Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   komu moderator ... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komu-moderator-66442/)

FatAlbert 20.07.2006 18:45

BIG OT
dostane tego moda na miesi***261;c???
EOT

Weron 20.07.2006 18:58

Cytat:

Napisany przez esem
Jak szukasz czegoś czego nie zgubiłeś - to jestem do dyspozycji :spoko:
Ale mam nadzieję, że Ci już przeszło :P

To juz nieaktualne. :P

andrzejj9 20.07.2006 19:15

Cytat:

Napisany przez AleX69
andrzejj9 od 15 roku chodzisz?
widac ze nie masz kompleksow jesli chodzisz od 10 lat na silownie
bo na zdjeciach z przed trzech lat jakos nie marniutko wygladasz
chyba ze te dziesiec lat silowni troche skompresowales ... :D

No tak, widzę, że odniosłeś się do meritum mojej wypowiedzi..

Ale, że nie lubię pozostawiać pewnych rzeczy niewyjaśnionych, to odpowiem.

To, co napisałem wyżej, to był skrót myślowy. Od mniej więcej 10 lat (konkretnie od 8 klasy szkoły podstawej - teraz kończę 5 rok studiów, w międzyczasie rok byłem w stanach) ćwiczę, ale niekoniecznie na siłowni. Miałem na myśli różnego rodzaju ćwiczenia kulturystyczne, jednak wykonywane w domu. Sama siłownia to mniej więcej trzy ostatnie lata. Natomiast to, co naprawdę przynosi efekty, to mniej więcej od 5 miesięcy trening pod okiem instruktora, w siłowni 'z prawdziwego zdarzenia', którą udało mi się znaleźć. I tu stwierdzam, że te 5 miesięcy dało mi więcej niż poprzednie 9 lat razem wziętych.

I tyle na temat mojego życiorysu. Ale żeby nie robić z tego kompletnego OT, to odniosę to jeszcze do naszej rozmowy. Przez te wszystkie lata ćwiczeń mozolnie zdobywałem kolejne informacje odnośnie tego 'sportu'. Dopiero teraz właściwie mogę powiedzieć, że wiem wystarczająco dużo na temat mięśni, odpowiednich ćwiczeń na różne ich partie, właściwej diety, odpowiedniego czasu regeneracji i wielu innych zagadnień z tematem związanych, aby odpowiednio przygotować i wykonać trening. Wcześniej tego wszystkiego nie wiedziałem, mimo, że takiej wiedzy szukałem. Odbiłem się też kilka razy od kilku forów dyskusyjnych. Czemu? Bo najczęstszą odpowiedzią było - "To już było, poszukaj". A na przekazanie mi najbardziej podstawowej wiedzy i ewentualnie odesłanie do dalszych jej źródeł wystarczyło poświęcić 10 do 15 minut. Nikt nie poświęcił..

Oczywiście szukałem, ale jak trudno jest znaleźć konkretne informacje na forach liczących po kilkasettysięcy postów wie każdy, kto próbował kiedyś coś takiego znaleźć. Praktycznie można powiedzieć, że jest to niemożliwe. Dlatego się pyta. A kto poświęca czas na forum i chce pomóc innej osobie odpowiada, ewentualnie wskazuje miejsce, w którym znaleźć można informacje. Kosztuje go to nieporównywalnie mniej czasu niż osobę, która jest na forum po raz pierwszy i po prostu nie wie, co i kiedy było omawiane.

Gdybym na taką osobę wtedy trafił, prawdopodobnie zaoszczędziłbym dobre kilka miesięcy jeśli nie lat..

Kris 20.07.2006 21:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)

Gdybym na taką osobę wtedy trafił, prawdopodobnie zaoszczędziłbym dobre kilka miesięcy jeśli nie lat..

Odniosę się jeszcze co do ostatniej twojej wypowiedzi.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)
Jeszcze co do google - znajdziesz tam wszystko, jeśli dobrze poszukasz. W takim razie po co fora dyskusyjne? Odpowiedź na praktycznie każde pytanie jest już na internecie, po co dodatkowo 'zaśmiecać' go takimi miejscami jak to..?

Po co? A no po to, że istnieje coś takiego jak specjalizacja. Niektóre fora są tematyczne dlatego, żeby właśnie ktoś, kto UMIE szukać, znalazł tam odpowiedź na swoje pytanie. To się nazywa SPECJALIZACJA. To, że tobie nikt na jakimśtam forum nie odpowiedział - może poszukasz winy w sobie, że niezbyt dokładnie szukałem - a nie w użytkownikach!

