![]() |
[QUOTE]Patrix napisa***322;(a)
[B]a jakiego typu chcesz te testy i co z nich chcesz ?? Tylok czy moje zabezpieczenie jest kompatblilne z danym napędem CDORM (czy działa zabezpieczona płyta CD). Na dowód mój program tworzy zaszyfrowany plik log i ty miałbyś mi go podesłać |
[QUOTE]Patrix napisa***322;(a)
[B]A poza tym to niezły koleś z Ciebie ja mając taki program a zwłaszcza swojego autorstwa podpisał bym umowe z jakąs firmą, która ma zamiar zabezpieczać swoje gry. To też jest w planach albo powiem inaczej zostało jz zastosowane na pewnym tytule który za niedługo wyjdzie. Tytułu nie poiwem ponieważ nie mogę ze względu na umowę. Ale powiem jedno że tego na pewno w najblizszym czasie nikt nie skopiuje. |
To co Ty stworzyłeś "prepetum mobile" czy co ??
|
Cytat:
ja zawsze mowilem, ze Polak potrafi |
Cytat:
chociaż dokonali aktu wandalizmu (( Jednym słowem Polacy są wyjątkowi :-D |
1) "doskonałe", tak jak "nigdy" i "zawsze" - to są słowa których staram się unikać w moich wypowiedziach - bo tak na prawdę, nic nie jest doskonałe, jak i tym bardziej nie jest wieczne ... zawsze ;)
2) Cieszę się bardzo że Dawid coś nowego wymyślił - forum tylko na tym zyska ;) ... ach, te posty "jak skopiować xxxx ?" :) 3) Dawid, nie zauważyłem gdzie jest lista aktualnie przetestowanych napędów... ? 4) Już nie mogę się doczekać tej gry... :), mam niejasne przeczucie że będzie to wersja polska, a gra nie będzie mogła się uruchomić na innych (językowo) wersjach systemu windows. |
Cytat:
Przeciez wiesz jakie gry kraza na gieldach nie ma tam wersji 1:1 tylko pocrackowane.Wiec to zabezpieczenie i tak sie na nic nie przyda. |
AD1)
Zabezpieczenie da się złamać tylko kwestia czasu. Ja powiedziałem na stan dzisiejszy niema szans ze względu na sprzet w komputerze 2) Cieszę się bardzo że Dawid coś nowego wymyślił - forum tylko na tym zyska ;) ... ach, te posty "jak skopiować xxxx ?" :) :) 3) Dawid, nie zauważyłem gdzie jest lista aktualnie przetestowanych napędów... ? Ona jest już tutaj: www.cdrinfo.pl/virtual/safelock/lista.htm Napędów jak na razie jest tylko około 50 ale testy jak na razie trwają 3 dni 4) Już nie mogę się doczekać tej gry... :), mam niejasne przeczucie że będzie to wersja polska, a gra nie będzie mogła się uruchomić na innych (językowo) wersjach systemu windows. NIeprawada. Gra będzie dostępna w całej europie (tak zapowiadał dystrybutor tej gry). |
To się nazywa szybkość reakcji ;)
tymniemniej czekam na premierę, a może jeszcze dziś sięgnę do szafy i wyciągne jakieś *CD* i sprawdzę... |
Ja na twoim miejscu poszedlbym do kafejek internetowych i poprobowal na roznych kompach i roznych cd-rom`ach.
Tak na marginesie mam z 4 CD-Romy jakies stare ktore znalazlem SONY 24/10/40 oraz samsung 24x w kompie reszta lezy w domu. Koli ja bym na twoim miejscu nie dawal nikomu plytki zabezpieczonej tym programem bo wiesz jak jest w dzisiejszych czasach pojdzie w niewlasciwe rece i miales fajne zabezpieczenie a pozniej ktos inny bedzie zgarnial kase. Przyznam sie ja jestem taki, gdybys mi dal taka plytke zo zrobil bym wszystko zeby te zabezpieczenie opatentowac szybciej od ciebie. Nie wierze, ze tylko ja to bym to zrobil bo sadze ze 100% ludzi by chcialo miec wiecej kasy. KOLI NIE DAWAJ NIKOMU PLYTEK bo sie mozesz naprawde duzej kasy pozbyc przez glupote. Lepiej pochodz po kafejkach kup jakeies zlomy w komisie i zrob to sam bez niczyjej pomocy. Jak mowi przyslowie "Polak cham robi sam" |
Ciekawe jak bś to podrobił. weź sobie załatw płytę np. SafeDisca i spróbuj to podobić. Mało prawdopdobne że ci się uda. A to co ja opracowałem jest o wiele gorsze do wykrycia niż safedisc (w safeidscu przynajmniej widać co jest zabezpieczone (błędne sektory, efm) a umnie nic. Płyta tak jakby nie była zabezpieczona. A co ddo opatentowania to się tym juz nie musze martwić :))
|
Cytat:
|
Re: Re: Klucz do SafeLocka w zamian za testy
Cytat:
:) Ej chlopie. Tobie ta Ameryka zupelnie wyprala umysl. Jaki patent. To tak brzmi jak w instrucji telewizora " jesli nie znasz muneru kanalu to zwroc sie po informacje do administratora budynku". Wyobrazacie sobie mine panienki lub facie z waszej administracji ktorego grzecznie pytacie na jakim kanale w waszym budynku odbierane sa programy. W naszym kraju patentowanie daje tylko satysfakcje moralna i spore koszty na przeprowadzenie postepowania patentowego - w zamian we wniosku trzeba podac wszystki szczegoly w tzw.przykladach, co jakis czas trzeba placic za przedluzenie patentu, jesli patent ma byc wazny za granica to trzeba placic za ochrone w kazdym kraju,. Koli poszedlby z torbami, a kazdy za pare groszy moze z Urzedu patentowego dostac ksero opisu. I co - po sadach chdzic np. w tej kochanej drenujacej wszystko co na swiecie Ameryce. Droga Koliego jest w naszych warunkach optymalna. P.S. Moj wywod o patentach oparty jest o moja osobista wiedze empiryczna |
Re: Re: Re: Klucz do SafeLocka w zamian za testy
Co do patentu masz racje że na teren Polski ponieważ w jak bym chciał na cały świat to bym musiał płacić kupe forsy. Dodatkowo dodam że na patent czeka się 4 lata od zgłoszenia i po wystawieniu tego patentu jest on wystawiony z datą zgłoszenia patentu. Jeśli ktoś by słozy teraz papierek na patent ten sam to juz go nie otrzyma ponieważ ja byłem pierwszy. A opatnetowałem nie program tylko technologie wykonywania zabezpieczenia. Koszt minimalny etapu zgłoszenia wynalazku do UP RP z wnioskiem o udzielenie patentu można określić na kwotę 450,-PLN + Opłata dla żecznika patentowego za przygotowanie podania i takich tam rzeczy). A i jeszcze jedno patent może trwać maxymalnie 20 lat.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:58. |