![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
DVD FaN
Data rejestracji: 05.01.2003
![]() |
Nwy dysk i format i partycje
Mam maly problem nie wiem co zrobic dzis kupilem wd 160 gb wczesniej mialem 80 gb!!przeloaczylem 80 na mastrea a 160 na slava!!w biosie mi go wykryl ale ww systemie tes sie pojawil.I teraz chcialbym zrobic partycje na nim czy musze najpierw go sformatowac
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
A z poziomu dosa próbowałeś
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
hmm wiesz co z dosa to ja bym raczej nie preferowal bo mi 120 8mb robilo godzine.
najpierw sformatuj caly dysk z windowsa. To ci krotka chwilke zajmie a pozniej, particion magic. robisz jedna partycje zatwierdzasz i robisz nastepna.
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Chyba trochę przesadzacie?
PM z poziomu DOSa powinien załatwic problem jednoznacznie. Ew, fdisk - też coś takiego jest. 8)
![]() |
#5 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
WhiteMan ja ci powiem tak. Kupielm 160GB 8MB Segate jakies 2 tygnie temu. Do dyskow od 80GB niepolecam Fdiska bo glupieje przy takich i wiekszych. A wiec najlepiej zrobic to PArtition Magic lub Narzedziem z Windowsa. Ja osobiscie zrobilem w PM i bez problemu podzielilem se go jak chcialem (5GB,5GB,RESZTA) wszystko w FAT32 ( bo mam dwa OSy 98SE i XP). Jesli PM ci wyskakuje ze partycje sa jakos tam zle to wez je usun i zrob od nowa. A jesli sie nie da to sprobuj narzedzia w z windowsa znaczy jesli masz XPka or 2003, bo w 98 raczej go nie ma, w innych nie wiem. No albo tak jak esem mowil PM pod dosa ale tego jeszcze nie robilem. BTW.. esem moglbys mi wyslac na maila te wersje dosowska (chyba ze ona jest razem z windosowska)? frogu@pf.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest razem z windowsowska
zainstaluj pm pod winde i w katalogu instalacji znajdziesz piczek exe - wystarczy go skopiowac na dyskietke systemowa i lata ![]() ![]() pm8 wchodzi tez w sklad windowsPE, jesli bys byl zainteresowany windowsem uruchamianym z plyty ![]() ![]() btw Frogu - kiedy znowu bedziesz na necie! juz nie pamietam jak okno rozmowy z Toba wyglada ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|