Zgadzam się z Alex69 - robisz z tego forum własny blog, zadajesz pytania, na które można znaleźć odpowiedzi na specjalistycznych forach/grupach dyskusyjnych. Głupi przykład: opony, teraz inwestycje (sory, ale chyba kończysz taką 'uczelnię' jak to się chwaliłeś + coś o jakimś konkursie dla managerów, że to raczej ciebie powinni ludzie pytać o takie rzeczy), wcześniej jeszcze lodówka... Moje poszukiwania lodówki: google, trochę poszukałem, popytałem w sklepach, przeczytałem posty i... wybrałem, nie zadałem ŻADNEGO pytania na żadnym forum, a tym bardziej na forum tematycznym odnośnie wypalania płyt... he he

Czasami mam wrażenie, że nie masz z kim pogadać poza komputerem stąd te wszystkie tematy... jeśli tak, to współczuję...

Kiedyś Sid napisał ci, że "(...) zapomniales powiedziec, ze powinnismy cie chwalic bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.."
http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/59621-wojsko.html
Prawda to! Wystarczy spojrzeć na wątek (zresztą też twój) "Napisz coś pozytywnego..." - czy to dla twojego własnego dowartościowania? :mruga:

Czy zatem, te wszystkie tematy to rozpaczliwe: "usłyszcie mnie"!!??

A ten cytat, to jeszcze ci przypomnę przy twoich wypowiedziach, bo do niektórych pasuje idealnie:
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)
Moja złota zasada forum - jeśli potrafisz komuś pomóc, zrób to - jeżeli nie, to za przeproszeniem stul dziób, albo wyp*******j

andrzejj9 20.07.2006 21:53

Cytat:

Napisany przez Kris
Po co? A no po to, że istnieje coś takiego jak specjalizacja. Niektóre fora są tematyczne dlatego, żeby właśnie ktoś, kto UMIE szukać, znalazł tam odpowiedź na swoje pytanie. To się nazywa SPECJALIZACJA. To, że tobie nikt na jakimśtam forum nie odpowiedział - może poszukasz winy w sobie, że niezbyt dokładnie szukałem - a nie w użytkownikach!

Nigdy nie miałem o ten brak odpowiedzi do nikogo pretensji. Podałem to jako przykład, ile odrobinę dobrej woli może zrobić dla drugiej osoby. Problem polega jednak na tym, że o tą dobrą wolę coraz chyba trudniej..

Cytat:

Zgadzam się z Alex69 - robisz z tego forum własny blog, zadajesz pytania, na które można znaleźć odpowiedzi na specjalistycznych forach/grupach dyskusyjnych.
Można prawdopodobnie na pewno. Ale czy w takim razie nie można zadać żadnego pytania dotyczącego tematu, którym zajmuje się inne forum specjalistyczne? Znowu popadacie tu w paranoję. Jesteśmy w dziale Off Topic - co niech będzie przetłumaczone jako - poza tematem głównym serwisu. Można tu więc jak sama nazwa wskazuje rozmawiać o wszystkim, trzymając się jedynie pewnych granic, których nieprzekraczania między innymi ja zresztą pilnuję.

Oczywiście, że na innym forum będą specjaliści z danej dziedziny, ale nie oznacza to, że obowiązkiem jest akurat tam pytać! Ja nie bywam na wielu forach i nie mam ochoty rejestrować się tylko po to, aby zadać pytanie. Wolę zrobić to na tym forum, które lubię odwiedziać i na którym lubię rozmawiać. Chociaż przyznam, że kilka osób coraz bardziej chce mi to obrzydzić..

Cytat:

Głupi przykład: opony, teraz inwestycje (sory, ale chyba kończysz taką 'uczelnię' jak to się chwaliłeś + coś o jakimś konkursie dla managerów, że to raczej ciebie powinni ludzie pytać o takie rzeczy(...)
No i widzisz. Ja znam swoją wartość, wiem również, jaką wiedzę posiadam, a jaką potrzebuję uzupełnić w rozmowie z innymi. Nie będę sztucznie udawał specjalisty w dziedzinie, w której takim specjalistą nie jestem.

