![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
![]()
Chcę zrobić prezent przyjaciółce - nagrać składanke starych przebojów rocka Polskiego i nie tylko. Więc stąd moje pytanie, co według was powinienem zamieścić na takiej komplikacji? Pewne plany już mam, na pewno:
Omega - A girl with pearl's hair Lombard - Przeżyj to sam Budka Suflera - Jolka, Jolka Simon & Garfunkel - Sound Of Silence Co wy byście wrzucili na taką płytkę? Proszę o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
The Division Bell
![]() |
kurde, zapomniałem wpisać
![]() ![]() ale też chce żeby dziewczyna rozszerzyła swoje zainteresowania muzyczne, tak "powolutku", wiadomo jak jej dam Perfect to się spodoba, ale jak jej rzuce Pink Floyd "Astronomy Domine" (które jest świetne) to się przestraszy ![]() Aha, jak będzie trzeba to nagram i 100 tych płyt ![]() Ostatnio zmieniany przez macio.men : 02.10.2002 o godz. 22:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dotaniesz jutro rano odpowiedni liste na maila...
mam juz takie doswiadczenia - z Pink Floydow polceam Wish You Were Here (tak plyte jak i utwor...) czy mozesz sprecywzowac czy koleznka jest totalnym ignoranetm czy slucha w tej chwili czegos innego (disco, pop, dub, ambient, 'radio') pomoglo by mi to wybrac odpowiednie 'przejscie'...
![]() |
![]() |
#5 |
The Division Bell
![]() |
Hmmm, ona słucha rocka, tak, że tak powiem, "ciągle" to tego rocka nowoczesnego, współczesnego, ale ogólnie lubi rocka, nawet bardzo. Starego też lubi czasem posłuchać, a ja chce tak zeby ten stary był "ciągle"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Poleciłbym jeszcze Electric Light Orchestra - Here Is The News
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
led zeppelin KASZMIR
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
macio.men - No nie wiem jak Ty to chcesz zmieścić na jedną płytę.
Zrobiłem Ci 2 propozycje obie niestety baaaaaardzo okrojone Pierwsza mieszana - ciężko było mi wybrać (jestem na modemie teraz) A druga śliczna - "bardzo" stary rock polski - oryginalne wykonania remasterowane w stereo Kwestia gustu oczywiście - może coś z tego wybierzesz ![]() ![]() Tak czy inaczej - mam nadzieję, że Ci się przyda ![]()
![]() |
#9 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
stary Rock
ja swojej nie muszę oswajać,ale zdziwiłem ją niektórymi tytułami /wybierałem głównie ballady rokowe/:
Led Zeppelin-Tengerine, Kilka ballad Chicago i solowe popisy Petera Cetery-polecam, Yes-Yesterday & Today, Uriah Heep-Rain-tylko piano i vocal-perełka! Aerosmith-Crain', The Stranglers-Golden Brown, Reo Speedwagon-I can't fight this feeling anymore, Deep Purple -Love Conquers all kilka Bad Company, Lennon -Mother - jest tylko na singlu-powala!!! kilka ślicznych wczesnych Jethro Tull-oj Chłopie-mi tego wyszło kilka płyt napchanych do bólu-skończyło się ślubem. A Patrick Moraz-Grand Canyon-trochę przycięte.. a Bangla Desh-Harrisona,kurcze kończę bo się rozmarzyłem! Pozdro dla Twojej Pani. Brzuszek I koniecznie Mungo Jerry-Memoirs Of A Stockbroker! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
Ja też poprosze jeśli można-ciekawi mnie co zaproponujesz. B. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Second variety
![]() |
Brzuszki - co do The Stranglers to wolę Strange Little Girl, a najlepiej + cała płyta Feline
Ale w ten sposób - wybierając na 1 płytę - pominęliśmy... KILKASET pozycji ![]() Twoje kawałki też są qurczę mocne. Chyba jakoś trzeba się będzie dogadać... no bo przecież wszystkiego się nie ma ![]() Sid i ja, i ja, i mnie przyślij, i mnie... ![]()
![]() |
#12 | |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
pojawil sie problem zmojej strony (a wlasciwie dwa):
- nie doczytalem ze tam powinien byc rock Polski - ja polskiej muzy poza Turbo i SBB nie trawie i jestem w tym temacie zielony i jakos nie spieszy mi sie to zmieniac - zmeczony 6 godzinami stania w kolejce do dziekanatu zasnalem przy komputerze... wiec jeszcze nic nie mam ale tak na niezaco - bo musze biec na ta chol... uczelnie... Led Zeppelin - na poczatek plyta II potem I potem IV i ew. Houses of the Holy Deep Purple - plyta Deep Purple (arcydzielo!)i ew. Fireball dla bardziej zaawansowanych Jethro tull/Passion Play lub Thick As a Brick - troche to artystyczne ale... Pink Floyd/Wish you were here i ew. kocert PULSE - reszta floydow potem (tylko nie zaczynaj od Meddle bo Echoes to chyba ich najwieksze dzielo ale reszta tej plyty srednio strawna) niesmiertelni Beatlesi - oni nie byli zli... poza tym - ciezko mi mowic dalej bo sam nie chce sie ograniczac do starego rocka z ktorego to tak naprawde lubie LedZeppelin/Deep P./ Jethro./Black Sabbath - a to chyba nie jest dobre reszty nie chce mi sei wymyslac - ale jesli sytuacja jest taka ze kolezanka juz slucha rocka tylke 'tego nowego' to moze wystarczy skombinowac starsze plyty zespolow? (dopisalbym Pearl Jam - on jakos spaja lata 70 z 90... chodz jest z 92...) pomysle w autobusie
![]() |
![]() |
#14 |
The Division Bell
![]() |
Dobra, pozbieram coś. Sid, to nie tylko Polski rock, sporą listę dał mi Pedros - dzięki! Teraz czekam na propozycje zagraniczne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Second variety
![]() |
Re: Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|