![]() |
Nie wiem nimal czy decyzja juz ostateczna czy nie , ale poleciłbym Ci LG z serii Lafinion , popatrz na specyfikację funkcji obrazu i dźwięku.
IMO za te wszystkie dodatki w tzw. renomowanych firmach ( które notabene wcale nie robią lepszego sprzętu) zapłaciłbyś sporo wiecej http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...ay=RZ-29FC40FB najtaniej chyba tutaj http://www.telewizory.k8.pl/lg_rz_29_fc_40_rb.php |
Cytat:
Ja właśnie kupiłem zestaw za niecałe 2200 PLN (osobno kupowane kosztowałoby 3500 PLN) amplituner RX-V350 DVD S540 Zestaw 5-cio głośnikowy Elatax (bez subW) Zestaw z wyższym modelem amplitunera RX-V450 któremu naprawdę do szczęscia już nic nie potrzeba kosztował niecałe 2700 PLN. (osobno kupowane 4500 PLN) Naprawdę jestem zadowolony - rasowy zestaw za niewielkie pieniądze - to tej pory myślałem, iż za ok. 2000 PLN można kupić sobie co najwyżej zestaw o wygladzie naleśnika. |
starszy model DVD 631C kupiony prawie dwa lata temu :) ale sprawuje się znakomicie...
|
pamietam :) tylko ze zawsze wole sie spytac o doswiadczenia z danym modelem (zeby nie wkopac sie tak jak kiedys z siemensem s40, grrr)
hm KristofS - jaki konkretnie masz model? teraz bede szukal w poznaniu sklepu w ktorym maja kilka modlei kody... to moze byc ciekawe ^_^ a tv na razie sie wacham pomiedzy panasonikiem pm11p a sony cs70, raczej sklaniajac sie ku sony, moze sie uda stolik w cenie wynegocjowac... ^_^ mam troche czasu na decyzje - remont w domu do konca miesica, potem montaz szaf :) a potem dopiero audio ma wjechac :) |
Nimal pamiętaj jednak że to TY będziesz się z tym sprzętem męczył, bądź będzie sprawiał przyjemność.
Przedewszystkim kieruj się swoim odczyciem słuchowym i nawet jak inni Ci mówią że to będzie lepsze trzymał bym na swoim -tobie nie musi się podobać to co innym. Miłej zabawy z doborem. Ciekaw tylko jestem czy cię wciągnie i na jakiej kwocie się w końcu zatrzymasz prometeusz |
Cytat:
|
hm, no to mam typa :> teraz jeszcze Zone przekonac ^_^
|
Cytat:
|
dvd tez masz kody? jak to czyta nagrywane plytki?
|
Cytat:
|
a co sadzicie o firmie koda? zestwy glosnikow i amplitunery oraz dvd konkretnie? czy lepiej cos innego? technicsa w tej cenie nie zamkne... moze jednak yamaha...
ten tv thomsona odpadl, gdyz... nie ma z tylu wyjscia audio (albo trzeciego scarta) chwilowo sklaniam sie ku sony, ale jeszcze sanyo jest w super cenie, tylko musze go obejrzec - nie widzialem go w akcji i nie wiem jakie ma podlaczenia |
Cytat:
np ten zestawik http://www.rtvagd.pl/kino_domowe/?sk...+eltaxuniverse wiem dosyc drogi ale ten ma te same kolumny lecz inny wzmaczniacz http://www.rtvagd.pl/kino_domowe/?sk...eltaxdiscovery Jakość dźwieku i mnogość ustawień bije wszystkie sony, panasonici na głowę. Edit. Te głośniki Eltaxa są naprawde wysokie (ok1,5m) i dobrze się prezentują w pokoju i na 18m to conajwyżej do połowy zakresu wzmacniacza dojdziesz :peace: |
Ja też polecam BELLWOODA - ok 550/600zł (w zależności od sklepu), do tego jakieś niezbyt drogie głośniki w (WAŻNE) drewnianej obudowie jeśli zależy na jakości dźwięku, a co do telewizora to filmy 16:9 mogą faktycznie dziwnie wyglądać na zwykłym ekranie.
(PANASONIC 29" 50HZ tryb 16:9) |
Posluchaj glosu serca i twojego portfela, chyba ze bedziesz wchodzil w raty... ja tam ostatnio jestem fanem TV marki LG
|
kolejne dzieki
niestety projektor odpada definitywnie - primo cena, secundo - bede na tym tez ogladal normalne programy tv, a koniecznosc przynajmniej czesiowego zaciemnienia pokoju, lampa tez wiecznie chodzic nie moze... troche mnie przestraszyles maj3 z tym serwisem smartek wiem ze wsio oddzielnie najlepiej, nawet ogladalem naprawde piekne i niezle grajace kolumny jamo do takiego zestawiku, ale znowu - cena... :( Czolgista mamy to mieszkanie od kilku lat i jeszcze kilka kolejnych tu pomieszkamy :) wiec przyjmuje ze na owej polowie 18m2 to stoi docelowo :) rozwiazania projekcyjne dodatkowo sa nie za bardzo, gdzyz na scianie prostopadlej do tej z tv sa duuuuze drzwi balkonowe - inaczej ustawic sie nie da - to dodatkowo podnosi poziom jasnosci w pokoju dzikei za uwagi, owego soniacz przemysle dzis z Zona a co z zestwow kina domowego? Thomson odpadl w moim rankingu z uwagi: plytki bas, lekko skrzeczacy dzwiek - to juz by wystarczylo, ale jeszcze: kolumienki tylko 1m wysokosci, ubogosc wejsc/wyjsc Sony robi swietne tv, ale beznadziejne lasery, wiec i kina bym u nich nie kupowal, cenowo tez nie sa za bardzo konkurencyjni Panasonic - tez niezle :) ... co doradzacie Panowie :> |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |