Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.10.2002, 23:46   #1
Przemo1980
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Karta graficzna z wyjściem TV czy bez?

Właśnie tak jak w temacie. Planuje zmienić grafikę na lepszą (jednak bez żadnych szaleństw ok. 300-350zł) i nie wiem czy wybrać droższą bądź co bądź z wyjściem TV Out, czy też nie?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Jaką max. długośc może mieć kabel od karty do telewizora? I jak prezentuje sie obraz i dźwięk w TV? No i czy podczas wyświetlania np. filmu z twardziela w TV można równocześnie pracować na kompie? Jednym słowem, czy to jest zbędny czy potrzebny bajer?
A może ktoś zna jakąkolwiek strone, na której mogłbym coś znależć na powyższy temat?
Aha, gdyby jeszcze ktoś mógł mi polecić dobra karte graficzną w tym przedziale cenowym, byłbym wdzięczny (pod Athlona 1.4Ghz).
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.10.2002, 06:21   #2
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;
 
Avatar użytkownika tomgoo
 
Data rejestracji: 28.06.2002
Lokalizacja: Sokołów Młp.
Posty: 2,766
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Karta graficzna z wyjściem TV czy bez?

Cytat:
Przemo1980 napisał(a)
Właśnie tak jak w temacie. Planuje zmienić grafikę na lepszą (jednak bez żadnych szaleństw ok. 300-350zł) i nie wiem czy wybrać droższą bądź co bądź z wyjściem TV Out, czy też nie?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Jaką max. długośc może mieć kabel od karty do telewizora? I jak prezentuje sie obraz i dźwięk w TV? No i czy podczas wyświetlania np. filmu z twardziela w TV można równocześnie pracować na kompie? Jednym słowem, czy to jest zbędny czy potrzebny bajer?
A może ktoś zna jakąkolwiek strone, na której mogłbym coś znależć na powyższy temat?
Aha, gdyby jeszcze ktoś mógł mi polecić dobra karte graficzną w tym przedziale cenowym, byłbym wdzięczny (pod Athlona 1.4Ghz).
hhhhhhhmmmmmmmm ja jeszcze pracuje na voodoo3300 tvout i powiem ci że nie podłączałem jeszcze telewizora. A u qmpla był super obraz na chyba takim samym procku jak twój
__________________
Pozdro for all
Chat
Tomgoo
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2002, 07:46   #3
+++LeWaP+++
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Karta graficzna z wyjściem TV czy bez?

Cytat:
Przemo1980 napisał(a)
Właśnie tak jak w temacie. Planuje zmienić grafikę na lepszą (jednak bez żadnych szaleństw ok. 300-350zł) i nie wiem czy wybrać droższą bądź co bądź z wyjściem TV Out, czy też nie?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Jaką max. długośc może mieć kabel od karty do telewizora? I jak prezentuje sie obraz i dźwięk w TV? No i czy podczas wyświetlania np. filmu z twardziela w TV można równocześnie pracować na kompie? Jednym słowem, czy to jest zbędny czy potrzebny bajer?
A może ktoś zna jakąkolwiek strone, na której mogłbym coś znależć na powyższy temat?
Aha, gdyby jeszcze ktoś mógł mi polecić dobra karte graficzną w tym przedziale cenowym, byłbym wdzięczny (pod Athlona 1.4Ghz).
GeForce 4 mx 420 64 DDR TV-out BOX - ok 320zł z wysyłką z proline.com.pl
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2002, 12:46   #4
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Re: Re: Karta graficzna z wyjściem TV czy bez?

Cytat:
+++LeWaP+++ napisał(a)


GeForce 4 mx 420 64 DDR TV-out BOX - ok 320zł z wysyłką z proline.com.pl
He he, proline.com.pl widze teraz na topie, szczegolnie po spamowej ingerencji mojego dobrego kumpla
W www.arest.pl jest taniej
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2002, 23:37   #5
Przemo1980
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Karta graficzna z wyjściem TV czy bez?

Cytat:
Ormianin napisał(a)


He he, proline.com.pl widze teraz na topie, szczegolnie po spamowej ingerencji mojego dobrego kumpla
W www.arest.pl jest taniej
Nawet niedrogo, tylko czy tam mozna zamowic towar wysyłkowo?
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2002, 23:38   #6
Przemo1980
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może znacie jakieś aktualne testy kart graficznych umieszczone w sieci?
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 07:12   #7
+++LeWaP+++
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.benchmark.pl
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 19:09   #8
TOMMYx
Gość
 
Posty: n/a
Re: Karta graficzna z wyjściem TV czy bez?

Cytat:
Przemo1980 napisał(a)
Właśnie tak jak w temacie. Planuje zmienić grafikę na lepszą (jednak bez żadnych szaleństw ok. 300-350zł) i nie wiem czy wybrać droższą bądź co bądź z wyjściem TV Out, czy też nie?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Jaką max. długośc może mieć kabel od karty do telewizora? I jak prezentuje sie obraz i dźwięk w TV? No i czy podczas wyświetlania np. filmu z twardziela w TV można równocześnie pracować na kompie? Jednym słowem, czy to jest zbędny czy potrzebny bajer?
A może ktoś zna jakąkolwiek strone, na której mogłbym coś znależć na powyższy temat?
Aha, gdyby jeszcze ktoś mógł mi polecić dobra karte graficzną w tym przedziale cenowym, byłbym wdzięczny (pod Athlona 1.4Ghz).
Ja powiem, że na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie karty bez TVout, no chyba, że ktoś nie ogląda w ogóle (lub sporadycznie) divx'ów albo ma monitor 19" (lub wiekszy).
Sam posiadam (jeszcze) kartę TNT2 Pro TVout i obraz na TV mam rewelacyjny. Zawsze oglądam divx'y na TV. Może, gdybym miał większy monitor, wtedy TVout byłby zbędny, ale jak narazie nie zapowiada się, abym go zmieniał.

Każdy kupuje wg swoich potrzeb.
Ogólnie - TVout to super sprawa, a róznica ceny "z" czy "bez" nie jest aż tak duża. A na dzień dzisiejszy i tak większośc kart dostępnych na rynku ma TVout i coraz więcej ma DVI.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 19:21   #9
TOMMYx
Gość
 
Posty: n/a
Jesli szukasz karty do 330 zł to możesz zajrzeć na ALLEGRO, chyba że musi byc nówka i chcesz ja kupic "na miejscu" a nie przez wysyłkę.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 21:29   #10
Druss
Costam
 
Avatar użytkownika Druss
 
Data rejestracji: 20.05.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 1,722
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No ja bym bral z tv-outem zawsze filmy lepiej sie oglada na 30" telewizorku . No a jak pozniej bedziesz sprzedawal to zainteresowanych jest wiecej na karte z tv-outem .
__________________
Czasami jest tak a nie inaczej
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Druss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 22:46   #11
Niewiem
Musztarda
 
Avatar użytkownika Niewiem
 
Data rejestracji: 10.03.2002
Posty: 38
Niewiem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bo ja wiem czy ten TV out taki potrzebny ? ja go nie mam divixy ogladam na 17 i jakos zyje... inna sprawa ze nie mam telewizora w pokoju ))
__________________
Niewiem
czy redaktorzy graja w Textowki??
Niewiem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.