![]() |
Cytat:
edit: poza tym kolezanka ma neo 128 bo tylko tam [chyba ] daja ten modem |
Cytat:
IMO najpierw należy instalować soft, a w momencie gdy instalator prosi o podpięcie modemu to go wpinasz, przynajmniej u mnie dokładnie tak było. |
No jak neo działa i wszystko działa moze w gg niech wybierze ze laczy sie przez modem ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia, mam neo i nie mam ani nie mialem takiego problemu nigdy, ciezko pomoc na odleglosc
|
Mnie sie wydaje ze wina moze byc po stronie modemu jezeli to jest Thomson, i wieksza odleglosc od centrali, ale poczytaj na tej stronie tu wszystko pisze od a-z :piwo:
ps. oto maly cytatat z tej strony "Zatrzymamy się chwilę przy tym okienku. Mamy tu sporo ciekawych informacji, od ustawień szybkości łącza / Transmit Rate , Receive Rate /, licznika błedów CRC i FEC / oby był zawsze taki jak wyżej /. Błędy CRC i FEC mogą pojawiać się między innymi wtedy gdy mamy uszkodzoną linię, modem, lub jesteśmy za daleko, SNR opisany dalej spada poniżej 10 dB, a tłumienność jest w granicach 50. Margin to tzw SNR czyli odstęp sygnał - szum, da się nam we znaki w przypadku nagłych zmian o 10, 15 dB lub gdy zacznie spadać poniżej 15 dB. Nastąpi wtedy wyłączenie naszego ulubionego Gadu-Gadu. Kolejny parametr - Attenuation - tłumienność- im wyżej tym gorzej, jest odzwierciedleniem długości i niestety jakości linii. Zaczyna być groznie powyżej 45-50dB, ale bez paniki, przy takiej tłumienności zaczyna wysiadać SpeedTouch, nasze Gadu-Gadu na Sagem wciąż nadaje, choć mogą pojawiać się błędy. Sama wysoka tłumiennośc nie jest tak uciążliwa, chyba że dołączy do niej niski SNR" |
Ja mieszkam na krytycznej odległości.
Życie na krawędzi [internetu ?;p] Dane podawane przez modem są w krytycznej wartości ale GG i wszystko inne działa poprawnie ;p |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11. |