![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
wieszajacy sie komputer
witam. od jakiegos zcasu mam problem dosc uciazliwy-moj komp sie wiesza.niestety nie potrafie znalezc przyczyny. podejrzewalem RAM,ale pzretestowalem kilkoma programami i wszystko jest jak najbardziej OK. dysk takze sprawdzielm na bad sektory,ale tez nic.
procesor sie nie grzeje, na dodatek od roku mam otwarta obudowe,wiec jest chlodniej. aha, komputer sie wiesza prawie przy kazdym ogladaniu filmow,podczas normalnej parcy-czasem raz dziennie sie zawiesi. denerwujace jest to,ze gdy sie zawiesi,to traci mi sie to wszytsko z overneta,co akurat bylo sciagane.A proboje jeden trudno dostepny odcinek pewnej bajki sicagnac juz od ponad 2 miesiecy i sie nie da, bo ciagle mi sie wiesza i musze dodawac go od nowa. procesor-duron 900,wiec chyba sie nie wiesza przy filmach z niedomiaru mocy(zawsze jest ok 60%). plyta gł-k7vza,gf2mx400,seagate barracuda 40GB,256ram, xp. PS. podejrzana jest jeszcze tasma od dysku,ale akurat nie mam zadnej 80-tki pod reka zeby podlaczyc na zamiane. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
jak nie masz zandje tasmy 80-tki to odepnij jakis naped na 1 dzien i tak sproboj...
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja mam taki RAM w domu ze soft do sprawdzania pamieci zawsze twierdzi ze jest dobry, a jak go wsadze to na drugi dzien mam BSOD
![]() Powinienes sprawdzic zasilacz i odkurzyc plyte glowna.
|
|
|
#4 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
mozesz tez sprawdzic czy sie grafika nie grzeje i przeczyscic bebechy (plyte glowna itd)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Jaki OS? Ile go już masz? Może jakiś formacik by się już należał?
A może poprostu kodeki? 8 )
|
|
|
|
#6 |
|
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
MOże instalowałeś jakiś program i on coś krzaczy, sprawdzałeś czy nie masz spyware i wirusów.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() |
mam xp, w miare nowego, bo od ok. 3 tygodni,wiec odpada,zreszta przedtem tez tak mialem i dlatego go sformatowalem.
player-od zawsze uzywam all playera-odpada kodeki-od dawien dawna tylko ffdshow, sprawdzalem juz kilka wersji wstecz i ciagle to samo-odpada. musze sprawdzic ,czyli odkurzyc plyte glowna i grafe,bo wiadomo ze jak komp stio otwarty,to sie bardziej kurzy....ale to jak ebde mial czas , bo teraz sesja na karku..... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a masz dwie kości ramu, czy jedną? jeśli dwie zobacz na jednej jak będzie się zachowywał.
I zrób upgrade biosa do płyty głównej ...ECS i WinXp to prawie zawsze problem
|
|
|
#9 |
|
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
U mnie byly problemy ze filmami wlasnie przez ffdshow.
Podkrecales kompa? Moj sie czesto wieszal bez powodu bo mialem zle ustawione timingi pamieci.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Straszny Podstronkowy
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
U mnie zwisał po wymnianie sprzętu, ale dziwnie się to objawiało, bo zaraz po wymianie kompa wszystko było OK. Gdzieś ze cztery tygodnie potem wymieniłem wiatrak w grafie na Arctic Cooling i zaczeła się jazda. Zwisy, przymulenia i totalny odjazd. Ani uruchomić, ani zreinstalować, totalna kicha. Zainstalowałem Linuksa (Mandarynka 10.0) i wszystko OK). Format c, instalacja Windy i to samo dalej. W końcu zapisałem dysk zerami, zainstalowałem Windę i trochę pomogło. Mogłem wejść w trybie awaryjnym, ale w normalnym nic, zwis po paru minutach. W końcu znalazłem co mu było. To Soundblaster Live,choć w menadżerze nie pokazywał żadnego konfliktu, a pod Linuksem chodził wzorowo. Wyłączyłem go i jak ręką odjął.
Konkluzja: wywal z płyty wszystko poza grafiką i dyskiem i zainstaluj windę, a następnie stopniowo dokładaj sprzęt sprawdzająć stabilność. Jak to załatwisz zacznij z kodekami itp.Powodzenia i zdrowia. Sztanc
|
|
|
#11 | |
|
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
AAAAAAA! Napisalem tego posta i znow sie zaczelo...Nic nie pomaga...Ad-aware, AVG, defregmentacja...
![]() Cytat:
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
![]() |
kompa nie podkrecalem. pracuje tak jak zawsze,timingow tez nie zmienialem.
wywalic wszystko? zobacze czy bede mial na to czas, narazie wyjalem RAM,odkurzylem go bo byl baardzo zakurzony(pierwszy slot kolo radiatora z procka,wiec cieplo+kurz....) i wlozylem go do innego slotu... aha,mam jedna kostke Ramu czyli 1x256 MB tak dla scislosci
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Jak sie znowu powiesi to go odetnij
![]() a tak na powaznie to sprawdz te wirusy, to ze masz swiezy system jeszcze o niczym nie swiadczy, pozatym nic nie pisales o podkrecaniu, moze go przetaktowales? A moze masz za duzo zainstalowanych urzadzen i brakuje mu napiecia, to tez moze byc przyczyna zawieszania. Powodzenia i sprawdz te tasme |
|
|
|
|
|
#14 |
|
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Odpal jakiegoś Linuxa z cd i odpal film, trochę podziałaj na nim jeżeli wszystko będzie oK, to znaczy, że wina jest gdzieś po stronie Windowsa.
|
|
|
#15 |
|
Guru
![]() |
wczoraj film sobie lecial i wszytsko bylo ok.....zadnych zwisow narazie, nic....
|
|
|
|
![]() |
|
|