Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kompania Piwowarska. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kompania-piwowarska-58276/)

Grzechu_1990 01.11.2005 19:00

Pilsner Urqel, zajedobre piwo, ono rządzi :D:D:D:D

czero 01.11.2005 22:03

Dla mnie tylko Debowe :) mniam

para 02.11.2005 07:38

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
A gdzie to jest? :)

Oczywiście powinno być Browar Dojlidy w Białymstoku.

Pozdrawiam

Ormianin 02.11.2005 08:06

Cytat:

Napisany przez sayan
co mnie najbardziej zdziwiło .. ze u siebie w miescie woj. dolnośląskie pije TATRE produkowaną przez ŻYWIEC w Żywcu :) a będąc na wakacjach w Łebie piłem TATRE wyprodukowaną przez Kampanie Piwowarską (totalny szczoch...) :) wytłumaczy mi ktoś ten absurd :P

a pozatym Żywiec i Dębowe ruuulez :P

mojego sentymentalnego Wrocławskiego Piasta... produkują warszawiacy z Okocimia ;/ buu ;/ ;/;/

No to pozdrawiam szczegolnie to dolnoslaskie miasteczko zamieszkane przez Sayana...(Sayan wie dlaczego) :)

Tatra i Harnas to jeden sikacz - kazdy moze sie o tym przekonac pijac raz lyk tego i raz lyk tamtego - ta sama produkcja rozne etykietki.
Niestety ale Zywiec bardzo bardzo sie pogorszyl od czasow kiedy byl moim ulubionym piwem... teraz to sam nie wiem co pije czy Zywca czy inna zlewke

z Pistia pojawil sie ostanio eksperyment Piast Zimowy, kupilem i pilem, pilem i pilem i sam nie wiem co pilem, napisali ze to na slodzie, a ja nic takiego nie wyczulem...

Czy zna ktos jeszcze jakies dobre piwo?

ed hunter 02.11.2005 08:37

Cytat:

Napisany przez para
Oczywiście powinno być Browar Dojlidy w Białymstoku.

Pozdrawiam

a może dzielnica miasta Białystok - Dojlidy? :>

w każdym razie piwo Dojlidy Magnat kiedyś mi smakowało, ostatnio praktycznie nie pijam mocnych piw, ale trzeba będzie sprawdzić :)

Żubr jakiś cienki nawet przy cienkim Lechu...

Morris 02.11.2005 10:36

Cytat:

Napisany przez Ormianin
rozlewaja tzw. frakcje... ta lepsza (1 frakcja) idzie na piwo eksportowe i jest bardzo smaczna, druga frakcja do butelek i zazwyczaj jest to ta lepsza smakowo, 3 frakcja dla knajp jako lane i puszkowe i gazuja to ostro, bo piwo z 3 frakcji jest juz ze tak napisze "sikaczem"

Kiedyś słyszałem o podziale piwa lanego na 3 kategorie - to samo piwo w kilku cenach, różniące się znacznie jakością. Niestety nie wiem, czy podział dotyczy frakcji o których piszesz, czy też może ta ostatnia jest dzielona jeszcze na 3 podkategorie. :\

demek 02.11.2005 11:22

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a może dzielnica miasta Białystok - Dojlidy? :>

w każdym razie piwo Dojlidy Magnat kiedyś mi smakowało, ostatnio praktycznie nie pijam mocnych piw, ale trzeba będzie sprawdzić :)

Żubr jakiś cienki nawet przy cienkim Lechu...

dlatego pijam carlsberga:)
i lecha
innych juz raczej nie

sayan 02.11.2005 11:57

ah .. przypomnialy mi sie te czasy kiedy zagladałem tu codziennie, przesiadywałem na czacie i czytałem wiekszość postów :) POZDRO Ormianin :)

a wracajac do tego piwka, co by nie narzekac, piwo w Polsce dobre mamy :) Ostatnio nakupiłem czeskich wynalazków z 10 butelek piwa, każde inne... i z tych 10 smakowaly mi trzy ...patrzac na rachunek trzy najdroższe. Bażant znany wszem i wobec :) Budweiser Budziejowicki oraz Kozlej (Koziel... jakoś tak)

najgorsze są piwa mocne !!!! wyjątek Dębacz

joujoujou 02.11.2005 12:03

Cytat:

Napisany przez sayan
[...] Kozlej (Koziel... jakoś tak)
[...]

Velkopopovicky Kozel? :>

:D

malaczarna 02.11.2005 12:47

HMMM a ja lubie nadal piwo lubelskie "perła" chociaz zaczyna sie robic dziwne, albo mi sie smak zmienil...kiedys kiedys pilam piwo chyba o nazwie "faxe" nawet mi smakowalo,ale to bylo dawno i nie pamietam dokladnie

ed hunter 02.11.2005 12:50

Cytat:

Napisany przez malaczarna
HMMM a ja lubie nadal piwo lubelskie "perła" chociaz zaczyna sie robic dziwne, albo mi sie smak zmienil...kiedys kiedys pilam piwo chyba o nazwie "faxe" nawet mi smakowalo,ale to bylo dawno i nie pamietam dokladnie

jak to było piwo FAXE 10% to nic dziwnego z tą pamięcią :>

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/024/2471.jpg

malaczarna 02.11.2005 12:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak to było piwo FAXE 10% to nic dziwnego z tą pamięcią :>

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/024/2471.jpg

poprostu dawno je pilam:) hmmm:) dzieki @ed to juz moge isc do sklepu w ktorym sa tylko "piwa" z calego swiata

Igloo 02.11.2005 12:55

najlepsze piwo to jest z własnego warzenia. jak zrobiłem warke to wyszedł taki diabeł, że 2 piwka i bombka :). i piwko nie było jakieś mocno goryczkowe czy smakowało spirytem jak to mają w zwyczaju mieć mocne piwa robine przez browary.
zainteresowanych robieniem własnego piwka polecam Piwowarstwo Domowe

ed hunter 02.11.2005 13:12

wybieram się do sklepu na Potckiej od roku i wybrać się nie mogę :|

piłem kiedyś takie domowe piwko i było super.

Ormianin 02.11.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez Morris
Kiedyś słyszałem o podziale piwa lanego na 3 kategorie - to samo piwo w kilku cenach, różniące się znacznie jakością. Niestety nie wiem, czy podział dotyczy frakcji o których piszesz, czy też może ta ostatnia jest dzielona jeszcze na 3 podkategorie. :\

tak, ta ostatnia frakcja ktora trafia do kegow jest jeszcze rozwarstwiana, czyli dogazowywana i rozwadniana, najgorsza jest na masowkach typu koncert, imprezy na swiezym powietrzu, bo piwo nie ma smaku wogole i pije sie aby wypic, w knajpie (w zaleznosci od knajpy) sa 2 ostatnie rodzaje i ta najlepsza jest w malych kegach, ktore mozna kupic na grilla w supermarkecie...

ja pamietam jeszcze jak w latch osiemdziesiatych i dawniej bylo piwo nie pasteryzowane w knajpach i mialo swoj smak, teraz nie takiego piwa... czasem jeszcze mozna dostac cos dobrego z jedynego browaru w Polsce ktory robi piwo niepasteryzowane - Lwówek Śląski... jak widze zaraz kupuje, piwo to jest w butelkach starego typu i jest dosc tanie ale bardzo smaczne i aromatyczne prawdziwe piwo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45.