![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Połączenie Wrocław - Zielona góra - czym?
Będę się musiał w przyszłym tygodniu dostać do Zielonej Góry (z Wrocławia). Myślałem, że spokojnie wsiądę w pociąg i w 2 - 2,5 godziny dojadę, ale okazuje się, że nie tak łatwo. Bezpośrednie połączenie jest właściwie tylko jedno, zajmuje prawie 4 godziny i jest w kompletnie nie pasujących mi godzinach (musiałbym prawie 4 godziny czekać na miejscu).
Patrzyłem też na PKS, ale w wyszukiwarkach, które znalazłem (e-podróżnik, rokłady.com i coś tam jeszcze) również nic sensownego nie ma (także 4, a nawet 5 godzin, w zupełnie niepasujących porach). Będę się jeszcze chciał przejechać na dworzec, bo co prawda numer infolinii jest, ale.. w cenie 2,60 za minutę (!) Będę w pobliżu, więc daruję sobie telefony na audiotele.. Postanowiłem zapytać, bo wiem, że czasami są prywatne busiki kursujące na różnych trasach, o których trudno coś znaleźć jak się nie wie, gdzie szukać (znajomy często z tego korzysta jadąc w okolice Szklarskiej Poręby i jest to bardzo praktyczne). Może ktoś kojarzy coś takiego jadące w tamtym kierunku (to chyba trasa na Szczecin). Jak nie zostaje samochód, w sumie daleko nie jest, ale myślałem, że nie będzie problemu z pociągiem/autokarem.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeszcze jakieś busy z dworca PKS jeżdżą
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
wejdz na www.pks.zgora.pl
Tam masz rozkład jazdy i z tego co pamiętam to podobnie to jedzie jak pociąg ... połączenia między wro a zg to koszmar ... ![]() Kiedy masz jechać bo może będę z wro gdzieś wracał i Cie zgarnę .
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
No właśnie to chcę sprawdzić i chyba na to jest to audiotele (chyba, bo kieruje na to co prawda wrocławska strona, ale ten sam numer jest na stronie prywatnego przewoźnika).
Jest też ogólnopolski numer tepsy za jedyne 2 złote za minutę, ale coś mam wrażenie, że to automat, a wtedy raczej w kilku minutach się nie skończy... @ Oktawian89 Rzucę okiem na tę stronę, dzięki. Jechać będę prawdopodobnie we wtorek, ale to jedna strona i tak mnie nie urządza, jeśli nie znajdę sensownego powrotu. Ale za wstępną propozycję dzięki
|
|
|
#5 |
|
the one
CDRinfo VIP
Dzwoniłem na informację z tej strony: www.pks.zgora.pl , ale też nic. Jedna tylko pora, na dodatek w poniedziałek nie wtorek, zresztą i tak nie pasująca, powrót jeszcze gorszy. Odpada.
Jak ktoś jeszcze coś zna, to chętnie sprawdzę, ale chyba nie ma możliwości sensownej komunikacji między tymi miastami.
|
|
|
#6 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Witamy na dzikim zachodzie
tu połączenia z miastami wojewódzkimi stanowią ogromny problem
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Tak ogólnie to tragedia jest gdzieś dojechać ... Nic tylko samochód Ci zostaje
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
the one
CDRinfo VIP
Już zdecydowałem się, bo innej opcji faktycznie nie ma. Nawet chciałem już jechać z przesiadką, dopóki nie okazało się, że jest ona w.. Poznaniu.. I trasa ma 400km, trwa 5 godzin i kosztuje ponad 50 zł. Nieźle jak na 150km trasę.
|
|
|
#9 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
A do poznania jedziemy z Zielonej Góry też jakoś koło 4 h ... trasa 130 km
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Piraci kontra Zielona Góra c.d.n. | Ormianin | Off topic | 27 | 27.11.2003 10:11 |