Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kilka komputerów podłączonych do jednego łącza - da się to ukryć? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kilka-komputerow-podlaczonych-jednego-lacza-da-sie-ukryc-67541/)

emer74 19.09.2006 08:31

Nie rozumiem dlaczego linksysa WRT54GL nazywasz sprz***281;tem dla biednych? Przecie***380; po wgraniu do niego np: DD-WRT otrzymujesz naprawd***281; dobry router.
My***347;lisz ***380;e jak ci***281; stac na drogi sprz***281;t to masz prawo rzucac takimi tekstami (ka***322;, biedota, ***380;ebrak) na forum? Tu chodzi o tani, niezawodny sprz***281;t , mo***380;e to byc asmax czy planet - i na pewno nie jest to sprz***281;t dla biednych, bo ludzie naprawd***281; biedni nie maj***261; komputer***243;w, internetu, i nie zastanawiaj***261; si***281; nad wyborem routera tylko jak prze***380;yc nast***281;pny dzie***324;.

Doro***347;niesz, mo***380;e zrozumiesz.....

zorg 19.09.2006 08:54

emer74--popieram

to nie ladne zachowanie , bardzo nie ladne

AleX69 19.09.2006 09:02

wlasnie sie dowiedzialem ze w upc podlaczenie dodatkowego komputera kosztuje 6,-

andrzejj9 19.09.2006 09:43

Cytat:

Napisany przez AleX69
wlasnie sie dowiedzialem ze w upc podlaczenie dodatkowego komputera kosztuje 6,-

Cholera już wie jak jest.. Wczoraj u dziadków w klatce znalazłem reklamówkę internetu 512kB za.. 39 złotych. Oczywiście od UPC. To samo u mnie (ok 2km dalej) jest za 69...

Wczoraj nie miałem czasu, ale dzisiaj do nich zadzwonie i dowiem się w końcu co i jak. Takie różnice cenowe to jednak przesada..

esem 19.09.2006 10:27

Cytat:

Napisany przez emer74
Nie rozumiem dlaczego linksysa WRT54GL nazywasz sprzętem dla biednych? Przecież po wgraniu do niego np: DD-WRT otrzymujesz naprawdę dobry router.
Myślisz że jak cię stac na drogi sprzęt to masz prawo rzucac takimi tekstami (kał, biedota, żebrak) na forum? Tu chodzi o tani, niezawodny sprzęt , może to byc asmax czy planet - i na pewno nie jest to sprzęt dla biednych, bo ludzie naprawdę biedni nie mają komputerów, internetu, i nie zastanawiają się nad wyborem routera tylko jak przeżyc następny dzień.

Dorośniesz, może zrozumiesz.....

Dalej się nie rozumiemy... Rozmawiamy o nieporównywalnych sprzętach - funkcje są inne :P
Ja piszę o sprzęcie który w jednym pudełku ma: roter, wi-fi i print serwer i jeszcze trochę softu + gwarację na 5 lat liczone od dnia zaprzestania produkcji sprzętu. Twój liksys nie ma tylu funkcji i można go kupić za 68,-zł z dostawą do domu. Po wgraniu alternatywnego oprogramowania jest to podobno przyzwoity sprzęt. :spoko:
Ja nie napisałem, że kupiłem jakikolwiek sprzęt (bo jeszcze kupiłem) - więc Twoja nadgorliwość w interpretowaniu moich wypowiedzi jest conajmniej złośliwością. ???
A żebraków nie cierpię więc nie proś mnie abym Ciebie wspomagał finansowo :rotfl:

yahol 19.09.2006 10:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Takie różnice cenowe to jednak przesada..

Tam gdzie jeszcze nie maja rozbudowanej sieci - daja promocje - normalny chwyt.

Esem - ma czesciowo racje, a przynajmniej ja sie zgadzam z jego filozofia.
Nie masz kasy - nie mozesz oszczedzac!
Kupuje sie sprzet sprawdzony, drozszy-to oczywiste, ale na wiele lat.
Albo kupuje sie tani - co jakis czas do wymiany.(i to raczej szybciej niz pozniej)

I ja np. nie lubie Linxa, Edimaxa czy podobnych - co nie oznacza, ze nie kupowalem.
Aha i nie lubie WiFi - jakos wole miec transfery 80-100 mb, niz 11-20 na WiFi - i to bez zrywania polaczen i tlumien sygnalu.
Jakos tak mam.