Napisałem o udziale w konkursie managerskim (co jak widzę z mojej strony było od razu chwaleniem się i szukaniem uznania, ale jakoś kilkaset innych podobnych wypowiedzi w tamtym temacie miało już zdecydowanie inne intencje..), bo autentycznie mnie to tego dnia ucieszyło, co - gdybyś znał mnie osobiście, wiedziałbyś, że - nieczęsto sie zdarza. Nie pisałem jednak nigdzie i nigdy tak nie twierdziłem, że kwestiach ekonomii jestem specjalistą. Już bardziej w marketingu posiadam pewną wiedzę i to jej użytek zrobiłem w tym konkursie. Zresztą tej również w mniejszym stopniu, bo chodziło przede wszystkim o zdolność logicznego myślenia i analizowania faktów, a z tym nie miałem nigdy problemów.

A co do opon.. no sorry, ale czy tu też popełniłem taki ohydny grzech? Czy naprawdę nie można zapytać o temat, w którym inne osoby mają większe doświadczenie i mogą się nim podzielić. Już naprawdę taki terror chcecie wprowadzać na forum, że przed rozpoczęciem tematu trzeba będzie spędzać dzień na google i innych 'specjalistycznych' forach?? Ludzie naprawdę, trochę wyrozumiałości..

Cytat:

wcześniej jeszcze lodówka... Moje poszukiwania lodówki: google, trochę poszukałem, popytałem w sklepach, przeczytałem posty i... wybrałem, nie zadałem ŻADNEGO pytania na żadnym forum
No tak rzeczywiście.. to czyni z ciebie lepszego człowieka..

Widzisz, ty wolałeś kupić sam, ja wolałem przedyskutować to również tutaj - czy to świadczy lepiej o którymś z nas? Nie (mimo, że możesz uważać inaczej..) ! Po prostu mamy inne podejście do niektórych spraw. Nie trzeba od razu tworzyć jakiejś hierarchii..

A jeszcze odnośnie tego 'nieszczęsnego' tematu o lodówce, to wywiązała się tam całkiem ciekawa dyskusja, która może się przydać wielu kolejnym osobom, które będą stały przed podobnym jak ja wyborem. Ale.. przecież mogłem to wszystko zrobić samemu, 'po cichu' i nie opisywać swoich wrażeń, spostrzeżeń itp. W końcu po co zostawiać jakieś informacje dla innych, i tak wszystko jest w google..

Cytat:

, a tym bardziej na forum tematycznym odnośnie wypalania płyt... he he
O wypalaniu płyt jest dział CDR, ogólnie o napędach inny, o płytach inny. Off topic natomiast jest o wszystkich innych rzeczach, o których akurat ludzie chcą podyskutować!! Nie możesz się z tym pogodzić? Zlikwidujmy go. Ciekawe ilu wtedy użytkowników będzie miało to forum.. 50-ciu..?

Cytat:

Czasami mam wrażenie, że nie masz z kim pogadać poza komputerem stąd te wszystkie tematy... jeśli tak, to współczuję...
Nie musisz. Jeżeli z nikim na żywo nie rozmawiam, to z wyboru. Może się zdziwisz (a pewne nie), ale często powtarzam, że.. nie lubię ludzi. Jest w tym trochę przesady, ale nie jestem typem osoby, które w swoim tylko towarzystwie nie wie, co ze sobą zrobić. Jestem samotnikiem i nie ukrywam tego, a przy kontaktach z ludźmi wolę policzalnych na palcach jednej ręki dobrych znajomych, niż kilkudziesięciu takich, na których w razie potrzeby nie mam pewności, czy mógłbym liczyć. A na forum piszę, bo.. po prostu to lubię. Taki kontakt z ludźmi mi odpowiada i póki tak będzie, będę to robił.

Cytat:

Kiedyś Sid napisał ci, że "(...) zapomniales powiedziec, ze powinnismy cie chwalic bycie niedocenianym najlepszym i najcudowniejszym i najpiekniejszym, ale wciaz niedocenianym jest przykre.."
http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/59621-wojsko.html
Prawda to! Wystarczy spojrzeć na wątek (zresztą też twój) "Napisz coś pozytywnego..." - czy to dla twojego własnego dowartościowania? :mruga:
Nie no sorry, ale tak jak wszystkie poprzednie 'zarzuty' można uznać za mniej lub bardzie zasadne, tak to już jest po prostu żałosne. Naprawdę przyszło ci do głowy, że założyłem ten temat po to żeby się dowartościować?!? Nie wierzę, że już ktoś może się chwytać tak chorej i naciąganej interpretacji, żeby tylko mi dogadać.. Naprawdę myślałem, że granica przesady leży dużo wcześniej..

