![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.02.2002
![]() |
kontrola predkosci....
Same problemy....
Mam modem motoroli i lacze z kablowki, predkosc 512 Kb No i dwa komputery, ja jestem podpiety na USB a drugi na kablu sieciowym (na wyjsciu z modemu). Jezeli ten na sieciowce sie laczy, to u mnie wszystko ledwo chodzi. Czy jest jakis program,ktory pozwala sterowac przeplywem i pomoze mi wyrownac predkosc? Dzieki za pomoc, Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w tym przypadu o kwestia modemu i powinienes sie zwrocic do operatora z tym problemem - pewnie wymiana firmwaru zalatwi sprawe (mozna to zrobic zdlanie - przynajmniej u mnie sie tak dzieje)
sofcik do rownowazenia obciazenia - jakbys mial router - wtedy tak ![]() pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W tym ukladzie - nie.
po prostu polaczenieprzez karte bedzie zawsze szybsze (wiecej zabieralo) niz przez USB. Zastosuj switch albo huba, albo co tam jeszcze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
dobra, a jak wyciagne kabelek sieciowy z modemu i wsadze na swoja karte w kompie, zeby ten drugi jechal przez moj komputer....to czym wtedy to kontrolowac?
I jeszcze pytanie: czy moze byc tak, ze z mojej karty idzie kabel do switch'a i stamtad na dwa kompy, bo za pare dni bedzie trzeci do kolekcji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W skrocie:
modem do karty->druga karta na tym kompie do switcha-> switch do kompow. Albo ruter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
a to bardzo ciekawe, bo mnie facet od operatora przy instalowaniu powiedzial,ze jeden z komputerow musi wisiec na USB, bo inaczej modem nie bedzie dzialal, jeszcze nie probowalem tego, ale jak dzisiaj wyciagnalem kabelek od usb, to mi sie od razu modem wylaczyl, wiec to moze byc prawda....chyba ta wersja odpada.... ![]() i jeszcze raz.....podpialem ten drugi koputer przez moja karte sieciowa...jak mu ograniczyc transfer ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Postaw routerka i bedziesz miał problem z głowy .
Modem to Surfboard Motoroli ? Ja mam Taki z kablówki + Router LG LRG1004. Co prawda podpięte tylko 2 kompy ale obciązenie jest rozdzielane równomiernie -przynajmniej oba kompy mają takie same prawa dostępu. Pomijając powyższe nie zalecane było podpinanie do tego modemu jednoczesnie dwóch kompów - po USB i LAN. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|