Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.07.2006, 16:30   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
heh.. myślałem, że tę rozmowę mamy już z głowy, ale skoro nie..

Cytat:
Napisany przez AleX69
jedrus, ja pisalem o filmie animowanym ... dokladnie takim 3D gdzie postacie robi sie na komputerze

a ty mnie informujesz, ze byly fabularne filmy familijne z napisami i dubbingiem ... doskonale wiem o tym alex69@imperial.com.pl
No ok, ale wprowadzasz tu podział na filmy animowane i fabularne, a tym samym zaliczasz do jednej grupy przykładowo "Opowieści z Narnii" i chociażby "Nagi instynkt II". A czy to ta sama 'beczka'?

Ja z kolei wprowadziłbym podział na filmy dla dzieci, dla młodzieży i dla dorosłych. I tu już można by dyskutować, gdzie wprowadzać dubbing, a gdzie napisy. Ale podział nigdy nie będzie jednoznaczny i zawsze mogą się zdażyć jakieś wyjątki.

Cytat:
jeszcze na dodatek podpierasz sie wypowiedzia:
http://film.onet.pl/1,4,8,21145460,5...3,0,forum.html
co autor tej wypowiedzi mial na mysli ... jasne nie jest
"Właśnie wróciłem z wersji oryginalnej" moze, takiej z kina - a moze od kolegi gdzie ogladal divx'a
Poparłem się takim przykładem, bo o inny trudno było. A ta wypowiedź była (w miarę) jednoznaczna. Oczywiście mogła mieć miejsce sytuacja, jaką opisujesz. Ale czy miała rzeczywiście tego nie wiem (y).

Cytat:
napisalem ci ze wysokim ryzykiem popisal by sie dystrybutor decydujacy sie na rozpowszechnianie "Sherek'a", "Epoki Lodowcowej" czy tez "Gdzie

jest Nemo"
w kinach z napisami - co ja gadam ... studio dreamworks, fox lub disney na taki krok poprostu by sie nie zgodzily
Jeżeli takie 'zasady' rzeczywiście panują to ok. Ale dla mnie to znowu - nie jest takie jednoznaczne. Być może ktoś kiedyś zdecyduje się zaryzykować i jednak wprowadzić do kin wersję oryginalną i.. może takie ryzyko się opłaci. Zobaczymy.

Cytat:
swoja droga to nawet u mnie we firmie nie wiedzieli ze wypuscili "Opowiesciami z Narnii" z subtitle'ami
Możliwe, że akurat tu nie było wersji oryginalnej, bo jak ostatnio ktoś to u mnie w domu oglądał, to dubbing brzmiał dziwnie znajomo. Ale przykładów filmów dla dzieci w dwóch wersjach jest więcej, nie chodzę często do kina, więc trzymałem się tych w miarę nowych.

---------------

Cytat:
na co oko? mod nie musi rozwiazywac problemow/pytan uzytkowinkiow
wez sie zastanow by sie czegos nauczyc nie musisz byc przy tym moderatorem - chyba ze wladza daje ci wiedze ...
Oko nie tyle na problemy, które tu są poruszane, ale na to, w jaki sposób się o nich dyskutuje. Bo powtarzam jeszcze raz - zadaniem moderatora jest utrzymywanie na forum porządku, nie przewodzenie w dyskusjach pod względem merytorycznym.

Ostatnio zresztą miałem fajny przykład, jak forum nie powinno wyglądać - wejdź sobie tutaj:

http://autoswiat.redakcja.pl/forum/f...p?Artykul=5665

Wypowiedzi i tematów więcej nawet niż u nas, ciekawi ludzie, z na pewno cenną wiedzą, ale z forum praktycznie nie da się korzystać (ja po kilku dniach przestałem). A czy tam są moderatorzy? Nie wiem, ale podejrzewam, że nie.

Na koniec jeszcze jedną rzecz dopiszę odnośnie tego tematu.

Cytat:
pozwol, ze ocenia to inni ...
To akurat jestem w stanie stwierdzić sam, bo nie trzeba tu za wiele obiektywizmu. Ale skoro chcesz dowodów, to podam ci jeden, który akurat utkwił mi w pamięci:

http://forum.cdrinfo.pl/518825-post5.html

A tu masz adres do całej dyskusji:

http://forum.cdrinfo.pl/gry/55298-ghost-recon-3-a.html

Inne dowody dostawałem na priva, czasami na gg i maila. Pewne rzeczy u mnie, czy też podejście do niektórych spraw, możesz negować, ale nie zgodzę się z zarzutami odnośnie mojej rzekomej impulsywności i braku obiektywizmu. To jest naprawdę trafienie kulą w płot..

