![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
SB live 5.1 nie działa jedno wejście
Mam do Was pytanko. A mianowicie postawiłem jeszcze raz system, wszystko jest oka poza kartą dzwiękową SBlive 5.1 . Jeden z kanałów -3 (niebieski) nie działa. Używam standardowych sterowników. Zmieniłęm w zaawasowanych na 5.1. Ale ten jeden nie działa. Kurde i co teraz.
Czy karta mogła się coś zepsuć?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Kilka razy sie potkalem z przypadkiem ze jedno z wyjsc padlo.
U mnie nie dzialalo SPDIF - ten pomaranczowy center, sub. Udalo mi sie zamienic z kumplem na kart, naszczescie. Zas inny kolega mial 4 glosniki podlaczne i pewnego pieknego dnia sam z siebie przestala dzialac tylnia para glosnikow (chyba czarne wyscie o ile pamietam).
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Aha... a moze zle podlaczasz, u mnie niebieskie to wejscie liniowe, nie wyjscie
![]()
![]() |
#4 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Coś karta dzwiękowa się zwaliła. Włączam muzyke i jest 1sekunda głosu i 1sekunda ciszy. Fajnie chyba nową karte będe musił kupić. Teraz już nie kupie SB 5.1 tylko jakis chłam 5.1. Zmiana sterowników nic nie dała. Wtyczki są OKA tylko jeden niedziała. Kurde ale przed reinst wszystko było wporzo. Piep.... komputery
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dolacze sie do tematu, bo akurat mam pewien problem (bardziej pytanie) zwiazane z ta karta. Kilka dni temu postanowilem sprobowac naprawic swoja wieze Panasonica (nie dzialalo juz w niej praktycznie nic). Nie sadzilem, ze mi sie uda, ale o dziwo tak bylo. Naprawilem zepsuty system szufladkowy, wyczyscilem laser, usunalem kurz i wszystko zaczelo pieknie dzialac. Poniewaz robilem to przy komputerze, postanowilem na probe podlaczyc wieze do komputera (oprocz glosnikow), zeby sprawdzic, jak brzmi dzwiek przestrzenny.
Tak wiec mialem podlaczone do jednego wyjscia dwie kolumny komputerowe, i wieze z rowniez dwoma kolumnami do drugiego. W opcjach karty ustawilem wyjscie na kwadro (czy cos takiego, w kazdym razie cztery kolumny). Bardzo fajnie to wszystko dzialalo. W kazdym razie stwierdzilem wtedy, ze moglbym to drugie wyjscie wykorzystac do podlaczenia na stale przedniego panelu w obudowie (do ktorego mozna miedzy innymi podlaczyc sluchawki). Tak tez zrobilem i teraz moge sobie z przodu podlaczac sluchawki, bez zagladania z tyl do obudowy. ![]() Jest to oczywiscie bardzo wygodne, ale zaczalem miec dzisiaj watpliwosci. Skoro, kiedy podlaczone byly cztery kolumny i wyjscia ustawione na kwadro, w grach (wlaczylem Tomb Raidera na probe) mialem wyrazny dzwiek przestrzenny, to skoro nie zmienilem zadnych ustawien, komputer dalej uwaza, ze podlaczone mam cztery kolumny i czesci dzwieku w sluchawkach (czy tez na glosnikach) po prostu nie bede slyszal! Nie wiem, czy faktycznie tak jest, ale wszystko wskazuje na to, ze tak wlasnie byc powinno. W zwiazku z tym zastanawiam sie, jak to obejsc. Wylaczyc wyjscie na kwadro i ustawic normalnie stereo? Ale czy wtedy obydwa wyjscia beda dzialaly? Zaraz to sprawdze, ale wydaje mi sie, ze juz to robilem przy podlaczaniu komputera do telewizora i tylko jedno wyjscie audio bylo wtedy aktywne. Jak w takim razie to ustawic, zeby bylo dobrze?
![]() |
#6 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Rzeczywiscie, jak podlaczych sluchawki do np. back to berdzie uciakal dzwiek z fronta. Przy sluchaniu mp3 filmach bez 5.1 tylko w stereo bydzie ok.
Ja bym zrobil to tak: do wyjscia fron podlaczyl zlodziejke, podlaczyl do tego kolumny a drugi wtyk do tych sluchawek. Mam zrobione podobnie, podlaczone zestw 5.1 i do tego para normalnych glosnikow stereo (zlodziejka z wyjscia front). cos takiego mozna kupic w kazdym elektronicznym, wzgladnie zrobic sobie. Mam nadzieje ze nie jest chaotycznie, jak cos to pytaj, wyjasnie dokladniej. ![]()
![]() |
#7 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() oczywiscie najlepiej miec zestaw kwadro z wyjsciem na sluchawki np na pilocie (mam cos takiego 8) ) wtedy nic nie trzeba przestawiac ^_^ pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|