Jeśli jednak potrzebujesz na to dowodu (...) to może zobacz ile tych moich 'dowartościowujących' w tym temacie jest.. jeden? Dwa? Na kilkaset wypowiedzi innych??

A zresztą.. szkoda słów.. Naprawdę tym argumentem mnie zdołowałeś..

Cytat:

Czy zatem, te wszystkie tematy to rozpaczliwe: "usłyszcie mnie"!!??
Tak.. słyszcie mnie! Ale nie patrzcie na mnie, zwróćcie uwagę na to, co po niektórym od długich miesięcy próbuję wbić do głowy. Naprawdę czasami wystarczy po prostu trochę życzliwości względem drugiego człowieka. Nawet takiego, któremu według waszej osobistej interpretacji wydaje się, że jest od innych lepszy. A może zwłaszcza takiego, żeby może jednak dostrzec jaki jest naprawdę, a nie jakim chciałoby się go widzieć..

Kris 20.07.2006 22:13

he he nigdzie nie napisa***322;em, ***380;e jestem lepszy... po prostu Andrzeju - wi***281;cej samodzielno***347;ci i w***322;asnej pracy, bo czasem wydaje mi si***281;, ***380;e czekasz na gotowe...

Ja mam ju***380; zdanie wyrobione na tw***243;j temat i p***243;ki co go nie zmieni***281;.

Ko***324;cz***281; temat ze swojej strony, bo szkoda mi czasu na takie dyskusje.

PS. Wiem, co to Off topic (angielski znam i regu***322;y na forach)... ale uwa***380;am, ***380;e s***261; te***380; granice...

andrzejj9 20.07.2006 22:42

Cytat:

Napisany przez Kris
he he nigdzie nie napisałem, że jestem lepszy... po prostu Andrzeju - więcej samodzielności i własnej pracy, bo czasem wydaje mi się, że czekasz na gotowe...

Zastanowię się nad tym i wezmę pod uwagę na przyszłość.

Cytat:

Ja mam już zdanie wyrobione na twój temat i póki co go nie zmienię.
Nie jest już moim celem od dłuższego czasu zmiana twoich czy czyichkolwiek opinii na mój temat. Jestem jaki jestem, niech każdy sam to ocenia.

Cytat:

Kończę temat ze swojej strony, bo szkoda mi czasu na takie dyskusje.
Ja z kolei jestem nimi zmęczony, zwłaszcza ostatnio. Ale pojawiają się, a ponieważ w większości dotyczą mnie, biorę w nich udział.

Cytat:

PS. Wiem, co to Off topic (angielski znam i reguły na forach)... ale uważam, że są też granice...
Nie miałem zamiaru uczyć cię angielskiego. Co do granic, to również inaczej je sobie wyobrażałem jeszcze jakiś czas temu. Jeden z moich pierwszych tematów na forum dotyczył (ironia?) dysku twardego. I już na początku przeprosiłem, że pytam o takie rzeczy na forum poświęconym nagrywaniu płyt..

Ale od tego czasu sporo się zmieniło.. Przeszliśmy przez tematy o sexie (najciekawsze miejsce, w którym to robiłeś), toaletach (co czytasz w toalecie*), zwierzętach, samochodach, truskawkach, telewizorach, dziewczynach, szkołach, polityce, religii i wielu wielu innych. Na tym tle moje pytanie o lodówkę czy opony naprawdę specjalnie się nie wyróżnia.

A czy to dobrze, że takie tematy są? Jeśli patrzysz na specjalizację forum to źle, jeśli na jego popularność, to dobrze. To do administratorów należy decyzja, co jest ważniejsze.

andy 20.07.2006 23:01

Wiecie co ? Sko***324;czcie *******i***263;...Przez ostatnie 20 post***243;w k***322;***243;cicie si***281; o nie wiadomo co. Skoro my***347;licie ***380;e andrzejj9 nie nadaje si***281; na moderatora zg***322;o***347;cie to do Barteza a nie piszecie swoje ***380;ale tutaj.

FatAlbert 20.07.2006 23:03

@@ndy
one :piwo: four you :P:D

Bartez 20.07.2006 23:10

Ale telenowela, krajst. Idźcie na piwo, taka ładna pogoda, a nie przed kompem siedzieć ;) Zamykam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:26.