![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
upload plików na lycosa i...??
hej
1. Chciałbym, aby moi qmple mieli możliwość wrzucania pliczków na mój serwerek FTP na lycosie, ale nie wchodząc na niego przez program np. Flash FPX tylko, przez stronke, coś takiego jak uploadowanei plików na forum, wiem że coś takiego jest możliwe tylko nie wiem jak to zrobić?? jeżeli ma ktoś jakąś gotowa stronke do tego to bardzo bym prosił 2. Czy na lykosowym FTP idzie utwożyć folder na hasło tak jak robi się to na serwerach stawianych z HDD?? PS Wydaje mi się, podpunkt nr2 jest nie możliwy do wykonania :\ THX |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
ad.1 poszukaj w serwisach webmasterskich
ad.2 Jest to na 90% nie możliwe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Ślepota ;]
http://www.tripod.lycos.co.uk/build/webftp/
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
AD1 Ślepota ;] http://www.tripod.lycos.co.uk/build/webftp/ a jak nie pasi to załóż UPLOAD AD2 NIEMOŻLIWE (wedłg mnie ![]() Czytam i odpowiadam !
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 01.08.2004 o godz. 00:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyrejestrowany
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
![]() np. www.dvb-upload.com
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyrejestrowany
![]() |
ten na boarderze jest made in Taz40 i raczej jest cos jeszcze w bazie wiec sama kopia skryptu nie wystarczy, pozatym to php wiec nie da sie tego do konca skopiowac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
OK czylimusze się zmagac ztym moim skryptem, alboposzukac innego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyrejestrowany
![]() |
dokladnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
OK już sobie poradziłem, znalazłem odpowiedni skrypt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Cytat:
AD.2: Jeżeli masz na myśli dostęp do zasobów z poziomu przeglądarki www (bo na ftp masz tylko jeden login z pełnymi prawami dla całego konta i wszystkich katalogów jakie w ramach tego konta utworzysz) to proponuję skorzystać z dobrodziejstw PHP oraz plików .htaccess / .htpasswd i spowodować by próba wejścia w jeden wybrany katalog z poziomu przeglądarki był możliwy tylko dla osób które podadzą login i hasło. Lycos ma jednak skomplikowaną ścieżkę katalogów. Postać pliku .htaccess: Kod:
AuthName "Tu wpisujesz komunikat powitalny, monit o haslo i co tylko chcesz, byle w jednej linii i pamietajac, ze tylko Win2k XP i wzwyz pokaza dlugi tekst, Win9x/Me go obetna." AuthType Basic AuthUserFile /sciezka_do_twojego_konta/chroniony_katalog/.htpasswd require valid-user Kod PHP:
/data/members/free/tripod/uk/g/a/l/gallus/htdocs/chroniony_katalog/.htpasswd Uff ![]()
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() Ostatnio zmieniany przez Monter : 01.08.2004 o godz. 17:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|