![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Chieftec 360W: HPC-360-202DF czy HPC-360-302DF
hej,
wlasnie mam zamiar kupic jakas lepsza zasilke. Zastanawiam sie nad tymi dwoma: Zasilacz do obudowy Chieftec 360W (HPC-360-202DF) - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15704 Zasilacz do obudowy Chieftec 360W (HPC-360-302DF) - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6626 Czy warto doplacic te 50zl do modelu HPC-360-302DF czy moze wziasc "tylko" HPC-360-202DF? Ktory z nich bedzie cichszy - zalezy mi na spokoju? A moze jeszcze cos innego polecacie? Test na benchamarku przegladalem ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
W piątek kolega kupił tego droższego Chifa, zapłacił 185zł
![]() Jest bardzo zadowolony z zakupu. Napięcia trzyma znakomicie, są małe odstępy od normy (bardzo małe ![]() ![]() ![]() PS Nie zrażaj się moim opisem, zasilacz jest dobry i naprawde cichy tylko żeby potem nie było że nie uprzedzałem żę nie jest bezgłośny... troche to zagmatwane ale mam nadzieje że zrozumiesz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Osobiście kupiłem ten model Chieftec 360W (HPC-360-302DF) ale dwa dni później go oddałem. Głośny był. Wentylek zewnętrzny był niesłyszalny ale ten dolny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() ![]() |
Cytat:
Mój jest cichy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Ja też mam model 302 i nie powiem bezgłośny nie jest, ale jest cichy. Jedyna wada mocno nagrzewa górę obudowy - tam gdzie jest przykręcony. Lepiej wziąść właśnie ten droższy model ma aktywne PFC, napięcia bardzo atabilne, dopiero na tym zasilaczu poznałem co to podkręcanie
![]()
![]() |
#6 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
sorry ze sie podepne ale mam pyt. Czy można zasilacz chiefteca dac do obudowny np. ModeCom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Mam HPC-360-302DF, napiecia trzyma stabilnie, przy moim zlomie nie dostaje specjalnie w kosc i sie nie grzeje, glosny nie jest ale lekko go slychac, ja go polecam zwlaszcza za taka cene
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Generalnie lepsze sa te z fabryki Sirtec'a, ale ktory to jest to Ci nie powiem na pewno. Obstawiam ze to ten z dwoma wentylatorami.
![]() |
#10 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Mam teraz Tracera 400W i jest on cichutki. W kompie mam wentyle Arctica, wiec jak ten zasilacz bedzie glosny to jakos mi sie to nie widzi
![]() To lepiej jednak wziasc tego 360-302DF? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() |
Cytat:
Ten zasilacz nie jest głosny ale go słychać, ja mam na bartku wentyl artica i drugi w obudowie i słychac raczej ciche mruczenie. Ten zasilacz troche sie grzeje, ale jest stabilny jak skała, do przetaktowywania jak znalazł.
![]() |
![]() |
#13 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Ja mam Chiefa HPC 360-202 ale z jednym wentylem.
Na benchmarku swego czasu polecali go jako bardziej cichego od 302 DF a na tym mi zależało najbardziej. Kupiłem go we wrześniu, było ich już coraz mniej od tego czasu, przestali chyba produkcje tego modelu. A jak jest z 202-DF to juz nie wiem, w każdym razie poprzednik jest ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Chieftec 360W (HPC-360-302DF) ja mam go od yyy 2 miesiecy ?
jest poprostu... zaj..... ![]() a ja po zmienie zasilacza dopiero uslyszalem jak bardzo glosny jest moj wiatrak od procka... hehe pozdro...
![]() |
#15 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
ja posiadam Chieftec 360W (HPC-360-202DF), od kiedy zmienilem zasilacz nie ma dziwnych sytuacji, zeby komp się zawieszał nie widomo czemu...
jestem zadowolony... osobicie polecam...
![]() |
|
|