![]() |
BIG OT
dostane tego moda na miesi***261;c??? EOT |
Cytat:
|
Cytat:
Ale, że nie lubię pozostawiać pewnych rzeczy niewyjaśnionych, to odpowiem. To, co napisałem wyżej, to był skrót myślowy. Od mniej więcej 10 lat (konkretnie od 8 klasy szkoły podstawej - teraz kończę 5 rok studiów, w międzyczasie rok byłem w stanach) ćwiczę, ale niekoniecznie na siłowni. Miałem na myśli różnego rodzaju ćwiczenia kulturystyczne, jednak wykonywane w domu. Sama siłownia to mniej więcej trzy ostatnie lata. Natomiast to, co naprawdę przynosi efekty, to mniej więcej od 5 miesięcy trening pod okiem instruktora, w siłowni 'z prawdziwego zdarzenia', którą udało mi się znaleźć. I tu stwierdzam, że te 5 miesięcy dało mi więcej niż poprzednie 9 lat razem wziętych. I tyle na temat mojego życiorysu. Ale żeby nie robić z tego kompletnego OT, to odniosę to jeszcze do naszej rozmowy. Przez te wszystkie lata ćwiczeń mozolnie zdobywałem kolejne informacje odnośnie tego 'sportu'. Dopiero teraz właściwie mogę powiedzieć, że wiem wystarczająco dużo na temat mięśni, odpowiednich ćwiczeń na różne ich partie, właściwej diety, odpowiedniego czasu regeneracji i wielu innych zagadnień z tematem związanych, aby odpowiednio przygotować i wykonać trening. Wcześniej tego wszystkiego nie wiedziałem, mimo, że takiej wiedzy szukałem. Odbiłem się też kilka razy od kilku forów dyskusyjnych. Czemu? Bo najczęstszą odpowiedzią było - "To już było, poszukaj". A na przekazanie mi najbardziej podstawowej wiedzy i ewentualnie odesłanie do dalszych jej źródeł wystarczyło poświęcić 10 do 15 minut. Nikt nie poświęcił.. Oczywiście szukałem, ale jak trudno jest znaleźć konkretne informacje na forach liczących po kilkasettysięcy postów wie każdy, kto próbował kiedyś coś takiego znaleźć. Praktycznie można powiedzieć, że jest to niemożliwe. Dlatego się pyta. A kto poświęca czas na forum i chce pomóc innej osobie odpowiada, ewentualnie wskazuje miejsce, w którym znaleźć można informacje. Kosztuje go to nieporównywalnie mniej czasu niż osobę, która jest na forum po raz pierwszy i po prostu nie wie, co i kiedy było omawiane. Gdybym na taką osobę wtedy trafił, prawdopodobnie zaoszczędziłbym dobre kilka miesięcy jeśli nie lat.. |
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Alex69 - robisz z tego forum własny blog, zadajesz pytania, na które można znaleźć odpowiedzi na specjalistycznych forach/grupach dyskusyjnych. Głupi przykład: opony, teraz inwestycje (sory, ale chyba kończysz taką 'uczelnię' jak to się chwaliłeś + coś o jakimś konkursie dla managerów, że to raczej ciebie powinni ludzie pytać o takie rzeczy), wcześniej jeszcze lodówka... Moje poszukiwania lodówki: google, trochę poszukałem, popytałem w sklepach, przeczytałem posty i... wybrałem, nie zadałem ŻADNEGO pytania na żadnym forum, a tym bardziej na forum tematycznym odnośnie wypalania płyt... he he Czasami mam wrażenie, że nie masz z kim pogadać poza komputerem stąd te wszystkie tematy... jeśli tak, to współczuję... Kiedyś Sid napisał ci, że "(...) zapomniales powiedziec, ze powinnismy cie chwalic bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.." http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/59621-wojsko.html Prawda to! Wystarczy spojrzeć na wątek (zresztą też twój) "Napisz coś pozytywnego..." - czy to dla twojego własnego dowartościowania? :mruga: Czy zatem, te wszystkie tematy to rozpaczliwe: "usłyszcie mnie"!!?? A ten cytat, to jeszcze ci przypomnę przy twoich wypowiedziach, bo do niektórych pasuje idealnie: Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że na innym forum będą specjaliści z danej dziedziny, ale nie oznacza to, że obowiązkiem jest akurat tam pytać! Ja nie bywam na wielu forach i nie mam ochoty rejestrować się tylko po to, aby zadać pytanie. Wolę zrobić to na tym forum, które lubię odwiedziać i na którym lubię rozmawiać. Chociaż przyznam, że kilka osób coraz bardziej chce mi to obrzydzić.. Cytat:
