![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
Port 4662
Cze
Jak sprawdzic czy admin mi "nie chcacy" aby nie zablokowal mi portu 4662 pod ktorym sciagam donkeye'm. Mam problem bo cos oslowi odwaliło i sie nie chce z serwerami za zadne Chiny połaczyc. Wczesniej jak sie nie łaczyl to wywalało ze mam LOWID. Teraz nie , wiec kumpel mi podpowiedzial ze moze przeholowałem z transferem i admin mi port zablokował. Co wy na to moze jakis prosty w obsludze skaner portow? Dzięki |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zobacz port 8080 jesli ruszy to znaczy ze admin cos grzebal.
czasem emule czy edonkey maja "kryzysy" ^_^
|
|
|
#3 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
a może tak zmienisz port w programie którym ściągasz na 8080 albo na 8000 te są prawie zawsze odblokowane.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
to teraz admin te porty Ci zablokuje, lepiej pogadaj z nim co mu nie pasuje, przeciez jak placisz jak kazdy inny urzytkownik sieci za NET to Ci nie powinien ograniczac lacza.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Hm admin Ci wcale nie musial portow blokowac jezeli jestes w sieci wewnetrznej bez przekierowania i masz LowID. HighID dostajesz tylko jezeli masz zewnetrzne IP lub masz na routerze przekierowanie z okreslonego portu na twoj wew IP w sieci.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
dzieki za odpowiedzi
Zobaczymy w praktyce ,Z ta zmiana portow na 8080 to bylo testowane ?Kumpel powiedzial zeby portow nie zmieniac bo beda problemy z serwerami? Zreszta ja tylko chcialem sprawdzic czy faktycznie zablokowal pozdrowienia ups po wlaczeni osiol mi w koncu wywalil ze mam lowid wczesniej juz na poczatku po pierwszej probie polaczenia pisalo ze mam lowid a teraz wczesniej nic dobra jakos to bedzie, dziwne jest tylko to ze raz jest to lowid a raz nie ma. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
ja odrazu jak zainstalowałem mułka to zmieniłem port na 8080 (TO PODSTAWA DLA TYCH CO MAJĄ WEW. IP!)
|
|
|
|
![]() |
|
|