![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2002
![]() |
Help Me [pilne]
Hejka. W czasie wgrywania windowsa XP instalator pokazuje mi, że niektóre pliki nie mogą zostać skopiowane. Kombinowałem z różnymi wersjami windows'a (bez oraz z SP1), ale nic to nie dawało. Również używałem różnych napędów optycznych (Liteon 52/32/52, lg 52/24/52, lg 8/4/32 oraz DVD). Kombinowałem na różne sposoby (wgrywanie ME i aktualizacja do XP, ale nic nie dawało). Co śmieszniejsze jak się "każe" aby spróbował jeszcze raz skopiować plik, to
czasami kopiuje plik Mam już dosyć :[. W sumie użyłem 4 CD z win i nic to nie dało!!! Nie jestem lamerem, ale ta cała sytuacja mnie przerasta. Komp jest nowy i hdd czyściutki (też dzisiaj kupiony). Oto sprzęt: p4 2.4 HT MSI i865PE GeForce4 Ti 4200 Western Digital 120 GB 8 MB cache Liteon 52/32/52 2x512MB 400MHz cl=3 noname Zasilacz 350W (na pewno nie codagen) Siedzę nad tym jakieś 6-8 h i nie mam pomysłu. Może wy coś zaproponujecie? Niby na dysk C trza przeznaczyć z 8 GB hdd, a ja przeznaczyłem 25, ale u mnie w domu jest przeznaczone 20 GB. Płyty w nero cd-speed nie pokazuje żadnych błędów. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
To wyglada na problem z ramem. Wyjmij jedną kość i zobacz czy instalacja pójdzie prawidłowo.
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dziwne, że proponujesz ram. Narazie nie bogę sprawdzić, bo sprzęt u mnie nie stoi. to jest qmpla. Ale dzięki za odzew. Może ktoś jeszcze coś zaproponuje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
widziałem to już kilka razy
następuje to podczas kopiowania danych z cd na hdd na takiej niebieskiej tablicy... na dole widać postęp kopiowania... nie jestem w stanie ci powiedzieć co to jest dokładnie ale mam kilka pomysłów: - pogrzeb w biosie i wyłącz wszytsko co można: lpt / com / usb / audio wbudowane / lan wbudowany / daj wszystkie ustawienia pamięci na manual i na najbardziej optymalne... tzn. nie agresywne - możesz też wrzucić graficzną na pci.... ostatecznie - jeżeli ta płyta ma jakiś dodatkowy kontroler to proponuję go wyłączyć - możesz ostatecznie zostawić jedną pamięć ram (nie bezie wtedy dual ddr, ale to tylko na czas instalacji) - wył. Hyper Threading i wszelkie opcje dot. przyspieszania, np. ide bus mastering, pat jeżeli masz... - ostatecznie możesz odpalić ten hdd na zwykłym kablu ata 33 i ustawić w biosie jak możesz ide prim. master na udma2 np. powowdzenia
![]() |
#5 | |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki za odpowiedzi. Wieczorem posiedzę nad tym. Skombinuję inne pamięci. Jak pujdzie to dam znać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To jednak wina ramu. thx
|
![]() |
![]() |