![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Jak zainstalować na SuSE 9 Personal KDE 3.2.2, żeby było po polsku??
Witam!
Otóż już nie długo prawdopodobnie zainstaluje sobie SuSE Linux 9.0 Personal. Wiem, że jest po angielsku, ale słyszałem o nim najwięcej dobrego więc postanowiłem go zainstalować. Ale tutaj nasuwa się pewna myśl, pytanie. Czy da się wogóle zainstalować na tym Linux'ie KDE 3.2.2, żeby było po polsku ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Zapewne poklikasz i sie zainstaluje bo suse ma rpm wiec sciagnij z sieci i poklikaj zupelnie jak w windows.Pozniej tylko wejdz do centrum sterowania kde, czy cos takiego i wybierzesz jezyk polski. Co do aktualizacji jadra to za duzo pisania poszukaj sobie na sieci sa artykuly opisujace jak to sie robi. Ale jesli dopiero zaczynasz z linuksem to nie widze powodu abys sie za to od razu lapal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie. Kolega poprosił mnie aby na SuSE 9 zainstalować i zkonfiurować SDI od tepsy. Jak to zrobić
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
nie wydaje mi sie zebys bez minimalnej wiedzy dal sobie rade ... ale jak by co http://neostrada.info
![]() |
#6 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
zupełnie jak system windowsowy. Oczywiście - jest to linux, więc te wszystkie serwerowe rzeczy można sobie samemu ściągnąć i dokompilować ale ile się z tym nabiedzisz to sam tylko będziesz wiedział. Moim zdaniem narobisz się ze dwa tygodnie zanim to pouruchamiasz; dwa tygodnie tyrania za 89 euro to chyba nie jest warte, chyba że nudzisz się i nie masz co robić z czasem. Co do jądra i KDE - wersja SuSE Linux 9.0 ma nowy kernel, więc nie wiem czym ty chcesz go aktualizować i po co. Jeśli czegoś potrzeba extra, lepiej chyba dodać zewnętrzny moduł do tego jądra niż rekompilować je. Wersje SuSE z polskim KDE z tego co wiem są do wersji ze starym kernelem (do wersji SuSE linux 7 i 8) więc należy oczekiwać że trzeba by wziąć sourcy takiej wersji i przekompilować, a to z uwagi na okrojenie wersji SuSE Linux 9.0 Personal wydaje mi się mocno wątpliwe. Zdaniem fachowcow jest to że SuSE Linux 9.0 Professional jest przyszłościowym systemem ale systemem serwerowym, natomiast wersja Personal jest taką jego reklamówką lub czymś w rodzaju front-endu który nie jest w stanie pokazać swoich wszystkich zalet jeśli nie będzie komunikował się z serwerem chodzącym pod wersją Professional.
![]() |
![]() |
|
|