Cytat:
powiem to raz jeszcze <- nie nadajesz sie jako moderator!
I ja też powiem raz jeszcze - to twoje zdanie i masz do niego prawo. I już, ile razy tego nie napiszesz, naprawdę nic nowego to nie wniesie, chyba, że podasz konkretne argumenty (inne).

Cytat:
rzeczywiscie twoje zdolnosci krasomowcze sa imponujace
ale predzej do gazetki szkolnej lub informatora regionalnego
moderator, to jest wladza i wiedza nie omylna
ehh... o zdolnościach krasomówczych do gazetki szkolnej przemilczę, bo traktuję to tylko jako kolejną (nieudolną..) próbę zdenerwowania bądź obrażenia, ale władza? Nieomylna wiedza?? Człowieku, o czym ty mówisz?

Nie będę po raz kolejny pisał tego samego, bo możesz to przeczytać w poprzednich moich postach, ale co ty się starasz z moderatora zrobić - jakiegoś nieomylnego, wszystkowiedzącego supermena?? To jak już takiego znajdziesz, to daj mi znać. Będę wiedział od kogo trzymać się z daleka..

Cytat:
chcesz pogadac po******yc glupoty - zrob sobie nowe konto ...
Wolę mieć jedno i zastanawiać się na nim, co piszę..

Cytat:
"po kryjomu szukać odpowiedzi na innych forach" ... no co ty, masz kompleksy?
Miałbym chyba, gdybym posłuchał tej rady i rzeczywiście robił to, co pisałeś ty, albo esem..

Cytat:
zlote zasady kazdego forum <- szukaj (wszedzie), pytaj jesli nie bylo wczesniej odpowiedzi - proste wiecej czytaj ...
Moja złota zasada forum - jeśli potrafisz komuś pomóc, zrób to - jeżeli nie, to za przeproszeniem stul dziób, albo wyp*******j*

Cytat:
a kompleksy zostaw na silownie
Po mniej więcej 10 latach ćwiczeń nie muszę ich mieć..

Cytat:
to raczej osmieszyl sie mod ktory zezwolil na promenade 22 jpg'ow 1024x768
ja za taki jeden dostalem ****ke od ciapek@ - z komentarzem "ludzie uzywaja medemow"
Tu się z tobą zgodzę - powinien na to mimo komentarza demka zareagować. Ale że to ja poprosiłem go o pomoc, a on poświęcił czas i siły, żeby na moją prośbę zareagować, postanowiłem poczekać. Ale ja nie jestem jedynym moderatorem na tym forum - mogłeś to zgłosić i poczekać na reakcję kogoś innego.

Cytat:
a wladze ... upominam o rozwage
A ja użytkowników - wszystkich - o więcej wyrozumiałości, rozwagi i obiektywizmu. O wartości człowieka nie świadczy jego wiedza, czy doświadczenie, ale umiejętność dzielenia się nimi z innymi i sposób traktowania drugiego człowieka.

Nie jest to jednak wiedza, którą można znaleźć na google..

I wracając jeszcze do tematu moderatora.

Przede wszystkim dam ci pewną nadzieję - ja z czasem zrezygnuję z uprawnień moderatora. Nie dlatego, że uważam, że się do tego nie nadaję, bo tu wręcz przeciwnie - uważam, że moja częsta obecność na forum, plus te jak to określiłeś 'zdolności krasomówcze' oraz opanowanie, którego z kolei nie chciałeś mi przyznać, czynią ze mnie prawie idealną do tego 'stanowiska' osobę, ale po prostu mam już dosyć tych nieustających ataków na moją osobę i obserwacji tego, co robię. Zawsze chciałem być takim samym użytkownikiem forum, jak wszyscy i zgodziłem się na pełnienie funkcji moderatora mając nadzieję, że to się nie zmieni. Ale zmieniło się mimo, że nie zmieniłem się ja - jednak podejście osób do tych spoza grupy zmienia się automatycznie, nawet jeżeli nie ma racjonalnych ku temu przesłanek.

Tymczasem jednak mam inną propozycję, która - obawiam się - nie przejdzie. Chodzi mi o zlikwidowanie napisu "moderator" pod nickiem. Już od naprawdę długiego czasu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to działa na niektórych jak przysłowiowa 'płachta na byka' i odbiera co poniektórym zdolność racjonalnego myślenia. Od początku zresztą byłem temu przeciwny i chciałem nawet, żeby tylko u mnie było to niewidoczne. Niestety taka opcja nie była możliwa technicznie.

Mam nadzieję, że powyższe zakończy te niekończące się rozważania chociaż na jakiś czas.

* Normalnie bym tak tego nie napisał, ale czasami trzeba coś w odpowiedni sposób ująć. Nawet jeśli niektórzy przekleństwo traktują od razu jako nacechowane emocjonalnie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  

Twoje uprawnienia: