Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2003, 00:34   #1
suchy503
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika suchy503
 
Data rejestracji: 07.05.2002
Lokalizacja: Lubelskie
Posty: 145
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
K7VTA3 V2.0A (VIA&reg; Apollo KT266A North Bridge VT8366A

może ktoś wie czy bedzie na niej chodził procek athlon 1,9+ (0,13 mikrona)
zrobiłem nowy bios 2,3 i coś mi niechce wystartowac komp , znaczy sie nie odpala sie monitor i bios nie startuje , a jak włoże starego 1,7+ (0,18 ) wsio jest spox
moze ktoś wie gdzie jest haczyk
__________________
Krzysiek
suchy503 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2003, 23:24   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zorientuj sie jaki max mnoznik ma ta plyta
dla AthlonaXP 1,9+ jest potrzebna 12-ka (12*133)
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2003, 00:27   #3
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chyba troche sie rozpedzilem z tym mnoznikiem
najpierw bym zadal pytanie czy ten procek jest sprawny
bo jesli nawet plyta nie obslugiwalaby takiego proca to komp mimo wszystko powinien odpalic, conajmniej do miejsca gdzie jest on wykrywany
przyklad z zycia wziety, gdzie proba zamontowania Durona 1,3 do plyty ktora obsluguje Durona do 1,2 konczyla sie sukcesem, tylko tyle ze plyta wykrywala tego Durona 1,3 jako Durona 1,2 albo w niektorych przypadkach jako Athlona :o
a wiec jeszcze raz: CZY TEN PROC BYL NA INNEJ PLYCIE SPRAWDZANY, CZY JEST SPRAWNY

Pozdro.
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2003, 14:41   #4
suchy503
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika suchy503
 
Data rejestracji: 07.05.2002
Lokalizacja: Lubelskie
Posty: 145
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak ten procek jest nowy i zakłądany do innej płyty ecs tylko na 333 spox chodzi
__________________
Krzysiek
suchy503 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2003, 15:23   #5
raptor123
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika raptor123
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 692
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Według mnie ta płyta obsługuje tylko Palomino (0,18u) i dlatego nie chodzi ci Athlon 1900 (0,13u), procki wykonane w technologi 0,13u są obsługiwane przez K7VTA3 V3.0. Więc chyba jak chcesz używać tego 1900 to muszisz sprawić sobie inną płytkę . Spytaj się jeszcze na forum tweak.pl może oni ci pomogą, ale tam też gość się pytał ale o 1700+ (0,13) i nikt mu nie mógł pomóc

Pozdr
__________________
piszcie tutaj

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2003, 15:27   #6
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jesli nie chcesz zmieniac mobo to mozesz jeszcze poszukac AthlonaXP 1,9+ ale wykonanego w technologii 0,18u bo takie tez sa
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2003, 15:30   #7
Druss
Costam
 
Avatar użytkownika Druss
 
Data rejestracji: 20.05.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 1,722
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powinien chodzic bez problemu na KT266A moja dziewczyna ma plyte shuttle na tym chipsecie i chodzi jej 1700+ 0,13. Ale zaraz zobaczymy co pisza o Rev twojej plyty, bo tu jest w tej chwili najistotniejsze czy ten proc lyknie Bo ten proc to nawet na kt133A chodzi. Z tego co pisza na stronie to ten bios support new cpu ale jakie new cpu to jzu nie napisali
__________________
Czasami jest tak a nie inaczej
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124

Ostatnio zmieniany przez Druss : 15.06.2003 o godz. 15:50
Druss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2003, 17:54   #8
suchy503
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika suchy503
 
Data rejestracji: 07.05.2002
Lokalizacja: Lubelskie
Posty: 145
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzieki za pomoc ale chyba zostanie mi jedno wyjście stary procek i stara płyta;(
__________________
Krzysiek
suchy503 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2003, 14:59   #9
surff
Ramblings of a Madman
 
Avatar użytkownika surff
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Wlkp
Posty: 876
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: K7VTA3 V2.0A (VIA&reg; Apollo KT266A North Bridge VT8366A

Cytat:
suchy503 napisał(a)
może ktoś wie czy bedzie na niej chodził procek athlon 1,9+ (0,13 mikrona)
zrobiłem nowy bios 2,3 i coś mi niechce wystartowac komp , znaczy sie nie odpala sie monitor i bios nie startuje , a jak włoże starego 1,7+ (0,18 ) wsio jest spox
moze ktoś wie gdzie jest haczyk
Support proców dla między innymi twojej mobo :
http://www.ecs.com.tw/support/techcpu/athlonxp.htm


Napisz jeszcze skąd masz taki proc jak XP1900+ 0.13u ?Pierwszy raz o takim słysze - jeśli już masz albo XP1800+ lub XP2k+.

Jeśli masz 1900+ to napewno Palominka, a skoro nie chodzi ci na tym biosie to znaczy że jest uszkodzony.
Pozdro!
__________________
primum non nocere

Ostatnio zmieniany przez surff : 16.06.2003 o godz. 16:27
surff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2003, 23:23   #10
Druss
Costam
 
Avatar użytkownika Druss
 
Data rejestracji: 20.05.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 1,722
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: K7VTA3 V2.0A (VIA&reg; Apollo KT266A North Bridge VT8366A

Cytat:
surff napisał(a)
Support proców dla między innymi twojej mobo :
http://www.ecs.com.tw/support/techcpu/athlonxp.htm


Napisz jeszcze skąd masz taki proc jak XP1900+ 0.13u ?Pierwszy raz o takim słysze - jeśli już masz albo XP1800+ lub XP2k+.

Jeśli masz 1900+ to napewno Palominka, a skoro nie chodzi ci na tym biosie to znaczy że jest uszkodzony.
Pozdro!
\

Moze bys od czasu do czasu zajzal na stronki sklepow to bys wiedzial ze jest 1900+ w 0,13 mikrona chociaz juz schodza z polek sklepowych juz ciezko dostac 1800 ale 1900 jeszcze jest.
__________________
Czasami jest tak a nie inaczej
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Druss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2003, 23:48   #11
surff
Ramblings of a Madman
 
Avatar użytkownika surff
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Wlkp
Posty: 876
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: K7VTA3 V2.0A (VIA&reg; Apollo KT266A North Bridge VT8366A

Cytat:
Druss napisał(a)
\

Moze bys od czasu do czasu zajzal na stronki sklepow to bys wiedzial ze jest 1900+ w 0,13 mikrona chociaz juz schodza z polek sklepowych juz ciezko dostac 1800 ale 1900 jeszcze jest.
No fakt, widac nie szukałem zbyt mocno, ale nie trafił mi ręce nigdy 1900+. BTW kto w Polsce ma takie proce
__________________
primum non nocere

Ostatnio zmieniany przez surff : 16.06.2003 o godz. 23:56
surff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2003, 08:16   #12
Druss
Costam
 
Avatar użytkownika Druss
 
Data rejestracji: 20.05.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 1,722
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No niedlugo sporo ludzi bo sie 1700 juz skonczyly.
__________________
Czasami jest tak a nie inaczej
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Druss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2003, 09:12   #13
surff
Ramblings of a Madman
 
Avatar użytkownika surff
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Wlkp
Posty: 876
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Druss napisał(a)
No niedlugo sporo ludzi bo sie 1700 juz skonczyly.
Ciekawe czy też będą się dobrze kręcić...Jednak narazie nigdzie tych 1900+ nie mogę się doszukać.
__________________
primum non nocere
surff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2003, 14:08   #14
suchy503
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika suchy503
 
Data rejestracji: 07.05.2002
Lokalizacja: Lubelskie
Posty: 145
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to był taki procek
K7 Athlon XP 1900+ (0.13 m, 3DNow!Prof, cache L1-128 KB, L2-256 KB, FSB 266 MHz, Socket-A)
__________________
Krzysiek
suchy503 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2003, 20:28   #15
suchy503
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika suchy503
 
Data rejestracji: 07.05.2002
Lokalizacja: Lubelskie
Posty: 145
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
już z tym prockiem to przeszłosc nie dało sie to trudno tylko moze jeszcze ktoś mi powie czy pójdzie na tej płycie dysk 120G 2x80 chodzi a ciekawe czy 120+80 pójdzie
__________________
Krzysiek
suchy503 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.