Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.05.2005, 17:46   #1
mello
m3llO

Data rejestracji: 09.05.2004
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Total Commander 6.52

Jest to najlepszy menedżer plików dla Windows. Oferuje on obsługę w parunastu językach (również polski), wyszukiwanie, kompresję plików, synchronizacje katalogów, szybki podgląd plików, edycję, wsparcie dla FTP, HTTP, proxy, obsługę archiwów: ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE.

kolejne wydanie commandera !!

link : http://xp.net.pl/download/tcmdr652.zip

zrodlo : http://www.xp.net.pl/

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.05.2005, 18:05   #2
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Fakt programik jest wyjatkowy, polecam także TC PowerPack http://total.bukox.dmkproject.pl/ .
Aplikacja stanowi rozszerzoną wersję programu Total Commander. Zawiera program Total Commander w wersji 6.51, ponad 60 automatycznie skonfigurowanych wtyczek rozszerzających możliwości aplikacji, zestaw skórek, przebudowane menu i wiele więcej w porównaniu do standardowej wersji programu Total Commander. Edycja jest dwujęzyczna (polska i angielska) i wstępnie optymalnie skonfigurowana.
Stary 04.05.2005, 18:16   #3
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
niop ja rowniez moge polecic TC PowerPacka, choc czasami cos u mnie sam sie wylacza, ale to bardzo rzadko
Stary 04.05.2005, 23:13   #4
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
power pack troche za bardzo wodotryskowy

jak ktos sobie go dobrze skonfiguruje to moze i sensowny, ale nie wiem czy nie lepiej instalowac wybranych wtyczek samemu - pelny PowerPack chodzi u mnie na durniu837 duzo wolniej niz czysty TC z wybranymi wtyczkami
Stary 05.05.2005, 00:35   #5
Alinoe
thorgal to ciota

Data rejestracji: 12.04.2002
Alinoe zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a skąd samemu można zassać konkretne wtyczki i skórki?
Alinoe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2005, 00:55   #6
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.ghisler.com/plugins.htm
http://total.bukox.dmkproject.pl/download
Stary 05.05.2005, 01:04   #7
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja używam TC Power Packa już od dłuższego czasu i bardzo mi przypadł do gustu Ma wszystko co mi jest potrzebne, a nawet więcej. Nie zaobserwowałem żadnych zwiech czy samoczynnych wyłączeń
Polecam
Stary 18.05.2005, 12:32   #8
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
...sorry za odgrzebanie tematu, ale zadzialala cudowna opcja "szukaj"...ok do rzeczy..chodzi mi o Total Commander PowerPack 6.52, a przede wszystkim oto jak on widzi pliki mdb - Accsess - widzi je jako zip. Akceptujac taki plik enterem nie uruchamiam bazy mdb tylko wchodze jakby do podkatalogu...tak jakbym przegladal spakowane archwium. Aby uruchomic ja musze wybrac opcje prawego przycisku myszy.
Czy ktos z Was zna mozliwosc zmiany na akceptacje enterem - tak jak to bylo w starszych wersja TC

Pozdrawiam
Voytek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2005, 13:08   #9
Voytek
Wyjadacz ;)

sprawe juz rozwiazalem z ponizszego artykulu....to dla takich jak ja, co niby szukaja ale tak naprawde maja info na talerzu

Zaawansowana konfiguracja pluginów do archiwów (WCX)

Pluginy WCX czyli przeznaczone do archiwów oprócz kojarzenia z odpowiednimi plikami po rozszerzeniu mają jeszcze ciekawe możliwości konfiguracyjne dotyczące funkcjonalności. Podczas instalacji wybranego plugina, do pliku konfiguracyjnego TC w sekcji PackerPlugins wstawiana jest linijka:

xxx=yyy-c: \sciezka\do\plugina.wcx

gdzie xxx oznacza rozszerzenie pliku obsługiwanego przez wtyczkę, yyy natomiast oznacza funkcjonalność plugina.
Całkowitą funkcjonalność podaje się jako liczbę, która jest sumą innych liczb oznaczających poszczeglne opcje. Może to brzmieć trochę skomplikowanie dlatego opiszę to dokładniej poniżej:
- liczba 1 - można tworzyć nowe archiwa
- liczba 2 - można modyfikować istniejące archiwa
- liczba 4 - archiwum może zawierać wiele plików
- liczba 8 - można usuwać pliki
- liczba 16 - wtyczka posiada okno dialogowe z opcjami
- liczba 32 - wtyczka obsługuje pakowanie w pamięci
- liczba 64 - wykrywa pliki archiwum na podstawie zawartości
- liczba 128 - pozwala na wyszukiwanie tekstu w archiwum
- liczba 256 - nie pokauje ikony archiwum (archiwum w TC jest widziane tak jak w systemie)

