Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Karta telewizyjna - jaka? w cenie 250-300zł (https://forum.cdrinfo.pl/f5/karta-telewizyjna-jaka-cenie-250-300zl-40351/)

javor 27.09.2004 21:09

Ja szwagrowi kupowałem właśnie wersję expert :D
expert jest droży o jakieś 20-30zł od wersji deluxe, heh

...no ale jeśli ktoś chce bawić się w dekodowanie, to już obojętne co kupi, aby to było na kości BT848, BT848A, BT878
btw z odkodowaniem w systemie nagravision nie ma problemu, ale już w cabel crypt jest to troszkę uciążliwe :/ (ciągłe zrywanie synchro oraz brak dekodera fonii :()

andrzejj9 27.09.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez Turboni
mozesz podlaczyc pod to wszystko po niskiej czyli po cinch (podlacz sobie video i masz tv na kompie ). a co do kabla powinienes miec razem z karta taki, jak nie to moze na allegro znajdziesz :D

Z kartą niestety nic nie dostałem, na Allegro też szukałem, ale nic z tego nie wyszło. Spróbuję znowu sprawdzić, może akurat teraz ktoś coś podobnego wystawia..

@yahol

Ten mój kabelek wygląda inaczej, ma 8 pinów w trzech rzędach. I właśnie z tym jest problem, bo taki do SVideo to można wszędzie od ręki kupić.

Turboni 27.09.2004 22:24

kabelek do vivo jest 9 pinowy i nie ma roznicy od jakiej karty poniewaz wszystkie karty musza miec tak samo (taki standary) a do zwyklego wyjscia 7 pinowy

na allegro znalazlem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31778168

andrzejj9 27.09.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez Turboni
kabelek do vivo jest 9 pinowy i nie ma roznicy od jakiej karty poniewaz wszystkie karty musza miec tak samo (taki standary) a do zwyklego wyjscia 7 pinowy

na allegro znalazlem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31778168

Hmmm, to rzeczywiście może być to. Co prawda byłem święcie przekonany, że pinów jest 8, a nie 9, ale jak tak patrzę na zdjęcie z aukcji, to wygląda mi, że jednak będzie ich rzeczywiście 9. Gorzej z kształtem samej wtyczki, bo wydaje mi się, że wtyk na karcie jest nieco inny (nie jest to pełne koło). Ale to jutro, przy lepszym świetle przyjrzę się dokładniej karcie.

W każdym razie dzięki za link, niewykluczone, że się na to skuszę. Tylko cholera, musi to być takie drogie?

Turboni 27.09.2004 22:56

na 100% jest to to jak masz vivo
ale cena nie jest az tak zabujcza :)

slawny7 27.09.2004 23:07

Od prawie trzech lat uzywam Averka i nie narzekam. Owszem jakość obrazu jest gorsza niż w tradycyjnym TV, ale da się powiesić oko.
Teraz słowo do krytyków... Panowie odłóżcie monitory do kartonów, a w ich miejsce postawcie najnowsze TV philipsa !

andrzejj9 27.09.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez Turboni
na 100% jest to to jak masz vivo
ale cena nie jest az tak zabujcza :)

Nie no, cena ujdzie. Choć oczywiście mogłaby być niższa ;)

Dzięki jeszcze raz, pewnie to sobie w takim razie zamówię. Co najwyżej poszukam jeszcze, czy któs przypadkiem nie ma czegoś takiego taniej.

I jeszcze jedno - tak patrzę na ten kabel. Czyli jednak w VIVO na pewno jest też wejście, czyli jak to wygląda, mam wyjście na jednego chincha, wejście pewnie też i zostają dwa jacki. Na co to? Dzwięk też może iść przez kartę graficzną?

Turboni 27.09.2004 23:19

ja mowisz o tym kablu co jest na allegro to jest 2x wejscie (cinch i svideo) i 2x wyjscie - tak samo cinch i svideo.
dzwiek moze isc tylko przez karte muzyczna
wersja bez vivo ma zamias 2 bolcy plastikowy bolec jeden tak bardziej po srodku

kizio 28.09.2004 16:18

ja polece moze... do 350 SkyStar 2 - wypasiona karta w niskiej cenie - mozliwosc dekodowania zakodowanych programów. Albo do 700zł - TechnoTrend PCLine Premium S PCI rev. 1.3
Albo tak jak poprzednicy Averki. lub jakas Vision Plus.
Możesz popatrzeć na karty na www.sirius.pl i www.yansat.pl

andrzejj9 28.09.2004 16:26

Cytat:

Napisany przez Turboni
ja mowisz o tym kablu co jest na allegro to jest 2x wejscie (cinch i svideo) i 2x wyjscie - tak samo cinch i svideo.
dzwiek moze isc tylko przez karte muzyczna
wersja bez vivo ma zamias 2 bolcy plastikowy bolec jeden tak bardziej po srodku

Zaraz zaraz, a wyjście svideo to nie jest właśnie przez cinch?

kizio 28.09.2004 17:13

s-video to taki okragly wtyk.. podobny do wtyku klawiatury jak o to chdoziło

Turboni 28.09.2004 18:02

dokladnie cinch to cinch a svideo to tak jak @kizio napisal

Turboni 28.09.2004 18:04

Cytat:

Napisany przez kizio
ja polece moze... do 350 SkyStar 2 - wypasiona karta w niskiej cenie - mozliwosc dekodowania zakodowanych programów. Albo do 700zł - TechnoTrend PCLine Premium S PCI rev. 1.3
Albo tak jak poprzednicy Averki. lub jakas Vision Plus.
Możesz popatrzeć na karty na www.sirius.pl i www.yansat.pl

a ten skystar 2 to nie jest przypadkiem karta cyfrowa do anteny satelitarnej :>

kizio 28.09.2004 18:07

tez

andrzejj9 28.09.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez kizio
s-video to taki okragly wtyk.. podobny do wtyku klawiatury jak o to chdoziło

No właśnie... A ja na zdjęciu tego kabla widzę właśnie dwa wtyki jak do SVideo i dwa jacki. Więc do czego te jacki? ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37.