![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2005
![]() |
Sieć domowa z internetem osiedlowym...
WItam, mam router'a "TP-LINK TL-R402M" i chce rozdzielic łącze osiedlowe na dwa kompy. Podłączyłem wszystkie kable prawidłowo. Teraz niewiem jak skonfigurować router'a. Niewiem skąd brać te IP przez siebie stworzone... Jak to wszystko ustawić? Z góry dzieki za pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Windows...
Zeby podlaczyc do sieci dwa kompy to musza miec te same systemy operacyje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
To dlaczego to niedziala? Co trzeba skonfigurować w Windows'ie? Żeby to wszystko dzialalo z netem i siecia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zeby przypisac stale adresy IP w sieci musisz to zrobic w Panelu Sterowania > Polaczenia sieciowe - prawym na polaczenie lokalne > wlasciwosci > Protokol Internetowy TCP/IP --> Wlasciwosci.
W konfiguracji routera masz zapewne przypisany gdzies jakis "zakres" ma "funkcjonowac". Najczesciej jest to 192.168.1.1 do 192.168.1.254 ![]() Ale - jesli nic nie przypiszesz, tj. wybierzesz opcje "Uzyskaj adres IP automatycznie" wszystko bedzie smigalo, ale pewniej i LEPIEJ jest ustawic stale adresy... wtedy wybierasz sobie jakis IP dla pierwszego kompa, np. 192.168.1.2, maska podsieci wg. konfiguracji routera (najczesciej 255.255.255.0), brama domyslna - IP routera (u mnie 192.168.1.1), DNS'y providera netowego i wszystko hula.. jakbys mial jakies problemy to pisz.., bo dokladniej mowiac - nie wiem na czym Twoj problem polega i co dokladnie chcesz osiagnac.. pozdro ![]() ps - systemy operacyjne nic tu do rzeczy nie maja, ustaw jedynie IPki i bramy domyslne (wszedzie IP routerowe) kazdego kompa ![]() Ostatnio zmieniany przez Smartek : 06.11.2005 o godz. 17:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|