Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   komputer sam się ponownie uruchamia, why ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komputer-sam-sie-ponownie-uruchamia-why-24364/)

-Sid-The-Rat=> 12.08.2003 19:05

spoko :) choc ja podobienstwa nie widze - predzej juz do myshonka :)

Gorzala 12.08.2003 19:27

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
masz rację - coś w tym jest...

nie wiem czy się komuś narażę tym stwierdzeniem, ale wg mnie zdjęcie Sida to Gorzałka 10 lat później

P.S.

proszę aby osoby wymienione przeze mnie potraktowały moją wypowiedź jako żart - nie chcę nikogo urazić

No spoko :D :D :D

Swoja droga... chyba cos zmienie, jesli widzicie podobienstwo... nie chce byc kojarzony z wladza ;p :D

Kasprzak 13.08.2003 17:02

tez mialem to gowno. Latka pomogla. 2 dni bez netu bylem!!!

-Sid-The-Rat=> 13.08.2003 17:33

najbardziej podatni na to sa userzy w sieciach lokalnych - bo glownym celem byly sieci firmowe (popatrzcie na sposob dystrybucji tego cuda) - user na pojedynczym ip, jesli zachowa przyzwoita ostroznosc (nie otwieramy automatyczych zalacznikow, nie zezwalamy na tresci embeded w mailach, mamy jakiegokolwiek firewala) jest bezpieczny

Y@nkee_PL 13.08.2003 17:37

a mnie naszczescie ten robak ominal szerokim lukiem :jupi: :jezyk:
a to tylko dlatego, ze ta late mialem juz wczesniej zainstalowana :)

Relifex 13.08.2003 19:56

Odpowiedz na pytanie jest banalna ....
Uzywasz Windowsa opartego na NT to po ierwsze
... po drugie jak bys byl na bierzaco w pewnych sprawach to bys wiedzial ze system ten ma pewne dziury ktore sa non stop odkrywane i wlasnie o to chodzi... ostatnio pojawil sie Exploit DCOM ktory wykorzystuje jedna z dziu i wlasnie to co ci sie dzieje z komputerem jest efektem ubocznym dzialania tego exploita. Restert systemu swiadczy o tym ze ktos sie dobral do twojego kompa i rozlaczyl sesje wtedy wlasnie wyskakuje ostrzezenie o zamknieciu systemu.
Moja rada....
Ukatualniac na bierzaco wszyskie Patche do systemu, program antyvirusowy uaktualniany conajmniej raz w tygodniu ( najlepiej raz dziennie), Intrusion Detection System, oraz FireWall. W tedy powinno byc OK i ustrzezesz sie podobnych atakow. Trzeba pamietac nawet najlepsze programy bez uaktalaniania nowych sygnatur/patchow do nich mozna sobie wsadzic .... Dotyczy to wszystkich powyzszych.

woitas 14.08.2003 11:25

KASPERSKY LABS poinformowało, że w sieci pojawiła się nowa wersja robaka Blaster/Lovesan.
Nowa wersja wykorzystuje tą samą dziurę w zabezpieczeniach systemów Windows XP/2000 co pierwotna. Może on zainfekować nawet 600.000 komputerów. Wirus używa nazwy TEEKIDS.EXE zamiast MSBLAST.EXE, posiada inny kod oraz inne sygnatury. Znane nazwy robaka: W32/Blaster-B [Sophos], W32/Lovsan.worm.b [McAfee], Win32.Poza.B [CA].

kraluk 14.08.2003 12:35

Latka zapobiegajaca temu wirowi byla juz udostepniona przez MS miesiac temu!
Ja latke sciagnalem i mam NAV 2003 Pro.
Pozdro;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13.