Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.03.2013, 11:59   #1
dumpmuzgu
Banned

Data rejestracji: 20.01.2013
dumpmuzgu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Komunikacja miejska - filozoficzno-ekonomiczna analiza funkcjonalno-strukturalna

Z wyciętymi reklamami na stronach www czuję się jak ślepy.

Dlaczego?
Po pierwsze reklamy i dotyczy to reklamy każdej, także na ścianie budynku coś mówią o rzeczywistości, o ludzkich aktualnych pragnieniach, marzeniach, przedmiotach pożądania - a to wszystko wyrażane przez zmieniającą się poetykę. Aż trudno podać przykłady, bo zmiany są subtelne, rzadko potrafię je świadomie uchwycić, analizować. Użyte środki wyrazu w tekście wychwytuję bez trudu, natomiast nie potrafię w utworze audio-video, bo nie mam wiedzy. Reklamy to kolejne tylne wejście do kina.

Po drugie rzut oka na reklamy pozwala mi szybko ocenić jakość serwisu. Wydaje mi się, że to jest jasne, chyba każdy wie jak potrafią wyglądać systemy reklamowe na stronach spamerskich czy starszych stronach, dobrze zindeksowanych, które obecnie są przeznaczone tylko do zarobku.

Po trzecie czuję się głupio czytając artykuł na onet i widząc pośrodku reklamę najnowszego Mercedesa Źle wycelowali, nie jestem w targecie, nie stać mnie i nawet nie ma po co mnie namawiać do zakupu, bo ja nie mam! No to mi głupio, że ktoś wydał na mnie pieniądze. Jakbym wyciął reklamy, to jeszcze byłoby mi głupio wobec onetu. To nie jest darmowe jak mówisz. To układ: treść za reklamy. Ale to twoja sprawa, nie twierdzę że ma być ci głupio.

----
Od budżetu państwa, miasta, samorządu wziąłeś mnóstwo i bierzesz codziennie. Sprawdź ile kosztuje ten nowy tramwaj PESA albo ułożenie metra chodnika. Nie wiem co tam kto ci ile ukradł, czy co musiałeś zapłacić, ale obawiam się, że jesteś na solidnym minusie. Wobec ludzi, którzy ten kraj zbudowali, a nie polityków czy urzędasów.
Podatki to szczęśliwie płacisz: VAT, najważniejszy podatek. Pozostaje patriotyczny obowiązek budowania, a ty leżysz i masz Kiepskie wymówki

"Chata Wuja Toma" to klasyczny, antropologiczny przykład XIX-wiecznego postrzegania rzeczywistości. Narracja jest przyjazna dla bohaterów, pokazuje ich cierpienie i wartość, ale poprzez pochylanie się nad nimi z troską, w istocie ocenia, porównuje do własnej kultury. Wspomniany Bronisław Malinowski, uważany na Zachodzie za najznakomitszego polskiego naukowca (i w ogóle pierwszego nowożytnego naukowca na świecie, a nie uczonego) wykazał, że aby poznać czyjąś kulturę należy odrzucić wartościowanie, porównywanie do siebie. A poznajemy mechanizmy czyjejś kultury głównie po to, aby poznać kulturę własną. Badamy funkcje procesów, zachowań. Do dzisiaj nie wymyślono niczego lepszego. Napisałeś o braku "szacunku" twórców onetu. To wartościowanie; zbędne, które uniemożliwia analizę.
dumpmuzgu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2013, 06:08   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Proszę bardzo przykład z Unii Europejskiej, na to, że biletów może nie być i dzięki temu niepotrzebnych samochodów na ulicach miasta też.

http://natemat.pl/45693,bezplatna-ko...ezdza-za-darmo
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: