![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Linux Mandrake 10 - instalacja
Jakieś 2 miechy temu scognałem ltego linuxa. Dziś przyszedł czas na instalacje a tu zonk!! Jestem szary z linuxem no ale. Kiedy po burzliwej konfiguracji i instalcji przyszlo do ponownego rozruchu pojawiło suie menu wyboru. Myśle wszystko ok i wybieram linuxa. A tu nagle restart. No to znowu a tu czarny ekran i dowidzenia. A więc próbuje instalowaćdrugi raz. I znowu to samo. Instalowałem go na partycji G. PM zrobiłem ext2 bo wczesniej przez linuxa w dosie ext3 (ale tez nie poszlo) No i teraz pytanie co robie źle? A i jezeli mi nikt nie pomoze to jak usunac to menu wybierania systemu? Prosze o pomoc
Wiem ze tu duzo osob uzywa linuxa. Teraz musze znów jechaćna windowsie.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
jak chcesz usunac wybieranie systemu zeby odrazu uruchamial sie windows Xp (UWAGA! Działa tylko w przypadku XP i bodajze 2000, 2003) wkładasz płytę z XP, wchodzisz do konsoli odzyskiwania i piszesz fixmbr, ponowny rozruch i juz
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Cytat:
NA wszelki wypadek przyda sie. THX ALe bardzije nurtuje mnie mój problem... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Moze twoja karta graficzna nie zostala poprawnie skonfigurowana?Malo danych podales.
PS A nie lepiej zadac to pytanie na jakims forum linuksowym? Chyba jest nawet forum poswiecone mandrake. Tam szybciej znajdziesz pomoc. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Ta jasne. Wiem ile osób ma tu linuxa i dlatego. Moja karta to GF 2 GTS
A i na końcu w konfiguracji jest tylko 24 bity a nie 32 ALe on sie wogle nie wlancza.Wydaje mi sie ze cos sknociałem przy konfiguracji... Za mało danych? O sprzęt chodzi ? Chyba najważneijsze to dysk 120 gb samsung i lg gce 8481b ![]() No nie wiem co jeszcze. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
wg mnie chodzi raczej o procka i RAM
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Cytat:
A co do fixrbm to mi partycje nie znikną? Pisze ze moze cos sie stac, a boje sie troche. To jest sprawdzone? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
ja tak robilem i nic mi nie bylo
ale ryzyko jest zawsze
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Ja tez mam problem z instalacja mandrakea. Podczas instalacji sie zawiesza, w losowych momentach. Kiedy chce 4 plyte i klikne anuluj (bo nie mam) to tez sie zawiesi. Raz udalo mi sie dobrnac do konca. Nawet fajny
, ale po restarcie juz sie nie uruchomil ![]() W konsoli odzyskiwania straszy ze sektor rozruchowy jest niestandardoey, bo jest zapiany LILO, a dla windowsa to juz jest niestandardowy Ale mi fixmbr nic nie zrobil, wszysko dziala. No oprocz linuxa
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Jest opcja nonfsb
podczas wybory. jak ją włącze pisze crc error. system healting? Co to znaczy (nie tłumaczcie bo wiem ) ale co to oznacza, zwalone płytki? EDIT Chyba sie nie zainstaluje. Inne płytki kto inny u mnie instaluje i to samo. Jednak nie moja wina
Ostatnio zmieniany przez kodziu : 07.09.2004 o godz. 20:01 |
|
|
|
![]() |
|
|