![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | ||||||||||||
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jedrus, ja pisalem o filmie animowanym ... dokladnie takim 3D gdzie postacie robi sie na komputerze a ty mnie informujesz, ze byly fabularne filmy familijne z napisami i dubbingiem ... doskonale wiem o tym alex69@imperial.com.pl jeszcze na dodatek podpierasz sie wypowiedzia: Cytat:
co autor tej wypowiedzi mial na mysli ... jasne nie jest "Właśnie wróciłem z wersji oryginalnej" moze, takiej z kina - a moze od kolegi gdzie ogladal divx'a ![]() napisalem ci ze wysokim ryzykiem popisal by sie dystrybutor decydujacy sie na rozpowszechnianie "Sherek'a", "Epoki Lodowcowej" czy tez "Gdzie jest Nemo" w kinach z napisami - co ja gadam ... studio dreamworks, fox lub disney na taki krok poprostu by sie nie zgodzily swoja droga to nawet u mnie we firmie nie wiedzieli ze wypuscili "Opowiesciami z Narnii" z subtitle'ami ![]() co do dubbingu ... to wiem ze nie wszyscy sie orietuja, ze polskich aktorow wybiera studio/producent filmu naj wazniejszy jest by tempr glosu jego barwa byla jak najbardziej zblizona tej z oryginalnej wersji filmu - dlatego j.stuhr zawsze podkladal w polskiej wersji e.murphy (Mulan, Shrek) Cytat:
Cytat:
wez sie zastanow by sie czegos nauczyc nie musisz byc przy tym moderatorem - chyba ze wladza daje ci wiedze ... Cytat:
Cytat:
powiem to raz jeszcze <- nie nadajesz sie jako moderator! rzeczywiscie twoje zdolnosci krasomowcze sa imponujace ale predzej do gazetki szkolnej lub informatora regionalnego moderator, to jest wladza i wiedza nie omylna chcesz pogadac po******yc glupoty - zrob sobie nowe konto ... Cytat:
zlote zasady kazdego forum <- szukaj (wszedzie), pytaj jesli nie bylo wczesniej odpowiedzi - proste wiecej czytaj ... a kompleksy zostaw na silownie Cytat:
Cytat:
ja za taki jeden dostalem ****ke od ciapek@ - z komentarzem "ludzie uzywaja medemow" demek@ jak nie miales czasu ... mogles zrobic to pozniej btw do dzis nie wiem co maialy wnosic do twoich wynikow predkosci screeny z ogniem ![]() Cytat:
a co do pofesorow to umnie na uczelni najbardziej nielubiani - pod koniec roku - dostaja najwiecej kwiatow i slow uznania powracajac do tego topicu ... rzeczywiscie troche mnie ponioslo - ale od tego jest mod by zwrocic uwage ze user nie przestrzega zasad zawartych w regulaminie ... a tu mod sie wdzieczy albo zaklada topic'ki o szpitalach, burzach lub oponach ;/ a teraz na koniec ... dzieki weron za slowo bo juz myslalem ze uzywam jakiegos narzecza ... a wladze ... upominam o rozwage
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 20.07.2006 o godz. 15:52 |
||||||||||||
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
w 1024 byly tylko po to zeby mi nikt nie powiedzial, ze testowalem w 640x480 ......
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
#3 | ||||||||||||||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
heh.. myślałem, że tę rozmowę mamy już z głowy, ale skoro nie..
Cytat:
Ja z kolei wprowadziłbym podział na filmy dla dzieci, dla młodzieży i dla dorosłych. I tu już można by dyskutować, gdzie wprowadzać dubbing, a gdzie napisy. Ale podział nigdy nie będzie jednoznaczny i zawsze mogą się zdażyć jakieś wyjątki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
--------------- Cytat:
Ostatnio zresztą miałem fajny przykład, jak forum nie powinno wyglądać - wejdź sobie tutaj: http://autoswiat.redakcja.pl/forum/f...p?Artykul=5665 Wypowiedzi i tematów więcej nawet niż u nas, ciekawi ludzie, z na pewno cenną wiedzą, ale z forum praktycznie nie da się korzystać (ja po kilku dniach przestałem). A czy tam są moderatorzy? Nie wiem, ale podejrzewam, że nie. Na koniec jeszcze jedną rzecz dopiszę odnośnie tego tematu. Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/518825-post5.html A tu masz adres do całej dyskusji: http://forum.cdrinfo.pl/gry/55298-ghost-recon-3-a.html Inne dowody dostawałem na priva, czasami na gg i maila. Pewne rzeczy u mnie, czy też podejście do niektórych spraw, możesz negować, ale nie zgodzę się z zarzutami odnośnie mojej rzekomej impulsywności i braku obiektywizmu. To jest naprawdę trafienie kulą w płot.. Cytat:
Cytat:
Nie będę po raz kolejny pisał tego samego, bo możesz to przeczytać w poprzednich moich postach, ale co ty się starasz z moderatora zrobić - jakiegoś nieomylnego, wszystkowiedzącego supermena?? To jak już takiego znajdziesz, to daj mi znać. Będę wiedział od kogo trzymać się z daleka.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jest to jednak wiedza, którą można znaleźć na google.. I wracając jeszcze do tematu moderatora. Przede wszystkim dam ci pewną nadzieję - ja z czasem zrezygnuję z uprawnień moderatora. Nie dlatego, że uważam, że się do tego nie nadaję, bo tu wręcz przeciwnie - uważam, że moja częsta obecność na forum, plus te jak to określiłeś 'zdolności krasomówcze' oraz opanowanie, którego z kolei nie chciałeś mi przyznać, czynią ze mnie prawie idealną do tego 'stanowiska' osobę, ale po prostu mam już dosyć tych nieustających ataków na moją osobę i obserwacji tego, co robię. Zawsze chciałem być takim samym użytkownikiem forum, jak wszyscy i zgodziłem się na pełnienie funkcji moderatora mając nadzieję, że to się nie zmieni. Ale zmieniło się mimo, że nie zmieniłem się ja - jednak podejście osób do tych spoza grupy zmienia się automatycznie, nawet jeżeli nie ma racjonalnych ku temu przesłanek. Tymczasem jednak mam inną propozycję, która - obawiam się - nie przejdzie. Chodzi mi o zlikwidowanie napisu "moderator" pod nickiem. Już od naprawdę długiego czasu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to działa na niektórych jak przysłowiowa 'płachta na byka' i odbiera co poniektórym zdolność racjonalnego myślenia. Od początku zresztą byłem temu przeciwny i chciałem nawet, żeby tylko u mnie było to niewidoczne. Niestety taka opcja nie była możliwa technicznie. Mam nadzieję, że powyższe zakończy te niekończące się rozważania chociaż na jakiś czas. * Normalnie bym tak tego nie napisał, ale czasami trzeba coś w odpowiedni sposób ująć. Nawet jeśli niektórzy przekleństwo traktują od razu jako nacechowane emocjonalnie.
![]() |
#4 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 | |
andrzejj9 od 15 roku chodzisz?
widac ze nie masz kompleksow jesli chodzisz od 10 lat na silownie bo na zdjeciach z przed trzech lat jakos nie marniutko wygladasz chyba ze te dziesiec lat silowni troche skompresowales ... ![]() Cytat:
jesli widziales te filmy kinie na terenie polski jest to przestepstwo ![]() filmy animowane nie byl rozpowrzechniany w wersji z napisami ...
![]() |
#6 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 | |
Cytat:
alex69@imperial.com.pl, marcin.stupka@imperial.com.pl albo darek.janeczek@imperial.com.pl w warszawie zamknelismy kilku gosci co wyswietlali filmy w kinie z notebooka juz nie wyswietlaja ... kino tez zamkneli ![]()
![]() |
#8 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale, że nie lubię pozostawiać pewnych rzeczy niewyjaśnionych, to odpowiem. To, co napisałem wyżej, to był skrót myślowy. Od mniej więcej 10 lat (konkretnie od 8 klasy szkoły podstawej - teraz kończę 5 rok studiów, w międzyczasie rok byłem w stanach) ćwiczę, ale niekoniecznie na siłowni. Miałem na myśli różnego rodzaju ćwiczenia kulturystyczne, jednak wykonywane w domu. Sama siłownia to mniej więcej trzy ostatnie lata. Natomiast to, co naprawdę przynosi efekty, to mniej więcej od 5 miesięcy trening pod okiem instruktora, w siłowni 'z prawdziwego zdarzenia', którą udało mi się znaleźć. I tu stwierdzam, że te 5 miesięcy dało mi więcej niż poprzednie 9 lat razem wziętych. I tyle na temat mojego życiorysu. Ale żeby nie robić z tego kompletnego OT, to odniosę to jeszcze do naszej rozmowy. Przez te wszystkie lata ćwiczeń mozolnie zdobywałem kolejne informacje odnośnie tego 'sportu'. Dopiero teraz właściwie mogę powiedzieć, że wiem wystarczająco dużo na temat mięśni, odpowiednich ćwiczeń na różne ich partie, właściwej diety, odpowiedniego czasu regeneracji i wielu innych zagadnień z tematem związanych, aby odpowiednio przygotować i wykonać trening. Wcześniej tego wszystkiego nie wiedziałem, mimo, że takiej wiedzy szukałem. Odbiłem się też kilka razy od kilku forów dyskusyjnych. Czemu? Bo najczęstszą odpowiedzią było - "To już było, poszukaj". A na przekazanie mi najbardziej podstawowej wiedzy i ewentualnie odesłanie do dalszych jej źródeł wystarczyło poświęcić 10 do 15 minut. Nikt nie poświęcił.. Oczywiście szukałem, ale jak trudno jest znaleźć konkretne informacje na forach liczących po kilkasettysięcy postów wie każdy, kto próbował kiedyś coś takiego znaleźć. Praktycznie można powiedzieć, że jest to niemożliwe. Dlatego się pyta. A kto poświęca czas na forum i chce pomóc innej osobie odpowiada, ewentualnie wskazuje miejsce, w którym znaleźć można informacje. Kosztuje go to nieporównywalnie mniej czasu niż osobę, która jest na forum po raz pierwszy i po prostu nie wie, co i kiedy było omawiane. Gdybym na taką osobę wtedy trafił, prawdopodobnie zaoszczędziłbym dobre kilka miesięcy jeśli nie lat..