Napisałem o udziale w konkursie managerskim (co jak widzę z mojej strony było od razu chwaleniem się i szukaniem uznania, ale jakoś kilkaset innych podobnych wypowiedzi w tamtym temacie miało już zdecydowanie inne intencje..), bo autentycznie mnie to tego dnia ucieszyło, co - gdybyś znał mnie osobiście, wiedziałbyś, że - nieczęsto sie zdarza. Nie pisałem jednak nigdzie i nigdy tak nie twierdziłem, że kwestiach ekonomii jestem specjalistą. Już bardziej w marketingu posiadam pewną wiedzę i to jej użytek zrobiłem w tym konkursie. Zresztą tej również w mniejszym stopniu, bo chodziło przede wszystkim o zdolność logicznego myślenia i analizowania faktów, a z tym nie miałem nigdy problemów. A co do opon.. no sorry, ale czy tu też popełniłem taki ohydny grzech? Czy naprawdę nie można zapytać o temat, w którym inne osoby mają większe doświadczenie i mogą się nim podzielić. Już naprawdę taki terror chcecie wprowadzać na forum, że przed rozpoczęciem tematu trzeba będzie spędzać dzień na google i innych 'specjalistycznych' forach?? Ludzie naprawdę, trochę wyrozumiałości.. Cytat:
Widzisz, ty wolałeś kupić sam, ja wolałem przedyskutować to również tutaj - czy to świadczy lepiej o którymś z nas? Nie (mimo, że możesz uważać inaczej..) ! Po prostu mamy inne podejście do niektórych spraw. Nie trzeba od razu tworzyć jakiejś hierarchii.. A jeszcze odnośnie tego 'nieszczęsnego' tematu o lodówce, to wywiązała się tam całkiem ciekawa dyskusja, która może się przydać wielu kolejnym osobom, które będą stały przed podobnym jak ja wyborem. Ale.. przecież mogłem to wszystko zrobić samemu, 'po cichu' i nie opisywać swoich wrażeń, spostrzeżeń itp. W końcu po co zostawiać jakieś informacje dla innych, i tak wszystko jest w google.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli jednak potrzebujesz na to dowodu (...) to może zobacz ile tych moich 'dowartościowujących' w tym temacie jest.. jeden? Dwa? Na kilkaset wypowiedzi innych?? A zresztą.. szkoda słów.. Naprawdę tym argumentem mnie zdołowałeś.. Cytat:
|
he he nigdzie nie napisa***322;em, ***380;e jestem lepszy... po prostu Andrzeju - wi***281;cej samodzielno***347;ci i w***322;asnej pracy, bo czasem wydaje mi si***281;, ***380;e czekasz na gotowe...
Ja mam ju***380; zdanie wyrobione na tw***243;j temat i p***243;ki co go nie zmieni***281;. Ko***324;cz***281; temat ze swojej strony, bo szkoda mi czasu na takie dyskusje. PS. Wiem, co to Off topic (angielski znam i regu***322;y na forach)... ale uwa***380;am, ***380;e s***261; te***380; granice... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale od tego czasu sporo się zmieniło.. Przeszliśmy przez tematy o sexie (najciekawsze miejsce, w którym to robiłeś), toaletach (co czytasz w toalecie*), zwierzętach, samochodach, truskawkach, telewizorach, dziewczynach, szkołach, polityce, religii i wielu wielu innych. Na tym tle moje pytanie o lodówkę czy opony naprawdę specjalnie się nie wyróżnia. A czy to dobrze, że takie tematy są? Jeśli patrzysz na specjalizację forum to źle, jeśli na jego popularność, to dobrze. To do administratorów należy decyzja, co jest ważniejsze. |
Wiecie co ? Sko***324;czcie *******i***263;...Przez ostatnie 20 post***243;w k***322;***243;cicie si***281; o nie wiadomo co. Skoro my***347;licie ***380;e andrzejj9 nie nadaje si***281; na moderatora zg***322;o***347;cie to do Barteza a nie piszecie swoje ***380;ale tutaj.
|
@@ndy
one :piwo: four you :P:D |
Ale telenowela, krajst. Idźcie na piwo, taka ładna pogoda, a nie przed kompem siedzieć ;) Zamykam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:26. |