![]() |
Aktualnie Foobar2000
Wadą tego programu może być ilość dostępnych w nim opcji. Poza tym niektóre opcje mogą niewiele mówić ludziom, którzy nie są obeznani w temacie audio. Niektórzy też mogą uznać za wadę brak polskiego języka oraz ubogi interfejs (biała ramka z kilkoma czarnymi przyciskami na górze ;) ) Z najważniejszych zalet: - zżera mało zasobów - obsługuje praktycznie wszystkie formaty audio - i przede wszystkim: jakość dźwięku. Pod tym względem bije na głowę większość dostępnych programów (jednak aby to usłyszeć trzeba mieć raczej lepsze kolumny) |
dzięki za odpowiedź, mógłbyś jeszcze powiedzieć jakiego aktualnie programu używasz ?
|
Nie wiem jak to jest z najnowszymi wersjami, ponieważ od jakegoś już czasu nie używam obu tych programów. Z tego co się jednak orientuję nie zmieniły się aż tak wiele.
Obu programów używałem jedynie do słuchania muzyki, na inne opcje, jak np. oglądanie filmów nie zwracałem uwagi, ponieważ uważam, że lepsze są inne programy przeznaczone specjalnie do takich celów. Jeśli chodzi o obsługę to oba programy są mniej - więcej na podobnym poziomie. Prosty i wygodny interfejs, praktycznie zero kłopotów z obsługą i ustawieniami. Jakość dźwięku - tutaj wg. mnie wygrywa jetAudio. Odkąd posłuchałem na nim kilku utworów przestałem używać Winampa ;) Najlepiej jednak będzie jeśli sam zainstalujesz obie aplikacje i porównasz wrażenia odsłuchowe :) W jednym Winamp ma przewagę nad jetAudio. Mianowicie duży wybór stacji radiowych oraz łatwy dostęp do nich. Wystarczy jedynie wybrać w menu rodzaj muzyki jaki nas interesuje i poczekać na załadowanie całej listy stacji. Jak to było w jetAudio już dokładnie nie pamiętam ale jest z tym więcej zabawy ;) http://www.winamp.com/ - oficjalna strona Winampa http://www.jetaudio.com/ - oficjalna strona jetAudio |
jetAudio vs. Winamp
Witam mam poblem, którego z odtwarzaczy audio i video wybrać jetAudio 6.1.7 czy Winampa 5.09, jakie mają wady a jakie zalety. Powiedzcie mi proszę. Szukałem na forum, ale mało sie dowiedziałem. Czekam na wasze opine. Pozdrawiam :cool: :cool:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:36. |