A teraz przykłady:
- 7zip (liczba 87 = 64 + 16 + 4 + 2 + 1)
- avi (liczba 277 = 256 + 16 + 4 + 1) - dzięki dodaniu 256 plik nadal ma ikonkę filmu i jest uruchamiany przez skojarzony program, dostęp do pliku jako archiwum następuje poprzez naciśnięcie klawiszy Ctrl+PgDown
- iso (liczba 192 = 128 + 64)

Możliwość ta może przydać się wówczas, gdy zainstalujemy plugin WCReg który domyślnie skonfigurowany sprawia, iż plik rejestru (*.reg) ma ikonę archiwum i po próbie uruchomienia "wchodzimy" do niego widząc go jako archiwum. Jeśli chcemy aby plik nadal miał swoją ikonę i uruchamiał się normalnie jak plik rejestru wystarczy do liczby konfiguracjnej dodać wartość 256. Jeśli na na wybranym pliku naciśniemy Ctrl+PgDown wówczas zobaczymy zawartość pliku REG już jako archiwum. Podobna sytuacja może dotyczyć innych pluginów które system kojarzy z programami a TC traktuje je jako zwykłe archiwa (MSI Plus czy DSP).

Aby jeszcze ułatwić powyższą konfigurację stworzono dodatek WCX Tweak dostępny tutaj. Pozwala on na łatwą zmianę funkcjonalości (jest także polska wersja językowa narzędzia) jak i dodawanie nowych wtyczek WCX.

Ostatnio zmieniany przez Voytek : 18.05.2005 o godz. 13:11
Stary 30.05.2005, 18:42   #10
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam!

Czy ktoś wie jak ustawić w TC 6.5x aby oba okna [prawe i lewe] uruchamiało się w określonym folderze ?
Stary 31.05.2005, 11:13   #11
Voytek
Wyjadacz ;)

Mozesz to zrobic poprzez dodanie katalogu klikajac 2 razy na pasek ze sciezka dostepu na rys. nr 3 a pozniej nr 1, a jeszcze dodatkowo mozesz stworzyc na pasku zadan dodatkowy przycisk nr 2 z komenda np Moje Dokumenty: cd %$PERSONAL% ktory pozwoli Tobie szybko dostac sie do wybranego katalogu w przypadku zmiany katalogow w oknach TotalCommandera
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Total Commander 6.52-totalcommander.jpg  

Stary 31.05.2005, 11:19   #12
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A czy da się zrobić aby okna odpalały się w danym folderze przy starcie TC. A nie tak jak mam teraz ostatnio przeglądane.

pozdro
Stary 31.05.2005, 11:27   #13
Voytek
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez @ndy
A czy da się zrobić aby okna odpalały się w danym folderze przy starcie TC. A nie tak jak mam teraz ostatnio przeglądane.

pozdro
@ndy masz na rysunku - wybierasz zadany katalo, który chcesz aby sie uruchamial zawsze nastepnie "klikasz" na pasek postepu nr 3 i zaznaczasz opcje nr 1 "Dodaj bieżący katalog" i masz....po uruchomieniu ponownym TC ustawia sie na wybranym katalogu.....u mnie dziala

Ostatnio zmieniany przez Voytek : 31.05.2005 o godz. 11:35
Stary 31.05.2005, 11:47   #14
andy
logged out
CDRinfo VIP

@Voytek niestety dalej odpala mi się ostatnio używany katalog Ten przed zamknięciem TC
Stary 15.07.2005, 13:02   #15
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... zaznacz jak na rysunku, czyli żadnych ptaszków, a następnie z menu konfiguracja Zapisz Ustawienia oraz Zachowaj. Te okna katalogowe, które w momencie tej operacji byly owarte będą zapamiętane przy kazdym otwieraniu.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Total Commander 6.52-tc.jpg  

Twoje uprawnienia: