJE |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to mnie jakos zycie dotyka wprost proporcjonalnie odwrotnie jak czolgiste... u mnie to juz zupelnie absolutnie zycie nie jest uslane rozami... mam jeszcze nadzeje ze kiedys zmieni sie ten moj swiat... a tymczasem lubie swoje weekendowe piwo zapomnienia...
taka jest rownowaga swiata jeden jest szczesliwi aby drugi moglby byc nieszczesliwy - inaczej coz to bylby za swiat (na pewno nie planeta Ziemia)
![]() |
#9 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czołgista!
One kazały Ci to napisać? Współczuję Ci. ![]() Ostatnio zmieniany przez rycho : 07.12.2005 o godz. 09:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
... póki co nie zmieniaj alkoholu, całkiem fajne zjawy masz po nim.
![]() |
#11 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() Cytat:
na razie cisza ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
wy nawet cholera nie wiecie jak mnie ten temat podbudowal na duchu (lol)
![]()
![]() |
#14 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Bardzo pozytywny post, ciesze sie Twoim szczesciem. Gratulacje!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
kurcze..... własnie wracam z wykładów.... Cały czas przypominał mi sie ten topic. Zaczalem sie zastanawiac.... I doszedłem do wniosku, ze nie jestes szczesliwy, Ty jesteś cholernie szczesliwy.
Masz sie czym chwalić i dobrze, przynajmniej pojawia sie kropla nadzieii w kaczym bagnie ze bedzie lepiej. Gratuluje Ci wszystkiego z czego mozesz byc dumny, a szczegolnie z tego czym mozesz sie pochwalic (zreszta co tam wszystkiego z czego jestes dumny) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|