![]() |
do mnie to bylo?
|
Ale pierdoły pytającemu odpowiadasz. Oczywiście, że drugie konto może mieć szereg ograniczeń a i nawet można szereg usług, nawet tych w tle działających wyłączyć. Nigdy się nie powinno wchodzić do netu z konta administratora, a każdemu kontu można nadać wyznaczone właściwości. Odsyłam Ciebie do pomocy technicznej, która jest zaimplementowana w samym systemie operacyjym - tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, a ponadto poszukaj na innych forach - w necie aż się roi od bardzo szczegółowych instrykcji (skorzystaj z google)
|
Cytat:
Czekam na rozwiazania :) Pzdr |
Witam!
Gorzej, jak ktos gra przez Internet - tak jak ja :P CS, DOD, Battlefield 2 :) Wtedy musze miec polaczenie sieciowe aktywne, na szczescie jest NAT :) i 1GB ramu :) |
nic ci to nie da bo antywir i reszta bedzie na drugim profilu takze
|
Hmm chyba troche nie zrozumialem... Drugi system?? Chodzilo mi bardziej o mozliwosc zalozenia sobie drugiego konta i mozliwosci logowania sie, w zaleznosci od potrzeb, jako np. Gracz i Uzytkownik Netu (jakkolwiek glupio to nie brzmi :) ).
Podejrzewam, iz UN musi miec uprawnienia administratora i poprzez to konto trzeba zalozyc drugie, do grania, z ograniczonymi mozliwosciami. Niestety moja znajomosc narzedzi administratora jest troche za slaba zeby to zrobic... Jesli ktos wie jak to zrobic, w dalszym ciagu prosze o sugestie i porady :) |
Cytat:
|
kiedyś miałem tak zrobione - jeden system dla mnie, drugi bez dodatków dla młodzieży do grania.
|
Jak drugi system? Tzn jaki?
|
tak jak mowisz to tylko drugi system a nie konto
|
Konta pod XP (do grania i netu) - jak to zrobić?
Cześć
Nie wiem czy to dobry pomysł, może ktoś to wkrótce wyprostuje :). Otóż pomyślałem sobie, że warto sobie zrobić dwa konta na kompie. Jedno do netu z wszystkimi antyvirami i antyspyware'ami i innymi spowalniaczami, a drugie tylko do gier - czysty Xp BEZ POŁĄCZENIA SIECIOWEGO i innych śmieci. Nowe gry żrą system niemiłosiernie i fajnie by było wycisnąć z niego co się da, a nie kupować co chwilę RAM albo kartę. Wie ktoś może jak to zrobić? Może już to robił? Dokładnie rzecz biorąc chodzi mi o instrukcję: jak ograniczyć w koncie/profilu do gier niepotrzebny soft i wyłączyć połączenie sieciowe. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdro :piwo: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |