![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
LG CED-8120B wolno odczytuje płytki, pomimo poprawnej konfiguracji
Może mam trochę typowy problem, ale żadna siła dotąd mi nie pomogła go rozwiązać. Otóż posiadam opiekacz LG CED-8120B (12/8/32). Problem w tym, że płytki (tłoczone i nagrywane) odczytują się bardzo długo - zwykle ponad 7 minut.
System to WindowsXP Pro SP1. VIA Hyperion 4.45 i ASPI zainstalowane, HDD działa w UDMA-5 (100), CD na MWDMA-2, obydwa podłączone samotnie na oddzielnych kanałach IDE. Optyka i mechanika napędu była niedawno konserwowana. Dysk twardy nie jest zfragmentowany, nie ma uszkodzeń fizycznych, kable IDE (80-żyłowe) też są dobre. BIOS najnowszy, wszystko w nim ustawione poprawnie. Testowałem też CD-ROM LG CRD-8400C (40x) i jest tak samo. Problem występował od zawsze - czyli jak kupiłem CD-ROM i CD-RW firmy LG. Co z tym zrobić, czy te napędy LG to taki szajs i pozostaje mi kupić coś nowego? O dziwo, w testach Nero CD Speed wygląda całkiem znośnie (płyta 80 min. odczytana w 3 minuty), jedynie w praktyce okazuje się wiele gorzej. Załączam aktualny wykres z NCDS:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak wygląda u mnie pod WinMe, taki to już chyba urok LG
![]()
![]() |
#3 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W praktyce.. to sluchajcie zupelnie inaczej niz w teorii, jak zauwazyles ZIP, czesto powodem takiego stanu rzeczy sa same nosniki, oraz sposob zapisu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Dziękuję za odpowiedzi. No cóż, pozostaje mi kupno jakiegoś TEAC'a :o
![]() |
|
|