![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
:: Pomóżcie dobrać router ::
Potrzebuję router do:
- 3 kompy +SDI (RS232) Najlepiej jakby miał NAT, Firewall i DHCP... miałem na uwadze LGR 1004 - 260pln, ale z tego co widzę to ma on tylko 1 port WAN i to RJ-45 co nie pasuje do SDI ;( Chodzi też o to że to urządzenie musi być tanie... jak najtańsze... To tych wymagań pasuje najlepiej asamx br804 który ma 2 porty wan: rs232 i rj-45 co jest dobrym rozwiązaniem na przyszłość (neostrada, dsl...), ale kosztuje 790pln a to sporo ! Aha i najlepiej jakby ten router miał wbudowany 4-portowy switch... (w/w asmax i lg mają) Oczywiście opcja: router(wan: rs232 lub rs232 i rj45)+ switch (5-portowy) też wchodzi w rachubę, ale nie może to być zbyt drogie... macie jakiś pomysł ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
a nie lepiej zamówić CX IP air w tej samej cenie i masz gotowe urządzenie do podłączenia do huba lub switcha
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
dzięki rokfor...
____________- lipek16 dobry pomysł nie pomyślałem, że można tak zrobić przecież cx jest na sdi i chodzi prawie tak samo, ale jest to również router i wtedy trzeba zainwestować tylko w switcha !!
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
albo ten CX albo router programowy na linux fresco odpalony na jakims pentium 120 czy nawet 486
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
niestety na linuxie to by za dużo zajęło
nie potrafię ![]() i na razie nie mam czasu na naukę... i tym bardziej szukanie starych, zezłomowanych kompów na to... ale dzięki za komentarz...
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.04.2002
![]() |
Ja rozdzieliłem SDI routerem UG-3150 na dwa komputery wszystko chodzi
bez żadnych problemów bardzo prosta konfiguracja. Cena też nie jest wysoka a możliwości dość spore i prawie takie same jak ten asamx br804.Więcej informacj w linku http://www.router.adso.com.pl/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
WIEM
WŁAŚNIE SIE DOWIEDZIAŁEM, ŻE OFICJALNIE NIE MA CXÓW U NAS (CHODZI KONKRETNIE O SPRZĘT) WYMIANA JEST ZA DARMO ALE POWINNO DAĆ SIĘ ZAŁATWIĆ ![]() CXEM MOŻNA ADMINISTROWAĆ: PRZEKIEROWANIA MOŻNA ROBIĆ NP. I TAKIE TAM (POTRZEBNE DO FTPA) ALE TRZEBA ZNAĆ PASSWORDA ;( MOŻNA TEZ ZRESETOWAĆ TO URZĄDZENIE RĘCZNIE ALE ODRADZAM... TRZEBABY ZERWAC PLOMBY I SKONFIGUROWAC NA NOWO
![]() |
|
|