![]() |
Cytat:
|
Ale żeście się rozpisali: jakby było nad czym.
Matroxa dzisiaj nawet najgorszemu wrogowi bym nie polecił: dni tej firmy są policzone. A Pharnelia to już kompletny obciach: nawet programowo nie będzie wspierać DX9. Na założeniach podanych w pierwszych postach wybór sprowadza się do GF3 lub GF4. Obydwie na dzisiaj (i jeszcze conajmniej rok a nawet śledząc postęp w grach napiszę: 2 lata)) są wystarczające. Jak radosławy: to tylko te co mają obsługę DirectX 9.0: pozostałe można spokojnie skreślić: ich przewaga nad GF3 i 4 jest tylko w wyższej cenie i problemach softwaerowych. Sugeruję Szanownemu Moderatorowi zamknięcie topica: chyba nawet ja zacząłem bić pianę: moja i następne wypowiedzi nic nie wniosą do tematu. 8) |
parhelia..
tylko ze ona w cennikach jeszcze 3 tyg temu miala 4 cyfrowa cene... |
A ja polecam Matrox Pharnelia (jakoś tak się pisze) 128 MB.
A tak to GF 4 Ti 4200 128 MB. Pozdro;) |
|
aaaa - omegi to sterowniki ktore lekko poprawia jeden chlopak - nie zmienia ich! poprawia tylko niektore ustawienia
mozna to dosc latwo znalesc googlem albo poprzez forum rage3d |
Cytat:
|
dell's leaked - to sterowniki do kart ati ktore wyciekly z firmy Dell ktora pisze wlasne sterowniki do wlasnych skladanych komputerow - sterowniki te roznia sie w jednym waznym punkcie od sterow ATI - ich biblioteka opnegl DZIALA bo ta od ati dziala od przypadku do przypadku
znalesc mozna ja w nowych omegach (powinien byc gdzies napis ze sa zbudowane na bazie wlasnie dell's leaked - to dosc popularne ostatnio okreslenie w googlu) ja tylko dzieki temu sterownikowi dalem rade odpalic demko call of duty na 8500 - bez tego za chiny nie dzialalo albo wieszalo sie przy pierwszej gwaltowniejszej akcji... |
Sid The Rat.... czy mógłbyś napisać słówko o "opengl dell's leaked", co to jest i kto może to zjeść !? Czy to ma związek z ATI czy z nVidia i co oznacza w driverach słówko "leaked". Byłbym wdzięczny.
|
Cytat:
w znaku nie kupuj - oni serwisuja sie w... komputroniku ^_^ juz wiesz ktora firma lepsza to fakt ze jest wiele firm tanszych niz komputronik, ktory i tak jest tani - ale tu masz pewnosc ze nie sprzedasz CI uzywanego shitu jest jeszcze medias, rainbow, DGM, kupa malych sklepikow do ktorych strach wchodzic, przedstwicielstwa gigantow jak Optimus, Vobis... - wszystkie odradzam |
Cytat:
|
Jeżeli chodzi o PINE to nie jest to takie badziewie, ładne pudełko sporo dodatków, działa jak najbardziej OK. Miałem kiedyś takie coś i po przesiadce na MSI zbytnio nie odczułem różnicy. Za te pieniądze jest to sprzęt wart uwagi, w końcu nowy z gwarancją. Napewno Radeon 9200 jest gorszą alternatywą.
|
tu mi wstawilo 2 razy tego samego posta.
Mysle tez nad GF4Ti jakims tanim (ale NoName albo jakas inna) a mysle ze podzielicie moje zdanie ze lepiej kupic GF3Ti od Gainwarda niz GF4 no name i jakies dziwne pamieci. a jeszcze znalazlem cosik takiego http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7242&sid=1 |
|
Dobry będzie GF4Ti, hurtownia Pronox Technology ma jeszcze w ofercie coś takiego jak "PINE GF4Ti4200 AGPX8 64MB" za jedyne 398zl brutto. Myślę ze do 400zl to własnie będzie najlepsze, ale to tylko moje skromne zdanie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:51. |