Sunna 19.09.2006 11:01

Ale tu chyba koledzy mowia o sprawdzonych przez wielu ruterach a nie jakms szajsie za kilkadziesiat zlotych. To tak jakby najezdzac na fortrony a to sa przciez dobre zasilacze.
Ludzie poprostu nie potrafia zrozumiec ze kogos nie stac na cos z najwyzszej polki tylko moga zakupic cos ze sredniej, a czy rzeczy ze sredniej polki to szajs ?

esem 19.09.2006 12:05

Cytat:

Napisany przez Sunna
Ale tu chyba koledzy mowia o sprawdzonych przez wielu ruterach a nie jakms szajsie za kilkadziesiat zlotych. To tak jakby najezdzac na fortrony a to sa przciez dobre zasilacze.
Ludzie poprostu nie potrafia zrozumiec ze kogos nie stac na cos z najwyzszej polki tylko moga zakupic cos ze sredniej, a czy rzeczy ze sredniej polki to szajs ?

Wskazany przezze mnie USR to dolna półka średnej klasy :P
Wskazałem również sprzęt z górnej półki :)
Natomiast nie byłem, nie jestem i nie będę zwolennikiem najniższej klasy, nawet jak to jest górna półka tej klasy. Jestem na to za biedny i zbyt wiele razy się na takim sprzęcie zawiodłem :czytaj:

AleX69 19.09.2006 12:19

esem@ ma racje ... tylko bogatego stac na kupowanie wiele razy
a biednego nie stac na kupowanie gowien ...

! edit
andrzejj9@ nie wiem jak jest w pozostalych oddzialach UPC z mozliwosciami i cena
taryfikator powinnien byc wszedzie taki sam http://upc.pl/index.php?PageID=2053
w wawie mozliwosc podlaczenia kilku komputerow ma sie od 4Mbit
ci z nizsza przepustowoscia musza miesiecznie doplacic 6,- do rachunku za dodadkowy komputer

Sunna 19.09.2006 20:51

A kto tu mowi o kupowaniu z najnizszej polki? Przeciez nie padl zaden router no name w rozmowie.
Jezlei z kilku zrodel sie slyszy ze takie cacko za ok 150 bedzie sie dobrze sprawowac to po co przeplacac?
Biednych nie stac na placenie malo to fakt ale co ma do tego srednia polka ?
A bogatych stac zeby przeplacac, czy to z glupoty czy to z niewiedzy badz checi szpanowania. Kupujemy to co nam jest potrzebne a nie to cofajnie wyglada i duzo kosztuje. Ciekawe jakie masz zdanie na temat open offica, bo to przeciez za darmo jest.

andy 19.09.2006 21:02

Cytat:

Ciekawe jakie masz zdanie na temat open offica, bo to przeciez za darmo jest.
OO przewy***380;sza swojego p***322;atnego odpowiednika ;)

esem 19.09.2006 21:53

Cytat:

Napisany przez Sunna
A kto tu mowi o kupowaniu z najnizszej polki? Przeciez nie padl zaden router no name w rozmowie.
Jezlei z kilku zrodel sie slyszy ze takie cacko za ok 150 bedzie sie dobrze sprawowac to po co przeplacac?
Biednych nie stac na placenie malo to fakt ale co ma do tego srednia polka ?
A bogatych stac zeby przeplacac, czy to z glupoty czy to z niewiedzy badz checi szpanowania. Kupujemy to co nam jest potrzebne a nie to cofajnie wyglada i duzo kosztuje. Ciekawe jakie masz zdanie na temat open offica, bo to przeciez za darmo jest.

O.K. - dalej się mądrzysz :spoko:
Więc zaproponuj mi kombajn pt. router + wi-fi + printserwer. Dopuszczam też wariant: modem (Annex B) + router + wi-fi + printserwer (USB). Mam od pewnego czasu taką życiową potrzebę (na której będę dorabiał) i szukam optymalnego rozwiązania :P
Jak będziesz miał lepszy pomysł od mojego - to pogadamy znowu o: biedych bo głupich i bogatych bo szpanerzy... ;)
Za każde z tych urządzeń (osobno) zapłacisz ponad 150,-zł/sztuka :haha:

AleX69 19.09.2006 22:06

ja to bym zrobil na linux'sie ... :mruga:

yahol 19.09.2006 23:18

Cytat:

Napisany przez AleX69
ja to bym zrobil na linux'sie ... :mruga:

Jakby na to nie patrzyc:
-z jednej strony chinczyk sypie piasek
-z drugiej wypadaja urzadzenia komputerowe. :)

Ergo:
-i tak wszystko to chinski szajs. :)
Tylko nalepki na obudowie zmieniaja, na odpowiednie.

Amen.

Sunna 19.09.2006 23:32

Masz potrzebe to ja spelnij.
Ja sie madrze :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:13.