![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Mam pilota i jego odbiornik port na podczerwien mozna powiedziec choc nie jest on tak wykrywany przez komputer(jako IRDA nie). Ten zestaw jest od karty telewizyjnej cyfrowej.
Moje pytanie: czy mając pilota i jeg port podłączony przez USB naturalnie i za pomocą myśle jakiegoś programu... jest możliwość sterowania komputerem za pomocą pilota?? Chodzi o proste rzeczy jak np. jego wyłączenie, następny utwór >>next, poprzedni <<prev. stop, play czy głośność.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Jest taka możliwość. Gdzieś kiedyś widziałem program który pozwalał programować takie funkcje. Niestety nie pamiętam nazwy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Ciapek ja kiedyś sterowałem kompem pilotem od karty telewizyjnej, używałem programu Girder, lub Borg Remote
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
fajowo
![]() ![]() w takim razie jutro postaram się to sprawdzić. W takim razie jakie programy i jakieś wskazówki? ![]() dzięki...
![]() |
#5 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Widziałem coś chyba na www.allplayer.prv.pl
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
allpyayer jest programem do filmów. Mi chodzi o ogólne sterowanie kompem, np. Winampem.
Vplayer też ma jakieś opcje pilotowe, ale to też do filmów.
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Obilo mi sie o uszy BTRemote
![]()
![]() |
#8 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam, bo już karty TV nie mam, to Girder gył łatwiejszy w obsłudze i nie było trzeba dokładnie pisać skryprów w pliku tekstowym, tylko konfiguracja przebiegała w programie.
Kod:
www.girder.nl www.borgtech.org |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
dzieki Wszystkim za pomoc.
Sprawa wygląda tak: mam już pilocika - łączność jest! Bez żadnych programów komputer wykonuje nawet niektóre operacje - ale! są one całkowicie przypadkowe i nie wszystkie przyciski "coś" wywołują. Np. Full Screen to u mnie 'previous track', record list - to otwiera u mnie nowy plik (open file), Next(CH+) to wywołują "page up" i pare innych. Ogólnie mixer ![]() Ściągnąłem BTRemote - zapowiadał się miło, łatwo, prosto i po polsku, ale... po ustawieniu akcji nic się nie dzieje. Nie wiem o co chodzi i na pulpicie jest taki duży, brzydki pilot ![]() Mam też Girdera - no tu to jestem zakręcony jak słoik na zime. Nie wiem o co chodzi, choć pobuszowałem troche po programia - kalibrowałem pilota, ale program tak jakby nie łykał sygnału. Zastanawia mnie jedno. Oba te programy są od kart TV, choć jak autorzy zapewniają mogą służyć do sterowania komputerem. Zastanawiam się czy moje problemy wynikają z braku karty a może sterowników z płyty CD od karty. Chociaż to by było troche dziwne i nie sądze, że sam zestaw:pilot+plus podczerwień potrzebuje sterów. Proszę pomóżcie jeśli ktoś ma o tym pojęcie lub sam bawił się w takie coś. W końcu fajnie sobie chodzić po pokoju lub leżeć na wyrku a zarazem sterować Winampem, głośnością itd. ![]()
![]() |
#10 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
A ściągnełeś plugin do tego Girdera, bo ja pamiętam ze miałem taki sam problem jak ty, a potem on zniknął, tylko tych pluginów jest tam chyba kilka a nie wiem jaki mógłby być potrzebny do twojego pilota. :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Klawisze sa programowalne, funkcje sam okreslasz. Na PC dziala doskonale. A ze nazywa sie PCmak? - no jakos musieli nazwac. W testach wypadl dobrze, troche trudno zaprogramowac i zapamietac klawisze, ktore czym steruja, ale po jakims czasie..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Może dasz mi jakieś wskazówki, może nie wiem jak to ksonfigurować... @gallus - nie mam pojęcia jaki plugin ściągnąć, nie widze nic ciekawego. ![]() może się myle
![]() |
![]() |
#15 | |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Teraz mi się przypomniało, ze w gazecie Ekspert był artykuł o czym takim, tylko z kartą TV, ale był też tekst:
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|