![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Kazaa Lite K++ i Outpost Firewall - problem
Te dwa programy nie chcą niestety ze sobą współpracować, Outpost Firewall wykrywa każdy nowy program chcący się połączyć z internetem i pyta, czy go blokować, czy przepuszczać. Do tej pory wszystko działało, z Kazaą Media Desktop też, ale po zainstalowaniu Kazaa Lite K++ program ten nie wykrywa połączeń przezeń wykonywanych jako połączeń programu, tylko każde połączenie nawiązywane przez program wykrywa osobno i za każdym razem pyta co robić. Pół biedy, gdyby on to zapamiętał, ale przy każdym uruchomieniu Kazy firewall pyta co robić i tak chyba z 50 razy. Co z tym zrobić? Prosiłbym o jakieś inne sugestie niż zmiana Kazy/firewalla lub wyłączanie firewalla na czas działania Kazy.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Ja używam Kazy i Outposta i nie mam takich problemów, pewnie dlatego że mam ustawiony tryb pracy w Outpost-cie jako przepuszczaj wiekszość.
Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie, mam ustawione na kreator reguł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
jeszcze raz zainstaluj outposta i skonfiguruj co ma przpuszczac, a jak nie pomorze to w ustawieniach ustaw na przepuszczanie wiekszosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Hmm, reinstalowałem już, a przepuszczenia większości wolałbym uniknąć. No nic, chyba nie da się nic zrobić, tak jak przypuszczałem. Ale dzięki za chęci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Możecie mi podać jakąś stronke na której jest opis konfiguracji regół i wogłle całego Outpost'a (po polsku). A głównie chodzi o eMule i DC++.
Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No co ty? Przecież Outpost jest po polsku a jego obsługa jest bardzo prosta. Ustawiasz sobie na kreator reguł i kiedy włączasz Emule to pojawia ci się pytanie co chcesz zrobić z tym programem. Wtedy albo wybierasz 'zawsze zezwalaj na połaczenia tego programu' albo 'utwórz regułę używając szablonu' w tym wypadku najlepiej wybrać regułę 'Download manager'. To wszystko, jeśli ktoś ma się włamać to i tak się włamie, bo przecież programy takie jak Outpost cudów nie czynią (a poważna próba włamania do komputera zwykłego szarego człowieczka jest raczej mało prawdopodobna), a jeśli jakiś dzieciak będzie próbował dobrać ci się do danych, to Outpost powinien go powstrzymać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
A ja sie dziwiłem dlaczego mi blokuje Dc++ i eMule.
![]() ![]() Dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
OK, a mi może jednak ktoś pomoże, co?
![]() |
![]() |
![]() |