![]() |
...i kask. Chyba zaraz ide pojeździć po mieście :D
Cytat:
|
Powyżej 18 lat na skutery do 50CM wysatczy dowód osobisty ;)
|
A to ciekawostka... mam juz troche wiecej niż 18 lat i skuter stoi w piwnicy tylko dlatego ze nie mam jeszcze karty... ale skoro mówisz ze nie trzeba to... :D
|
jak masz 15 lat to jest potrzebna, dopiero od 16 lat (albo 18?), można jeździć bez karty. Powyżej 50cm3 musisz mieć już prawko. Sam egzamin jest banalny (jak się zdaje w szkole ze znajomym nauczycielem) - tu skręcisz, tam ruszysz, tam się zatrzymiesz - ZALICZONE :)
W szkole nic nie płaciłem, ale nie wiem jakby to było gdybyś gdzieś indziej ją wyrabiał... Z tego co słyszałem to policja głównie patrzy na to czy masz papiery na skuterek i kask - tylko bardziej nadgorliwi pytają o kartę :) |
Karta motorowerowa :)
Chciałem się zapytać czy do jazdy skuterem (motorower 50cm3) potrzebna jest obowiązkowo karta motorowerowa?? Sprawa wygląda tak: mam 15 lat i nie wiem czy przy spotkaniu z naszą kochaną "wladzą" nie musiałbym okazać tego dowodu, a nie mając go czy wlepili by mi jakiś mandacik?
Interesuje mnie również sposób w jaki zdobywa się ten dowodzik (wykluczając szkołę, bo jak wiadomo mamy wakacje a ja porzebuje go na "teraz" ;) ) Dokładniej jak przebiega egzamin i gdzie mozna go zdawać oraz czy uiszcza się przy tym jakies opłaty. Jeżeli tak to jaka to jest kwota? To na razie tyle, resztę przypomnę sobie pewnie później :piwo: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |