Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.05.2005, 20:00   #11
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
.... bo foobar wygrywa z nim tylko jakoscia dzwieku ale tego normale ucho nie slyszy, wiec taka gowniana zaleta
do konca nie moge sie zgodzic - na amplu i dobrych kolumnach przy ustawieniu na 24bit (odpowiednia karta) - roznice miedzy foo a winampem uslyszy praktycznie kazdy komu slon juz totalnie na ucho nie stanal - IMHO wg mnie nawet na tanim zestawie creativa czy logitecha po odpowiedniej konfiguracji wtyczek DSP (tu mozliwosci w foo jest o niebo wiecej niz w winampie) - bedziesz mial bardziej dynamiczny bass, ogolnie lepsze odwzorowanie dynamiki utworu - oczywiscie ktos moze sie z tym nie zgadzac - dlatego nie mam zamiaru nikogo nawracac na foo ale sprobowac zawsze mozna
Cytat:
a za to przegrywa na polu gui i prostoty oraz wygody obslugi a to JEST wazne dla przecietnego sluchacza muzyki
tez sie nie zgodze dla mnie o wiele ladniejszy jest foo jak na modyfikacjach powyzej niz przeslodzony i cukierkowany winamp, wygoda obslugi czy ja wiem - spokojnie mozesz zaimplementowac klawisze pasek glosnosci jest wtyczka OSD itp takze tez nie do konca tu jest to prawda, ale jak mowilem juz wczesniej o gustach sie nie dyskutuje - dla jednego priorytetem bedzie wygoda obslugi dla drugiego na 1 miejscu jakosc dzwieku i elastycznosc konfiguracji
Natomiast zanim zaczniecie osadzac nalezaloby poznac szczegolowo mozliwosci modyfikacji i konfiguracji foo i dopiero go oceniac - to nie jest player dla ludzi, którym nie chce się poświęcić kilkanastu minut czasu na konfigurację i ustawienie jego możliwości do swoich potrzeb - foobar jest niesamowicie "elastyczny" i posiada bardzo duże możliwości, które są do "odkrycia" tylko dla osób, które są skłonne poświęcić mu trochę czasu na poznanie jego środowiska i zastosowań.

Ostatnio zmieniany przez Calme : 11.05.2005 o godz. 20:03
Calme jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: