![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Kto potrafi ustawic dzwiek w starej grze?
Witam.
No wiec kiedys a bylo to juz dosc dawno w grze trzeba bylo ustawiac dzwiek recznie jesli nie zostal sam automatycznie wykryty tzn, karta muzyczna.Odbywalo sie to za pomoca odpowiednich wpisow.Starsi uzytkownicy komputerow wiedza napewno o co chodzi. To tytulem wstepu teraz bedzie wyjasnienie problemu: Posiadam karte muzyczna zintegrowana na sisie, ktora jest kompatybilna z soundblaster pro.I chce ustawic dzwiek na grze warcraft 2.Oczywiscie gra mi tej karty nie wykryla i musze recznie wprowadzic pewne parametry.I tu jest problem. Trzeba wprowadzic parametry dla: enter the port address, irq, 8-bit dma O ile przerwanie moge bardzo latwo sprawdzic (u mnie 11) to z reszta mam juz problem. Cos niecos kojarzylem, ze ten address bedzie 220 i tak tez dowiedzialem sie na innym forum. Co do trzeciego parametru to sa trzy mozliwosci:0, 1, 3 No ale mimo paru kombinacji to na warcrafcie (2 prazypominam) nie moge go ustawic. Podsumowanie: czy ktos jest w stanie mi pomoc ustawic ten dzwiek? Pozdro. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ja zawsze ustawiałem 220 5 1
![]()
![]() |
#3 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
zobacz w menagerze urzaden, we wlasciwosciach karty powinno gdzies pisac, poza tym zobaczy, mialem kiedys karte ktora tez byla zgodna z sb, ale trzeba to dopiero bylo wlaczyc na karcie urzadzenia
edit: popatrz jeszcze w panelu sterowania w wlasciwosciach multimediow, tam tez moze pisac jakie to sa parametry, Ostatnio zmieniany przez Predi : 28.02.2005 o godz. 19:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Emulacje SB pod Dosem ustawiałem tak...:
Adres 220 lub 240 Przerwanie IRQ 5 lub 2 DMA 1, 3 albo 5 to ...zależy od kanału pierwszy to są 0,1,3 a drugi to 5,6,7 czy jakoś tak, nie pamiętam za bardzo. Każda karta ma własne ustawienia, tak więc musisz metodą prób. Musisz mieć jeszcze uruchomiony sterownik dla systemu MSDOS, aby mogła karta działać.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 28.02.2005 o godz. 19:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Zaraz sobie jeszzce potrenuje z tymi ustawieniami.
Zaciekawilo mnie tylko stwierdzenie Macieja, ze nalezy miec uruchomiony sterownik msdos aby karta mogla dzialac.Hmm no wiec system na ktorym chce uruchomic gre to windows millenium i tu jest problem.Bo po pierwsze nie wiem o co chodzi z tym sterownikiem a po drugie on ma z dosem troche namieszane.Jak to ugryzc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
peace 4 us ;)
Data rejestracji: 25.10.2003
![]() |
hehehhe to byly czasy, pamiętam jak się ustawiało dzwięk np. w Wolf'ie 3D
![]() musiałbym całego setupa widzieć, bo tak to nie pamiętam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
SET BLASTER=A240 I2 D3 H7 P330 T6 SET CTSYN=C:\WINDOWS C:\PROGRA~1\CREATIVE\SBLIVE\DOSDRV\SBEINIT.COM przypominam, że mam kartę SB Live, w Twoim wypadku nie wiem jak i gdzie ci instaluje ten sterownik.
![]() |
![]() |
|
|