Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   K-Lite Codec Pack 2.11 Full RC11 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/k-lite-codec-pack-2-11-full-rc11-27862/)

nimal 21.11.2003 11:20

pisze albo fddshow, albo divx
divx5.1 dekoduje wszystkie inne divxy z xvidem wlacznie
btw: czasem uzywam vduba - czy ffd z divxem i xvidem sie nie pogryzie (nie chce ryzykowac - mam kombinacje idealna :) )

czero 21.11.2003 13:50

Mi tam wszystko dziala przy:
-divx 5.1 + DirectShowPack (w tym jest od razu ffdshow) + xvid i na koncu jakis kodek do dzwieku ac3.
:)

-Sid-The-Rat=> 21.11.2003 15:28

Cytat:

Napisany przez nimal
pisze albo fddshow, albo divx
divx5.1 dekoduje wszystkie inne divxy z xvidem wlacznie
btw: czasem uzywam vduba - czy ffd z divxem i xvidem sie nie pogryzie (nie chce ryzykowac - mam kombinacje idealna :) )

nie ma ALBO ALBO - divx daje tragiczna jakosc - ff nie...
do tego lepiej miec tego xvida jednak - bo to nie to samo co divx i jest ich kilka wersji i na bank znajde taka ktora na divx 5.1 nie pojdzie

vdub z ff i divxem? tak - tylko ze divx musi byc pierwszy, potem ff - a vdubie pokazujesz go palcem - wiem bo mam tak zrobione i dziala

radze zapoznac sie z tym http://cdrinfo.pl/software/artykuly/...20030308201450
jest to w mojej opinii jeden z najlepszych (a na pewno najlepsyz po polsku) kompetentny i doglebny opis tego co i jak zrobic zeby moc ogladac filmy w najlepszej jakosci przy minimalnym wysilku
lekture polecam wszsytkim - warto

andrzejj9 21.11.2003 21:48

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
przy nastepnym reinstalu sprawdz ten art Paput - zapewniam ze sie ZDZIWISZ
zwlaszcza ze nawet ja - osoba ktora ma slaby wzrok i nie przywiazuje do jakosc obrazu w filmach wielkiej wagi (bo oglada ich malo) widzi ZNACZACA roznice pomiedzy filmem dekodowanym przez kodek divx'a a tym co wychodzi z ffdshow - powtarzam ZNACZACA...
ps. tez nie znalazlem :)

Szczerze mowiac to ja tez sie zdziwilem, po jego przeczytaniu i zastosowaniu. 3 godziny to wszystko instalowalem i dokladnie ustawialem, a efekt byl taki, ze obraz byl raczej kiepski, wszedzie pojawialy sie kolorowe artefakty (kwadraciki), a i z dzwiekiem byly problemy.

Ostatnio zreszta przez dluzszy czas nie moglem zainstalowac zadnych kodekow, przy ktorych chodzily by dobrze wszystkie (albo chociaz wiekszosc) filmow. Ostatecznie udalo mi sie zrobic kombinacje trzech kodekow (oczywiscie z wybiorczymi opcjami) i na razie wszystko dziala, wiec jestem zadowolony. Ale lada chwila bede przeinstalowywal Windowsa, wiec chetnie sprawdze kodeki, o ktorych mowa w temacie. Moze a noz wystarczy po prostu ich instalacja.

-Sid-The-Rat=> 21.11.2003 22:03

instalowanie ffdshow na system zasmiecony juz kodekami ktore nie racza sie poprawnie odinstalowac jest raczej bez sensu...

andrzejj9 21.11.2003 22:38

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
instalowanie ffdshow na system zasmiecony juz kodekami ktore nie racza sie poprawnie odinstalowac jest raczej bez sensu...

Jesli to do mnie, to nie zamierzam tego tak robic. Dopiero po reinstalacji Windowsa sprobuje sobie ewentualnie jakies nowe kodeki. A jesli instaluje rozne, to najpierw zawsze odinstalowuje stare, restartuje komputer i usuwac jeszcze jakies dodatkowe smieci, ktore jestem w stanie znalezc.

nimal 22.11.2003 00:43

coz - sprawdzalem przez ostatnie pare godzin te ffdshow - i jestem zaskoczony... brakiem poprawy jakosci obrazu (no, moze kolorki troche ostrzejsze, ale moze to autosugestia ze cos mialo byc lepiej)
a smieci nie mam - do obrazu tylko divx5.1pro, xvid(kompilacja sprzed 2 tygodni, polecana przez divx.pl)
jakosc obrazu w ff ustawiona na max + automatyczne dopasowanie poziomu
czy moze xvida bym musial zainstalowac po ff? - nie chcialem mieszac (bo juz byl zainstalowany - po prostu dorzucilem do tego co mialem ff), moze to blad?
monitor mam dobry, wiec to nie jego jakosc :D NEC FE750+ wiec swego czasu z grupy tanszych profesionalnych

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05.