![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.10.2004
![]() |
Kamera i komp=problem :>
Witam was! Mam mały problem i myślę że mi pomożecie.
![]() Mam kamere cyfrową mini dv(jeśli to pomoże to model panasonic nv-gs22) i chce poprostu zgrać filmik z kamery na kompa, żeby nagrać ten film na płyte cd. Jak wiecie to jak to zrobić i jakim programem bo te co były w oprogramowaniu są do edycji zdjęć?? Narks i z góry thx P.S. Jeśli chodzi o kable do podłączenia kamery z kompem to mam kabel dv/usb i video out. Prosze o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
potrzebny jest kontroler FireWire (IEEE1394) aby podłączyć kamere z komputerem. i odpowiedni kabel...:
4pin FireWire (iLink,miniDV) <-> 6pin FireWire (kontroler-komputer) aaa....przypomniało mi sie, wszystko masz tutaj...: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/strona2.php albo podłączasz swoim kablem do portu USB tylko że będzie o wiele wolniej.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 08.01.2005 o godz. 16:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Na początek musisz mieć w kompie wejście TV. mają je karty telewizyjne, niektóre graficzne lub czasem możesz podłączyć kamere pod USB lub FireWire.
Najprostszy, zarazem darmowy i do tego po polsku program do zgrywania materiału wideo na kompa to Movie Maker firmy Microsoft, koniecznie zainstaluj wersje 2.0 lub jakąś wyższą ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Oki DziĘki Wam Bardzo SprÓbuje Przez Usb/minidv A Jak Problemy BedĄ To Napisze3. Thx
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety przez usb nie działa bo można tylko nagrywać z podłączoną kamerą do kompa a ja chce coś takiego że na dworze nagram film, potem ide do domu i podłączam do kompa przez usb zgrywam film na kompa i potem na cd . Da sie tak czy nie?? A może macie taki program do tej kamery??(PanasonicNV-GS22)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz w tej kamerze USB 2.0 i wyjście DV (IEEE 1394) jeśli masz winde xp i któreś z tych wejść w kompie to wystarczy użyć Movie Makera 2 i przechwycić obraz z taśmy.
Jeśli to inny system to z tego co widziałem jest dołączone do tej kamery jakieś oprogramowanie. Problem będzie jak Masz USB 1.1 i nie masz FireWire (IEEE 1394) - będzie trzeba zainwestować od 70 do 170 PLN. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Najlepszy efekt będzie jak połączysz kamerę z kompem przez FireWire (kartę można kupić już za ok 70-80 PLN razem z kabelkiem i oprogramowaniem tyle że trochę starszym i okrojonym ale na początek wystarczy).Można też użyć programu Pinnacle Studio 9 lub Ulead Video Studio 8 lub Ulead DVD Movie Factory 3 lub Nero Vision Expres ale one trochę kosztują.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
acha czyli najpierw musze zainwestować w karte telewizyjną?? Dzięki wam bardzo na razie powodzonka
![]() Tylko że ja mam tak w kamerze : Jak podłącze do kompa i włące movie makera to moge przechwycić obraz ale tylko w trybie nagrywania czyli nagrywać z podłączoną kamrą do kompa a jak dam na tryb odtwarzania to wogóle ten program nie wykrywa kamery. Czy kupno karty tv powinno mi pomóc ?? Ostatnio zmieniany przez andriumce : 25.01.2005 o godz. 09:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Możesz użyć także katry TV ale efekt będzi sporo słabszy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Taką kartę możesz kupić tu:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39852449
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
acha to już wszystko wiem dzięki wam bardzo bo bym sobie bez was nie poradził
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Ja niedanwo kupiłem kartę FireWire z oprogramowaniem Ulead Video Studio 8 i kablem 4<->6. Działa wyśmienicie jednak na starych komputerach XP nie wykrywa tej karty ale u mnie to nie problem. Kupiłem to w Vobis'ie +- 70zł (IEEE-1394 + kabel 4pin <-> 6pin + oprogramowanie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|