![]() |
guma-materiał, guma-skóra
butaprenem smarowało się dwie powierzchnie, czekało aż przyschnie, składało do siebie i w imadło - nie do rozerwania to było. |
Do czego mniej więcej potrzebujesz ten klej?
Bo do zastosowań ogólnych typu drzewo + metal + kamień + szkło + skóra + guma w dowolnych kombinacjach spokojnie mogę polecić K+D z Wurth'a (u umlaut powinno być, BTW). Nie jest to jednak klej o konsystencji butaprenu, skład też z pewnością znacznie się różni. |
Do czego mniej więcej potrzebujesz ten klej?
Bo do zastosowań ogólnych typu drzewo + metal + kamień + szkło + skóra + guma w dowolnych kombinacjach spokojnie mogę polecić K+D z Wurth'a (u umlaut powinno być, BTW). Nie jest to jednak klej o konsystencji butaprenu, skład też z pewnością znacznie się różni. |
podałem przykład...
ale kleju potrzebuję do podobnej rzeczy, dlatego się zapytuję czy ktoś coś sprawdził w praktyce i może polecić :] |
Zapytaj kiraczy... :szczerb:
|
Cytat:
|
Ja kleiłem wikolem
|
|
Może to kwestia producenta? Mam jakiś butapren, w miarę świeży bo nie zaschnął jeszcze i klei OK.
Poza tym kupiłem kiedyś klej szewski, ale jest całkiem butaprenopodobny - podejrzewam tylko zmienioną nazwę przez producenta. Wydaje mi się, że śmierdzą też jak kiedyś... |
Klej Butapren
Jakieś niecałe dziesięć lat temu skleiłem kilka papierowych modeli,
używałem do tego celu kleju Butapren, był gęsty, koloru ciemnego bursztynu i śmierdział strasznie, ale jak już złapał to nie chciał puścić. To hobby już mi dawno minęło, ale chciałem opisać jaki to klej był kiedyś, a jaki jest dziś... Niedawno kupiłem coś w tubce, co się nazywa klejem Butapren, coby sobie coś podkleić, smród już nie jest ten sam, konsystencja tego czegoś jest wodnista, jasno żółta i nie trzyma w kupie ze sobą absolutnie NIC no może bez problemu konkurować z klejem roślinnym do papieru... Nie chcę nic więcej w ciemno kupować, ma ktoś wypróbowanego na dzień dzisiejszy, coś co przypomina ten klej sprzed lat ? Może być jakaś fotka tubki, etykiety, puszki cokolwiek, żebym też to mógł namierzyć w sklepie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:07. |