![]() |
Cytat:
|
expert jest nowsza konstrukcja nie da sie ukryc a przez to szybsza sam mam na conexancie 23881 karte i czekam juz na soft prawie rok ale narazie nie ma :(
ale mam nadzieje ze sie pojawi. |
No ale wszyscy polecają wersję Expert - tak więc chyba lepiej na nią się zdecydować, nie? W końcu ma chyba nowszy czy lepszy chipset - a odpowiednie oprogramowanie pewnie pojawi się w swoim czasie...
|
na 878 raczej da (nawet napewno) a na cx23881 bedzie ciezko brak softu.
mi sie narazie na cx 23881 udalo odkodowac dzwiek - super a obraz bardzo lipnie :( chodzi o canal + |
A tych kilku ciekawych kanałów filmowych do nie da rady na nich oglądać, nie???
|
expert jest na conexant cx23881 (10bit) rozdzielczosc max 720x576
deluxe jest na conexant fusion 878a (8bit) rozdzielczosc max 640x480 |
Cytat:
W tej nowszej jest napewno conexant a w tej starszej to jeszzce oparty na bt. Sprawdz na stronie producenta to bedziesz wtedy wiedzial napewno |
Cytat:
|
a czym sie roznia wersje deluxe od expert?
|
Widzę, że wszyscy wychwalają tego Winfast'a Expert :) Na razie jeszcze nie przymierzam się tak solidnie do zakupu - ale pomału już planuję. Karta przyda mi się do oglądania TV na kompie (bo niestety w domu tylko jeden TV - a niekiedy jak chcę coś obejrzeć to nie mogę :( ). A przy okazji pobawię się w zrzucanie wideosów z MTV :P
|
|
mozesz podlaczyc pod to wszystko po niskiej czyli po cinch (podlacz sobie video i masz tv na kompie ). a co do kabla powinienes miec razem z karta taki, jak nie to moze na allegro znajdziesz :D
|
Podepnę się pod temat, chociaż nie do końca chodzi mi o kartę telewizyjną. Mam kartę graficzną: GAIWARD Golden Sample GeForce 4 Titanuim 4200 128 MB DDR 128 bit. Według specyfikacji producenta (i w praktyce wygląda na to, że też) ma ona wejśce/wyjście VIVO. I teraz zastanawiam się, co to właściwie jest. Na pewno mogę przez to puścić kabel na telewizor i ogladać tam filmy (zakładam, że opcja klonowania obrazu również jest dostępna, ale tego jeszcze nie sprawdzałem), natomiast wydaje mi się, że tu również można puścić jakiś sygnał do komputera. Tylko jaki? Nie jest to zapewne odpowiednik karty telewizyjnej, więc raczej oglądanie telewizji nie wchodzi w grę, ale nagranie filmy z kamery lub magnetovidu już być może tak. Miał ktoś może do czynienia z tym wejściem i mógłby powiedzieć coś więcej.
I jeszcze jedno - od kilku tygodni szukam kabla do tego całego VIVO, ale tego po prostu nigdzie nie ma. Gdzie można tego szukać? |
Ja mam ta wczesniejsza wersje, wtedy deluxe ani experta jeszzce nie bylo.
Co tam mozna kombinowac?Skanowalem na opcji cable i antena rezultat ten sam wszystkich kanalow mi nie zlapal.W ogole zly jestem na ta karte.Sciagnalem nowsze oprogramowanie to mi pilot nie dziala na poczatku myslalem, ze nie dosc, iz karta taki szrot to jeszzce pilot sie sypnal ale po zmianie oprogramowania na wczesniej sze to problem znikl. Wkurza mnie jeszzce strona producenta bo teraz tak maja tam namieszane, ze nawet nie mozna sciagnac oprogramowania dla mojej karty.Wszedzie juz pisza, ze to jest do tych nowszych wersji.Napisalem do producenta to mi nie odpowiedzial do tej pory.A to bylo chyba z rok temu.Co prawda nie jestem biegly z angielskiego ale napewno zrozumiale to bylo.Kompletnie olewaja.Kiedys jak napisalem to ahead'u to ci przynajmniej odpwoeidzieli. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:31. |