![]() |
Pilsner Urqel, zajedobre piwo, ono rządzi :D:D:D:D
|
Dla mnie tylko Debowe :) mniam
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Tatra i Harnas to jeden sikacz - kazdy moze sie o tym przekonac pijac raz lyk tego i raz lyk tamtego - ta sama produkcja rozne etykietki. Niestety ale Zywiec bardzo bardzo sie pogorszyl od czasow kiedy byl moim ulubionym piwem... teraz to sam nie wiem co pije czy Zywca czy inna zlewke z Pistia pojawil sie ostanio eksperyment Piast Zimowy, kupilem i pilem, pilem i pilem i sam nie wiem co pilem, napisali ze to na slodzie, a ja nic takiego nie wyczulem... Czy zna ktos jeszcze jakies dobre piwo? |
Cytat:
w każdym razie piwo Dojlidy Magnat kiedyś mi smakowało, ostatnio praktycznie nie pijam mocnych piw, ale trzeba będzie sprawdzić :) Żubr jakiś cienki nawet przy cienkim Lechu... |
Cytat:
|
Cytat:
i lecha innych juz raczej nie |
ah .. przypomnialy mi sie te czasy kiedy zagladałem tu codziennie, przesiadywałem na czacie i czytałem wiekszość postów :) POZDRO Ormianin :)
a wracajac do tego piwka, co by nie narzekac, piwo w Polsce dobre mamy :) Ostatnio nakupiłem czeskich wynalazków z 10 butelek piwa, każde inne... i z tych 10 smakowaly mi trzy ...patrzac na rachunek trzy najdroższe. Bażant znany wszem i wobec :) Budweiser Budziejowicki oraz Kozlej (Koziel... jakoś tak) najgorsze są piwa mocne !!!! wyjątek Dębacz |
Cytat:
:D |
HMMM a ja lubie nadal piwo lubelskie "perła" chociaz zaczyna sie robic dziwne, albo mi sie smak zmienil...kiedys kiedys pilam piwo chyba o nazwie "faxe" nawet mi smakowalo,ale to bylo dawno i nie pamietam dokladnie
|
Cytat:
http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/024/2471.jpg |
Cytat:
|
najlepsze piwo to jest z własnego warzenia. jak zrobiłem warke to wyszedł taki diabeł, że 2 piwka i bombka :). i piwko nie było jakieś mocno goryczkowe czy smakowało spirytem jak to mają w zwyczaju mieć mocne piwa robine przez browary.
zainteresowanych robieniem własnego piwka polecam Piwowarstwo Domowe |
wybieram się do sklepu na Potckiej od roku i wybrać się nie mogę :|
piłem kiedyś takie domowe piwko i było super. |
Cytat:
ja pamietam jeszcze jak w latch osiemdziesiatych i dawniej bylo piwo nie pasteryzowane w knajpach i mialo swoj smak, teraz nie takiego piwa... czasem jeszcze mozna dostac cos dobrego z jedynego browaru w Polsce ktory robi piwo niepasteryzowane - Lwówek Śląski... jak widze zaraz kupuje, piwo to jest w butelkach starego typu i jest dosc tanie ale bardzo smaczne i aromatyczne prawdziwe piwo |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45. |