![]() |
#10 | |||
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Alex69 - robisz z tego forum własny blog, zadajesz pytania, na które można znaleźć odpowiedzi na specjalistycznych forach/grupach dyskusyjnych. Głupi przykład: opony, teraz inwestycje (sory, ale chyba kończysz taką 'uczelnię' jak to się chwaliłeś + coś o jakimś konkursie dla managerów, że to raczej ciebie powinni ludzie pytać o takie rzeczy), wcześniej jeszcze lodówka... Moje poszukiwania lodówki: google, trochę poszukałem, popytałem w sklepach, przeczytałem posty i... wybrałem, nie zadałem ŻADNEGO pytania na żadnym forum, a tym bardziej na forum tematycznym odnośnie wypalania płyt... he he Czasami mam wrażenie, że nie masz z kim pogadać poza komputerem stąd te wszystkie tematy... jeśli tak, to współczuję... Kiedyś Sid napisał ci, że "(...) zapomniales powiedziec, ze powinnismy cie chwalic bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.." http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/59621-wojsko.html Prawda to! Wystarczy spojrzeć na wątek (zresztą też twój) "Napisz coś pozytywnego..." - czy to dla twojego własnego dowartościowania? ![]() Czy zatem, te wszystkie tematy to rozpaczliwe: "usłyszcie mnie"!!?? A ten cytat, to jeszcze ci przypomnę przy twoich wypowiedziach, bo do niektórych pasuje idealnie: Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
#11 | ||||||||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że na innym forum będą specjaliści z danej dziedziny, ale nie oznacza to, że obowiązkiem jest akurat tam pytać! Ja nie bywam na wielu forach i nie mam ochoty rejestrować się tylko po to, aby zadać pytanie. Wolę zrobić to na tym forum, które lubię odwiedziać i na którym lubię rozmawiać. Chociaż przyznam, że kilka osób coraz bardziej chce mi to obrzydzić.. Cytat:
Napisałem o udziale w konkursie managerskim (co jak widzę z mojej strony było od razu chwaleniem się i szukaniem uznania, ale jakoś kilkaset innych podobnych wypowiedzi w tamtym temacie miało już zdecydowanie inne intencje..), bo autentycznie mnie to tego dnia ucieszyło, co - gdybyś znał mnie osobiście, wiedziałbyś, że - nieczęsto sie zdarza. Nie pisałem jednak nigdzie i nigdy tak nie twierdziłem, że kwestiach ekonomii jestem specjalistą. Już bardziej w marketingu posiadam pewną wiedzę i to jej użytek zrobiłem w tym konkursie. Zresztą tej również w mniejszym stopniu, bo chodziło przede wszystkim o zdolność logicznego myślenia i analizowania faktów, a z tym nie miałem nigdy problemów. A co do opon.. no sorry, ale czy tu też popełniłem taki ohydny grzech? Czy naprawdę nie można zapytać o temat, w którym inne osoby mają większe doświadczenie i mogą się nim podzielić. Już naprawdę taki terror chcecie wprowadzać na forum, że przed rozpoczęciem tematu trzeba będzie spędzać dzień na google i innych 'specjalistycznych' forach?? Ludzie naprawdę, trochę wyrozumiałości.. Cytat:
Widzisz, ty wolałeś kupić sam, ja wolałem przedyskutować to również tutaj - czy to świadczy lepiej o którymś z nas? Nie (mimo, że możesz uważać inaczej..) ! Po prostu mamy inne podejście do niektórych spraw. Nie trzeba od razu tworzyć jakiejś hierarchii.. A jeszcze odnośnie tego 'nieszczęsnego' tematu o lodówce, to wywiązała się tam całkiem ciekawa dyskusja, która może się przydać wielu kolejnym osobom, które będą stały przed podobnym jak ja wyborem. Ale.. przecież mogłem to wszystko zrobić samemu, 'po cichu' i nie opisywać swoich wrażeń, spostrzeżeń itp. W końcu po co zostawiać jakieś informacje dla innych, i tak wszystko jest w google.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli jednak potrzebujesz na to dowodu (...) to może zobacz ile tych moich 'dowartościowujących' w tym temacie jest.. jeden? Dwa? Na kilkaset wypowiedzi innych?? A zresztą.. szkoda słów.. Naprawdę tym argumentem mnie zdołowałeś.. Cytat:
![]() |
|
|