![]() |
pisze albo fddshow, albo divx
divx5.1 dekoduje wszystkie inne divxy z xvidem wlacznie btw: czasem uzywam vduba - czy ffd z divxem i xvidem sie nie pogryzie (nie chce ryzykowac - mam kombinacje idealna :) ) |
Mi tam wszystko dziala przy:
-divx 5.1 + DirectShowPack (w tym jest od razu ffdshow) + xvid i na koncu jakis kodek do dzwieku ac3. :) |
Cytat:
do tego lepiej miec tego xvida jednak - bo to nie to samo co divx i jest ich kilka wersji i na bank znajde taka ktora na divx 5.1 nie pojdzie vdub z ff i divxem? tak - tylko ze divx musi byc pierwszy, potem ff - a vdubie pokazujesz go palcem - wiem bo mam tak zrobione i dziala radze zapoznac sie z tym http://cdrinfo.pl/software/artykuly/...20030308201450 jest to w mojej opinii jeden z najlepszych (a na pewno najlepsyz po polsku) kompetentny i doglebny opis tego co i jak zrobic zeby moc ogladac filmy w najlepszej jakosci przy minimalnym wysilku lekture polecam wszsytkim - warto |
Cytat:
Ostatnio zreszta przez dluzszy czas nie moglem zainstalowac zadnych kodekow, przy ktorych chodzily by dobrze wszystkie (albo chociaz wiekszosc) filmow. Ostatecznie udalo mi sie zrobic kombinacje trzech kodekow (oczywiscie z wybiorczymi opcjami) i na razie wszystko dziala, wiec jestem zadowolony. Ale lada chwila bede przeinstalowywal Windowsa, wiec chetnie sprawdze kodeki, o ktorych mowa w temacie. Moze a noz wystarczy po prostu ich instalacja. |
instalowanie ffdshow na system zasmiecony juz kodekami ktore nie racza sie poprawnie odinstalowac jest raczej bez sensu...
|
Cytat:
|
coz - sprawdzalem przez ostatnie pare godzin te ffdshow - i jestem zaskoczony... brakiem poprawy jakosci obrazu (no, moze kolorki troche ostrzejsze, ale moze to autosugestia ze cos mialo byc lepiej)
a smieci nie mam - do obrazu tylko divx5.1pro, xvid(kompilacja sprzed 2 tygodni, polecana przez divx.pl) jakosc obrazu w ff ustawiona na max + automatyczne dopasowanie poziomu czy moze xvida bym musial zainstalowac po ff? - nie chcialem mieszac (bo juz byl zainstalowany - po prostu dorzucilem do tego co mialem ff), moze to blad? monitor mam dobry, wiec to nie jego jakosc :D NEC FE750+ wiec swego czasu z grupy tanszych profesionalnych |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05. |